کشف کارگاه سنگی ۵۰۰۰ ساله در جیرفت

 ظروف سنگی کشف‌شده در منطقه جیرفتصدای آمریکا: باستان‌شناسان ایرانی در حفاری‌های خود در جیرفت استان کرمان، خرابه‌های یک کارگاه ظروف سنگی را پیدا کردند که قدمت آن به هزاره سوم قبل از میلاد می‌رسد.

به گفته باستان‌شناسان، یافته‌های علمی نشان می‌دهد، در جیرفت باستان، ظروف سنگی و اشیایی که توسط مردم استفاده یا شکسته شده بود دور ریخته نمی‌شد، بلکه قطعات شکسته آنها برای ساخت ظروف کوچکتر و اشیایی مانند مهره و آویز به این کارگاه تولیدی آورده می‌شد.

فرهنگ جیرفت که به سبک بین فرهنگی یا سبک «هلیل رود» نیز شهرت دارد، یک فرهنگ باستان‌شناسی اوایل عصر مفرغ «اواخر هزاره سوم پیش از میلاد» است که در منطقه سیستان و بلوچستان و کرمان امروزی وجود داشته است.

تاکنون بیش از ۸۵ محوطه تاریخی در طول ۴۰۰ کیلومتری رودخانه هلیل‌رود کشف شده است که باعث شده باستان‌شناسان این منطقه را با تمدن بین‌النهرین مقایسه کنند.

اشیای حجاری شده کشف شده در دره هلیل‌رود شامل پیکره‌های حیوانی پیچیده، اهلی و وحشی بوده که با یکدیگر یا با پیکره‌های انسانی می‌جنگیدند و انسان همیشه در صدر قرار می‌گرفت. صحنه‌های بی‌نظیری از حیوانات در حال چرا در نخلستان‌های وسیع و کپی‌های معماری معابد یا کاخ‌ها نیز از دیگر نقوش موجود بر سنگ‌نگاره‌های جیرفت است.

ظروف کشف شده در تمدن هلیل‌رود از سنگ‌های کلریت، سرامیک و برنز ساخته شده‌ و همزمان با جیرفت در مناطقی از جهان به تعداد کم کشف شده‌اند، اما آثار یافت شده و حفاری‌های بعدی نشان می‌دهد که این مدل سنگ‌تراش‌ها و نقوش سنگی در جنوب ایران به‌میزان بسیار بیشتری در مقایسه با دیگر نقاط جهان وجود دارد.
+18
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.