راهکارهایی برای مقابله با افسردگی موقعیتی

دویچه وله: حتما شنیده‌اید که برخی پس از طلاق، اخراج از کار یا به‌طور کلی گذراندن یک هفته وحشتناک، احساس افسردگی می‌کنند. اما آیا این افراد واقعاً افسردگی را تجربه می‌کنند؟

به‌نوشته نشریه پزشکی Everyday Health؛ تقریبا همه ما با علائم غم، ترس یا حتی ناامیدی به یک موقعیت استرس‌زا واکنش نشان می‌دهیم؛ نوعی واکنش که اغلب به‌عنوان افسردگی موقعیتی شناخته می‌شود. این عارضه کاملا بر خلاف افسردگی اساسی است که در آن برای مدت طولانی تحت تأثیر علائم افسردگی قرار می‌گیریم و معمولاً با برطرف‌شدن عامل استرس‌زا، از بین می‌رود.

در واقع، افسردگی موقعیتی معمولاً یک اختلال سازگاری در نظر گرفته می‌شود تا افسردگی. اما این بدان معنا نیست که این عارضه باید نادیده گرفته شود. اما چه کسانی دچار افسردگی موقعیتی می‌شوند؟

افسردگی موقعیتی رایج است و ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد. حدود ۱۰ درصد از بزرگسالان و تا ۳۰ درصد از نوجوانان این وضعیت را در مقطعی تجربه می‌کنند. مردان و زنان به یک اندازه تحت تأثیر این عارضه قرار می‌گیرند. محرک‌های این عارضه عبارتند از:

تصادف، طلاق، حوادث هولناک، مشکلات خانوادگی و مالی، همه‌گیری جهانی مانند کووید ۱۹، بیماری جدی، از‌دست‌دادن یکی از اعضای خانواده، از‌دست‌دادن شغل و ... . البته همیشه اتفاقاتی که می‌تواند باعث افسردگی موقعیتی شود، منفی نیست. در واقع تغییرات مثبت در زندگی نیز می‌تواند آنقدر استرس به‌همراه داشته باشد که باعث این آسیب شود. در حالی‌که این لحظات مثبت می‌توانند خوشحالی زیادی را به‌همراه داشته باشند، می‌توانند آنقدر استرس‌زا باشند که شخص در نهایت احساس ترس، غم و ناامنی کند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

شایع‌ترین علائم افسردگی موقعیتی خلق افسرده، گریه و احساس ناامیدی است. برخی علائم دیگر عبارتند از:

- احساس ناراحتی

- داشتن علائم فیزیکی مانند سردرد، معده درد یا تپش قلب

- کناره‌گیری از فعالیت‌های اجتماعی

- تغییر در عادات خواب یا غذا خوردن

- احساس خستگی

- سوء‌مصرف الکل یا مواد مخدر

در بیشتر موارد، افسردگی موقعیتی فقط کوتاه‌ مدت است. موارد خفیف افسردگی موقعیتی اغلب بدون درمان برطرف می‌شود. با‌ این‌ حال، برخی از استراتژی‌ها می‌توانند به فرد کمک کنند تا اثرات افسردگی موقعیتی را کاهش دهد. از قبیل:

- ورزش منظم

- پیروی یک رژیم غذایی متعادل

- حفظ عادات خواب منظم

- انجام یک سرگرمی یا فعالیت تفریحی
استراتژی‌ها که می‌توانند به فرد کمک کنند تا اثرات افسردگی موقعیتی را کاهش دهد: ورزش منظم، پیروی یک رژیم، غذایی متعادل، حفظ عادات خواب منظم و انجام یک سرگرمی یا فعالیت تفریحی مانند عکاسی در طبیعت.استراتژی‌ها که می‌توانند به فرد کمک کنند تا اثرات افسردگی موقعیتی را کاهش دهد: ورزش منظم، پیروی یک رژیم، غذایی متعادل، حفظ عادات خواب منظم و انجام یک سرگرمی یا فعالیت تفریحی مانند عکاسی در طبیعت.
استراتژی‌ها که می‌توانند به فرد کمک کنند تا اثرات افسردگی موقعیتی را کاهش دهد: ورزش منظم، پیروی یک رژیم، غذایی متعادل، حفظ عادات خواب منظم و انجام یک سرگرمی یا فعالیت تفریحی مانند عکاسی در طبیعت.
افرادی که کنار آمدن با استرس‌های شدید برایشان مشکل است، ممکن است بخواهند با یک روان‌درمان‌گر مشورت کنند. اما اگر پزشک احساس کند که فرد به سطح خاصی از مراقبت نیاز دارد، می‌تواند دارو تجویز کند.

افراد مبتلا به افسردگی موقعیتی شدید ممکن است یک نسخه موقت از داروهای ضد‌افسردگی یا داروهای ضد‌اضطراب دریافت کنند.

علی‌رغم این‌که اکثر افراد در عرض حدود شش‌ماه پس از رویداد استرس‌زا کاملاً بهبود می‌یابند، دریافت کمک بسیار مهم است زیرا افسردگی موقعیتی در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به نوع شدیدتری از افسردگی یا سوء‌مصرف مواد شود.
+4
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.