سپاه پاسداران در حال تبدیل دو کشتی باربری به «شناورهای حامل پهپاد» است

 عکسی که رسانه‌های ایران از مراحل ساخت شناور بزرگ «شهید مهدوی» منتشر کرده‌‌اندرادیو فردا: رسانه‌های بین المللی نوشته‌اند، براساس شواهد منتشر شده در منابع علنی و ارزیابی کارشناسان مستقل دریانوردی، سپاه پاسداران در حال تغییر کاربری دو کشتی باربری مخصوص حمل کانتینر به شناورهای نظامی برای حمل پهپاد است.

اولین تصاویر از این دو شناور در بندرگاه بندرعباس سال میلادی گذشته در منابع علنی تحلیل اطلاعاتی منتشر شد. کارشناسان در آن زمان با استناد به این تصاویر گفتند که هر دو شناور از جمله کشتی‌های باربری کشتیرانی جمهوری اسلامی هستند که در سال‌های گذشته تحریم شده‌اند.

ظاهرا در عرشه بزرگ و مسطح این شناورها که مخصوص حمل کانتینر بودند تغییری ایجاد نشده ولی به عقبه آنها تجهیزات مخصوص نصب سلاح‌های سنگین یا نیمه سنگین افزوده شده است.

اچ. آی. ساتون، کارشناس مستقل دریانوردی با استناد به تصاویر جدیدتری که منتشر شده معتقد است که عرشه پهناورتری شبیه عرشه ناوهای هواپیمابر روی این شناورها نصب شده و به نظر می‌رسد که پهنای عرشه از یک سمت حدود یک سوم عریض‌تر شده است.

از تغییراتی که در این کشتی‌ها ایجاد شده می توان به این نتیجه رسید که به احتمال فراوان نیروی دریایی سپاه پاسداران قصد دارد از آنها به عنوان یک شناور پایگاهی استفاده کند.

خبرگزاری موسسه دریانوردی آمریکا نیز با استناد به گزارش هایی که در خبرگزاری‌های ایرانی منتشر شده و تحلیل تصاویر موجود اخیرا گزارش داد که هدف از تغییر کاربری این کشتی‌ها تبدیل کردن آنها به شناورهایی برای انبار کردن و پرتاب پهپادهای نظامی است.

اطلاعات موجود در منابع علنی حاکی است که یکی از این کشتی‌ها به نام «ساروین» و به طول حدود هزار و صد متر در فهرست بین المللی ثبت شناورهای غیرنظامی (اکواسیس) در قسمت تعمیر و یا تغییر کاربری طبقه بندی شده است.

اچ. آی. ساتون، کارشناس مستقل دریانوردی می گوید شناور دوم به نام «پر آرین» نیز یک کشتی باربری مخصوص حمل کانتینر بوده است. هر دو شناور آخرین بار در سال ۲۰۱۹ در سامانه بین المللی ردگیری شناورهای غیرنظامی ثبت شده و موقعیت آنها بندرعباس بوده است.

جمهوری اسلامی طی چند دهه اخیر در زمینه تولید پهپادهای نظامی سرمایه گذاری قابل توجهی کرده است. پهپادهای ایرانی از چند سال پیش در اختیار گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در سطح منطقه از جمله حوثی‌های یمن قرار گرفته و در ماه‌های اخیر نیز ارتش روسیه در حملات خود به زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین از آنها استفاده می کند.

روز شنبه گذشته نیروی دریایی جمهوری اسلامی در بخشی از رزمایش چندگانه ارتش در آب‌های جنوبی ایران پرتاب پهپاد انتحاری ابابیل از عرشه شناور لاوان را آزمایش کرد. این پهپاد به سمت هدفی در داخل خاک ایران شلیک شد که به نظر می رسید ماکتی از پایگاه دریایی «الیات» اسرائیل باشد.

در رویداد دیگری، وزارت دفاع نیوزلند اعلام کرد که تردد دو شناور جنگی جمهوری اسلامی در آب‌های اقیانوس آرام را زیر نظر دارد. سخنگوی وزارت دفاع نیوزلند گفت:«شناورهای ایرانی تاکنون وارد قلمرو دریایی نیوزلند نشده‌اند ولی به عنوان بخشی از عملیات دائمی نیروی دریایی کشور ما تردد آنها مثل هر شناور دیگری زیر نظر خواهد بود.»

در ماه نوامبر این دو شناور شامل یک ناوچه جنگی و یک نفتکش که به کشتی نظامی تبدیل شده است در جاکارتا پهلو گرفته و از آنجا راهی آب‌های اقیانوس آرام شدند.

وزارت دفاع استرالیا در بیانیه‌ای گفت از مدت‌ها پیش از تردد این دو شناور در منطقه مطلع بوده است ولی آنها وارد آب‌های سرزمینی این کشور نشده اند.

روز پنجم دی سرفرماندهی نیروی دریایی فرانسه در اقیانوس آرام خبر داد که دو شناور ایرانی برای عبور از جنوب جزایر دورافتاده مارکیز تماس و اجازه گرفته‌اند.

آسوشیتدپرس خردادماه سال جاری در گزارشی نوشته بود که سپاه پاسداران در حال ساخت شناور بزرگ «شهید مهدوی» در نزدیکی تنگه هرمز جهت مقابله با نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و متحدانش است.

جمهوری اسلامی می‌گوید ماموریت طولانی این دو شناور نشان دهنده افزایش قدرت نظامی و گستره عملیاتی نیروی دریایی این کشور است.
+21
رأی دهید
-7

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.