آیا ابراز شادی پس از گلزنی در فوتبال ایران الزامی است؟

دویچه وله: خودداری فوتبالیست‌های ایرانی از خوشحالی پس از گلزنی در دیدارهای باشگاهی و ملی با واکنش مسئولان حکومتی در کشور روبرو شده است. آیا ابراز شادی بابت گلزنی در فوتبال ایران اجباری است؟

در طول ماه‌های اخیر از زمان آغاز خیزش سراسری مردم ایران علیه نظام جمهوری اسلامی و سرکوب خشونت‌آمیز آن توسط رژیم، خیلی از فوتبالیست‌های ایرانی به خاطر ابراز همدردی و همبستگی خود با مردم، از شادی بابت گلزنی صرف‌نظر کرده‌اند.

شمار زیادی از گلزنان تیم‌های ایران حتی به جای خوشحالی، موضع اعتراضی خود نسبت به وضعیت فعلی در کشور را با حرکات معنی‌دار مانند "قیچی کردن موی سر" و اشاره به "طناب اعدام" رسانه‌ای کردند.

حال ماجرای مجازات احتمالی رضا شکاری، بازیکن تیم فوتبال گل‌گهر سیرجان به خاطر خودداری از خوشحالی پس از به ثمر رساندن گل، توجه‌ها را به خود جلب کرده است.   

این هافبک ۲۴ ساله روز ۲۱ ژانویه (اول بهمن) در چارچوب دیدارهای هفته ۱۶ لیگ برتر فوتبال ایران در رویارویی با تیم تراکتورسازی تبریز در دقیقه ۳۴ برای سیرجانی‌ها گلزنی کرد. او سپس از هرگونه ابراز خوشحالی بابت گل مهمی که به ثمر رسانده بود، خودداری کرد.  

رضا شکاری پس از پایان بازی به رسانه‌های داخلی در ایران گفت: «پس از گل به خاطر مردم داغدار، شادی نکردم. اصلا میلی به فوتبال نداریم، وضعیت مملکت ما خراب است و به اجبار بازی می‌کنیم.»

این فوتبالیست سپس به کمیته انضباطی باشگاه گل‌گهر فراخوانده شد. پس از آن نیز باشگاه گل‌گهر سیرجان در کمال ناباوری اعلام کرد که رضا شکاری "جهت ادای توضیحات به و تا تعیین تکلیف نهایی، از حضور در ترکیب تیم فوتبال گل‌گهر محروم خواهد بود."

به نظر می‌رسد که این تصمیم از سوی مسئولان باشگاه گل‌گهر سیرجان در ارتباط مستقیم با فشار توسط جمهوری اسلامی بر روی فوتبالیست‌ها در زمینه مقابله با عدم ابراز خوشحالی از سوی ورزشکاران باشد.

صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه در تهران، در این‌باره در اینستاگرام گفته است: «فدراسیون فوتبال ایران ظاهراً شادی بعد از زدن گل را جزو مقرارت فوتبال نموده و بازیکنان می‌بایستی بعد از زدن گل، حتما ابراز شادی کنند.»
زیباکلام در ادامه خاطرنشان کرده است: «فیفا هنوز از داستان پرونده ممانعت از حضور بانوان ایران در ورزشگاه‌ها خلاص نشده، که حالا با پرونده جدیدی از کشورمان روبرو خواهد شد. اگر بازیکنی به‌هر دلیلی نخواست بعد از زدن گل شادمانی کند، آیا مسئولین باشگاهی و فدراسیون غرورآفرین فوتبال ایران می‌توانند او را مجازات نمایند؟»

حال فدراسیون فوتبال ایران در واکنش به این ماجرا اعلام کرده است که این نهاد مرکزی فوتبال ایران "هیچ دستورالعملی در حوزه شادی گل یا عدم شادی گل بازیکنان نداشته است."

این در حالی است که بر اساس گزارش برخی از رسانه‌ها، حراست وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی در نامه‌ای با مهر "خیلی محرمانه" از فدراسیون‌ها و تمام ادارات ستادی و استانی خواسته است که از حرکات نمادین ورزشکارانی که با اعتراضات همراهی می‌کنند، جلوگیری کنند.

گفته می‌شود که در پی آن، سازمان لیگ فوتبال ایران این نامه را به همه مدیران باشگاه‌های فوتبال در سطوح مختلف ارسال کرده است.

شایان ذکر است که در آغاز هفته جاری اتحادیه اروپا حمید سجادی، وزیر ورزش ایران را به دلیل سرکوب ورزشکاران ایران و جلوگیری از صبحت کردن آن‌ها علیه سرکوب اعتراضات، تحریم کرد.
+8
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.