نماینده پارلمان آلمان: «سمت درست تاریخ» قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی است

 گفت‌و‌گوی اختصاصی صدای آمریکا با نوربرت روتگن، نماینده حزب دموکرات مسیحی پارلمان آلمانصدای آمریکا: همزمان با بالا گرفتن بحث بر سر قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، نوربرت روتگن، نماینده حزب دموکرات مسیحی پارلمان آلمان که از آغاز اعتراضات سراسری در ایران از معترضان حمایت کرده و موافق این طرح است در مصاحبه‌ای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا به تشریح اهمیت این اقدام و همچنین دلایل مخالفت برخی از سیاستمداران پرداخت.

آقای روتگن درباره پیامدهای تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران و کمک احتمالی آن به معترضان در ایران گفت: «ما طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته شاهد فشار وحشتناک حکومت جمهوری اسلامی بر مردم ایران بودیم. قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی اروپا به صورت مشخص و رسمی ماهیت اصلی سپاه را نشان می‌دهد.»

او سپاه پاسداران را به عنوان «هسته اصلی رژیم برای انجام فعالیت‌های تروریستی» توصیف کرد و گفت: «آنها اعمال تروریستی را نه تنها در ایران انجام می‌دهند، بلکه به منطقه نیز صادر می‌کنند.»

او با اشاره به اقدام سپاه در تحویل پهپادهای ساخت ایران به پوتین، آن را عاملی برای اجرای «عملیات جنایتکارانه» علیه اوکراین دانست و گفت: «وقتی اروپا سپاه را بعنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند، این نشان‌ می‌دهد که پارلمان اروپا این رژیم را به عنوان یک رژیم تروریستی تعیین می‌کند و به این ترتیب اروپا در سمت مردم معترض ایران قرار خواهد گرفت‌ و ما پارلمان اروپا انتظار این شفاف‌سازی ر ا داریم. آنها این‌گونه می‌توانند حامی حقوق بشر باشند، یک رژیم تروریستی را تروریست بنامند، سمت مردم باشند، و برای آزادی بجنگند.»

آقای روتگن درباره مخالفت برخی از سیاستمداران با تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران گفت: «من فکر می‌کنم فرد باید میان بهانه آوردن و واقعیت تفکیک قائل شود. سیاست‌مداران در پارلمان اروپا و همچنین وزیر امورخارجه آلمان و بقیه بهانه‌تراشی می‌کنند.»

این نماینده حزب دموکرات مسیحی پارلمان آلمان با انتقاد از مواضع این سیاست‌مداران گفت: «من حدس می‌زنم سیاستمداران و آنالنا بائربوک وزیر امورخارجه آلمان، علاوه بر آزادی مردم جنبه‌های دیگر را نیز در نظر دارند. وزیران امور خارجه اروپا از به نتیجه رسیدن این انقلاب مطمئن نیستند و برای همین راهی محافظه‌کارانه را انتخاب کرده‌اند و نظرشان را شفاف بیان نمی‌کنند.»

آقای روتگن تهدیدهای جمهوری اسلامی برای «مقابله به مثل» را «تهدیدهای توخالی» دانست و گفت که اروپا تحریم‌های کافی را علیه حکومت ایران تصویب کرده است و «آنها هستند که باید‌ با ما به توافق برسند نه این که اروپا از جمهوری اسلامی ترس داشته باشد.»

او با اشاره به مردم ایران «که تحت شدیدترین فشارها قرار دارند» گفت که در این شرایط اروپا باید در «سمت درست تاریخ» بایستد‌ و «ما باید تصمیم بگیریم از مردمی حمایت کنیم که در مقابل این حکومت قرار گرفته‌اند؛ حکومتی که دست به خشونت می‌زند و زندانی و اعدام می‌کند.»

همزمان با افزایش فشارها بر اتحادیه اروپا برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی، ایالات متحده روز دوشنبه بنیاد تعاون سپاه، پنج نفر از اعضای هیئت مدیره آن، معاون وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و چهار فرمانده ارشد سپاه را تحریم کرد.

علی‌اصغر نوروزی، سید امین‌الله امامی طباطبایی، احمد کریمی، یحیی علاالدینی، و جمال بابامرادی پنج عضو هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه هستند.

آمریکا می‌گوید نوروزی، رئیس هیئت مدیره، در تسهیل انتقال پول و سپاه به گروه‌های نیابتی در خاورمیانه «نقشی بسیار اساسی» داشته است.

معاون وزیر اطلاعات ایران، ناصر راشدی، نیز روز دوشنبه در فهرست تحریم آمریکا قرار گرفت.

وزیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۳ بهمن در مورد بسته جدیدی از تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی به توافق رسیدند.

اتحادیه اروپا با انتشار توئیتی بدون اشاره به جزئیات بیشتر، نوشت که این بسته تحریمی تازه «عوامل سرکوب» را هدف قرار می‌دهد و این اتحادیه «کاربرد وحشیانه و نامتناسب از زور» توسط مقامات جمهوری اسلامی علیه مشارکت‌کنندگان در اعتراضات مسالمت‌آمیز را «به شدت محکوم می‌کند.»

بریتانیا نیز دوشنبه اعلام کرد تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را افزایش داده است. این تحریم‌ها اکنون از مسئولان قضایی که «از مجازات اعدام برای اهداف سیاسی استفاده می‌کنند» تا «اراذل و اوباشی که معترضان را در خیابان‌ها کتک می‌زنند» دربر می‌گیرد.

دولت بریتانیا در بیانیه‌ای گفت سازمان بسیج، احمد فاضلیان معاون دادستان‌ کل کشور، کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، حسین نجات جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله تهران، قاسم رضایی جانشین فرمانده نیروی انتظامی، سالار آبنوش معاون عملیات سازمان بسیج، و بنیاد تعاون بسیج را تحریم کرده است.
+72
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن
    ولی چون سیاستهای ما در قبال ایران بر مبنی منافع سیاسی تجاری و کُلاً مالیست ، مجبوریم با تبلیغ و فریب اذهان و سیاه کاری ، تنها نشان دهیم که مخالفت سیاستهای رژیم ایران در مورد سرکوب وحشیانه اعتراضات عمومی ، دخالتها و آشوبگریهای ایران در منطقه و ساخت سلاح اتمی ووو هستیم !! نتیجه اینکه مردم مبارز و از خودگذشته ایران نباید هیچگونه چشم امیدی به خارج از ایران داشته باشند و تنها خودشان با همت و همگامی و اتحاد ، خود و ایران را از شر رژیم جنایتکار و فاسد نجات و رهایی دهند .
    1
    16
    دوشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    no-more-silence - تهران، ایران
    ادیتور محترم سایت. اون یکنفر که منفی داده رو لطفا بلاک کنید !. چرا طرفداران کشتار مردم ایران باید در این سایت پلتفرمی داشته باشن.
    0
    2
    دوشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    newyork333 - نیویورک، ایالات متحده امریکا
    این زنا زاده ها حکومت ۲۰ هزار دلار میریزه تو حسابشون که بیان یه حقیقت رو انکار کنن
    0
    3
    دوشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.