یک مخالف حکومت ایران، پرچم شیر و خورشید را جایگزین تابلوی یادبود خمینی در نوفل لوشاتو کرد

در ویدئویی که از این اقدام اعتراضی منتشر شده، پلاکاردی که بر رویش شعار زن، زندگی، آزادی نیز در کنار پرچم دیده می‌شوددر آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از ایرانیان مقیم اروپا با ورود به ویلایی که در روستای نوفل لوشاتو، برای مدت کوتاهی اقامتگاه آیت‌الله روح‌الله خمینی بود، تابلوی یادبود او را شکست و جایش پرچم ایران با نشان شیر و خورشید نصب کرد.

تصاویر این اقدام اعتراضی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

یک منبع مطلع در ژاندارمری شهرستان ایولین که روستای نوفل لوشاتو در آن قرار دارد در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه تایید کرد که این تابلو به شکلی جدی آسیب دیده است.

این منبع به خبرگزاری فرانسه گفته است که در پی این حمله «شیشه شکسته است و ورقه‌ای که عکس آیت‌الله خمینی روی آن چاپ شده از قاب چوبی خارج شده و بر روی زمین افتاده است.»

روح‌الله خمینی چهار ماه قبل از بازگشت به ایران در سال ۱۳۵۷ در کشور فرانسه زندگی کرد. او بخش عمده این دوران را در دو ویلای مختلف در روستای نوفل لوشاتو که در نزدیکی پاریس است، اقامت داشت.

تابلوی خبرساز در ویلایی که نخستین محل اقامت خمینی بود و به مرکزی برای مخالفان حکومتشاهنشاهی ایران تبدیل شده بود، نصب شده است.

در این تابلو، در کنار عکس خمینی به دو زبان فارسی و فرانسه نوشته شده است: «نام نوفل لوشاتو برای همیشه در تاریخ روابط ایران و فرانسه ثبت شده است.»

در این متن آمده که ملت ایران، همواره «مهمان‌نوازی ملت فرانسه» و «استقبالی» را که از خمینی کردند به یاد خواهد داشت.
تصویری از تابلوی خبرساز، قبل از آسیب دیدناگرچه این تابلو درون حیاط ویلا و در ملک خصوصی نصب شده، اما از خیابان کاملا نمایان است.

در سال‌های اخیر وجود این تابلو در نوفل لو شاتو در سطوح مختلف با اعتراض‌هایی همراه بوده است.

بعد از آغاز اعتراض‌های سراسری چهار ماه اخیر علیه جمهوری اسلامی که با خشونت شدید نیروهای حکومت روبه‌رو شد، مخالفت با وجود چنین تابلویی در نزدیکی پاریس اوج گرفته است.

مخالفان این تابلو می‌گویند که روح‌الله خمینی بنیانگذار یک نظام سیاسی سرکوبگر است که به شکل گسترده حقوق ایرانیان را زیرپا می‌گذارد و بسیاری از آزادی‌های بنیادین را از شهروندان کشور ایران سلب کرده است.

شدت گرفتن این اعتراض‌ها موجب شد تا مقام‌های محلی اعلام کنند به دنبال راهی هستند تا این تابلو از انظار عمومی مخفی شود.

تشکیلات شورا و شهرداری این منطقه اعلام کرده که احتمالا یک بیلبورد بزرگ در پیاده‌رو در برابر ویلا نصب خواهد شد.
این تابلو درون ملک خصوصی نصب شده، اما از خیابان به وضوح دیده می‌شوددر فرانسه ائتلافی از ۴۰ سازمان غیردولتی به نام «لیگ قوانین بین‌المللی زنان» از مقام‌های محلی درخواست کرده که بدون هیچ تاخیری، این تابلو را از این محل بردارد.

این نهاد با اشاره به «وقایع تراژیکی که هم‌اکنون در ایران رخ می‌دهند» از شهردار این منطقه خواست که در این زمینه تعلل نکند.

به گفته سازمان حقوق بشر ایران در نروژ، در جریان اعتراض‌های چهار ماه اخیر دستکم ۴۸۱ تن شامل ۶۴ کودک کشته شده‌اند.

در جریان اعتراض‌های اخیر در داخل کشور، تصاویر و تابلوهایی از عکس‌های روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی و علی خامنه‌ای، جانشین او بارها هدف حمله معترضان قرار گرفت.

معترضان خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی و تغییر نظام سیاسی هستند.
خمینی چگونه از نوفل‌ لوشاتو سردرآورد؟خمینی در مدت اقامت چهار ماهه در فرانسه در سه محل مختلف زندگی کرددر سال ۱۳۵۷، در پی دنباله‌دار شدن اعتراض‌هایی که بعد از انتشار مقاله‌ای علیه روح‌الله خمینی در سال ۵۶ آغاز شده بود، دولت ایران با دولت عراق وارد رایزنی شد تا این روحانی مخالف از شهر نجف اخراج شود.

در نهایت با تصمیم حکومت وقت عراق، قرار شد که او از این کشور خارج شود.

بر اساس آنچه ابراهیم یزدی در مصاحبه‌های مختلف گفته است، او کسی بوده که پیشنهاد اقامت آیت‌الله خمینی را در پاریس مطرح کرده است.

سرانجام وقتی ورود خمینی به کویت با مخالفت این کشور رو‌به‌رو شد، او به پاریس نقل مکان کرد و در آپارتمانی در این شهر ساکن شد.

بعد از مدتی کوتاهی، چنانکه ابراهیم یزدی گفته است، شخصی به نام «مهدی عسگری» که همسری فرانسوی داشته، پیشنهاد کرده است که خمینی به «ویلای تابستانی همسرش» نقل مکان کند.

به گفته او، آقای عسگری گفته که این ویلا در حال حاضر خالی است و خمینی و اطرافیانش می‌توانند در آن ساکن شوند.

بر اساس این روایت، خمینی به این ویلا نقل مکان می‌کند، اما این ساختمان خیلی زود به مرکز فعالیت‌های مخالفان تبدیل می‌شود. به همین دلیل ویلای دیگری در همسایگی ویلای اول توسط مخالفان اجاره می‌شود و خمینی به ویلای دوم نقل مکان می‌کند و تا روز ۱۲ بهمن ماه که به ایران بازگشت، در ویلای دوم ساکن می‌شود.

۱۰ روز بعد از بازگشت خمینی به ایران، در پی اعلان بی‌طرفی ارتش شاهنشاهی در رویارویی مخالفان و شاه در روز ۲۲ بهمن، دولت شاپور بختیار، نخست‌وزیر وقت ظرف چند ساعت فروپاشید و مخالفان به سرعت اداره امور را در دست گرفتند.
+141
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۸
    Aztek - قم، ایران
    مملکت داشت سرو سامان میگرفت که دوباره سرو کله زامبیای چپی پیدا شد و ورق را به نفع حکوکت ننگین اسلامی برگرداند . مرگ بر خامنه ای مفعول و طرفداران نامحسوسش.
    53
    61
    ‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران
    آفرین، یک مبارز، ما دیگه اعتراض کننده نیستیم، این جوانان مبارز سلحشور هستند که میجنگندند تا ایران مان از ضحاکان پس بگیرند.
    53
    51
    ‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Attila14 - استکهلم، سوئد

    لُپِ کلام!. از عراق بردنش قلب اروپا تا اکوی صداش بیشتر توجه جلب کنه حالا هر چی گفت بقیه عامه دنیا چه میدونست جامعه ایران چه جوره!. خود خیلی از ما ایرانیا نمیدونیم چی بود چی شد چطور شد!
    3
    23
    ‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    piruzie nazdik - پاریس، فرانسه

    وقتشه.وقتشه رفتن، وقتشه!!!
    5
    27
    ‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.