پوتین: به شرط قبول «واقعیت‌های جدید» آماده گفت‌وگو با کی‌یف هستیم

العربیه: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، تاکید کرد که مسکو آماده گفت‌وگو با اوکراین است، مشروط بر اینکه کی‌یف واقعیت‌های جدید پس از عملیات نظامی روسیه را بپذیرد.

پوتین پنج‌شنبه 15 دی طی تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه که خواستار برقراری آتش‌بس میان روسیه و اوکراین شده بود، تاکید کرد: «روسیه آماده گفت‌و‌گوی جدی است، مشروط بر اینکه مقامات کی‌یف به خواسته‌های علنی مسکو که به‌طور مکرر اعلام شده عمل کنند و «واقعیت‌های جدید در میدان» را بپذیرند».

در همین راستا وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که این کشور طی آتش‌بس محدود یک‌طرفه‌ای، عملیات نظامی خود در خاک اوکراین را از ابتدای صبح فردا جمعه 16 دی به مدت 36 ساعت متوقف می‌کند.

در واکنش به این موضع روسیه، سازمان ملل متحد اعلام کرد که از هر پیشنهاد برای اعلام آتش‌بس در اوکراین استقبال می‌کند.

ریاست جمهوری اوکراین از سویی اعلام کرد تنها در صورتی با آتش‌بس روسیه موافقت خواهد کرد که نیروهای روسی از سرزمین‌های اشغال شده اوکراین، خارج شوند.

آلمان نیز در واکنش به این تحول، تاکید کرد که آتش‌بس روسیه در اوکراین آزادی و امنیت به ارمغان نمی‌آورد.

آتش‌بس یکروزه از سوی روسیه در حالی اعلام می‌شود که نیروهای این کشور رزمایش هوایی مشترکی را با بلاروس برگزار کردند و مینسک تاکید کرد که شتاب رزمایش‌های خود با روسیه در مجاورت با مرزهای شمالی اوکراین را افزایش خواهد داد. همزمان با این تحولات نیز نیروهای اوکراینی به مین‌گذاری در امتداد مرزهای این کشور با بلاروس اقدام کردند.
توافق درباره غلات
در تحولی دیگر کرملین در بیانیه‌ای گفت که طرف روسی در گفت‌وگو با مقامات ترکیه به «نقش مخرب» کشورهای غربی از طریق ارائه کمک‌های تسلیحاتی، اطلاعاتی و عملیاتی و همچنین حمایت مالی به رژیم کی‌یف اشاره کرده است.

روسای جمهوری روسیه و ترکیه همچنین در مورد اجرای توافقنامه صادرات غلات برای رفع تحریم محموله‌های غلات اوکراین از طریق دریای سیاه گفت‌وگو کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کرملین گفت که رهبران دو کشور همچنین درباره رفع تحریم‌ها در زمینه عرضه مواد غذایی و کود از روسیه و رفع همه موانع بر سر راه صادرات روسیه گفت‌وگو کردند.
راه‌حل عادلانه
از سوی دیگر دفتر ریاست جمهوری ترکیه پنج‌شنبه 15 دی اعلام کرد که اردوغان در یک تماس تلفنی به پوتین گفته است که تلاش‌های صلح برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین باید با برقراری آتش‌بس یکجانبه و چشم‌انداز راه‌حل عادلانه حمایت شود.

به گزارش ‌«رویترز» ریاست جمهوری ترکیه در بیانیه‌ای درباره این تماس افزود: «پرزیدنت اردوغان گفت که درخواست‌ها برای صلح و مذاکره باید با آتش‌بس یک‌جانبه و چشم‌انداز صلح عادلانه حمایت شود».

از سوی دیگر اظهارات روز پنج‌شنبه پوتین با واکنش شدید یک مقام ارشد اوکراینی مواجه شده است.

به گزارش رویترز یک مقام ارشد اوکراینی بار دیگر مخالفت کشورش با هرگونه توافق صلح با روسیه مدامی که نیروهای روسی از سرزمین‌های اشغال‌شده اوکراین خارج نشده‌اند را ابراز داشته و آن را صلحی غیرقابل پذیرش دانست.

میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهوری اوکراین در واکنش به اظهارات پوتین در حساب «توئیتر» خود نوشت: «چرا امکان تعامل با روسیه وجود ندارد؟»

او افزود: «فدراسیون روسیه (پوتین) تحت پوشش موضوع «مذاکرات» از اوکراین و جهان می‌خواهد که اشغال و تصرف سرزمین‌های خارج از مرزهایش را به رسمیت بشناسند... این کاملا غیر‌قابل قبول است».
عدم‌امتیازدهی به روسیه
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین ماه گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی با همتای آمریکایی خود، جو بایدن در کاخ سفید بر ضرورت عدم امتیازدهی به پوتین در هر گونه تلاشی برای دستیابی به «صلح عادلانه» با روسیه تاکید کرد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز تاکید کرد که ایالات متحده و متحدانش به تسلیح اوکراین ادامه خواهند داد، تا اگر زمانی زلنسکی آماده گفت‌وگو با روس‌ها باشد، باید از موقعیت یک فرد پیروز در میدان نبرد وارد مذاکره شود.
+11
رأی دهید
-35

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    خدا کند روسیه با اوکراین مذاکره و صلح کنن تا روسیاهی برای نظام اخوندی باشد.
    4
    21
    ‌پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران
    روسیه میگه " به «نقش مخرب» کشورهای غربی از طریق ارائه کمک‌های تسلیحاتی، اطلاعاتی و عملیاتی و همچنین حمایت مالی به رژیم کی‌یف اشاره کرده است" طرف میگه میکشمت باید واقعیت رو بپذیری. چند روز پیش اینجا در مورد دوره پسا ملا گفتم هژمون ایران و قدرت اتمی بودن یک اجتنابه یک عده مجددا اومدن داد سر دادن که دنیا سرای خاله دموکراته. نخیر دنیا محل آنارشیه با کشورها باید از درگیری اجتناب کرد ولی اگر قدرت نداشته باشی و وسط چهار راه هم باشی تکه تکه ات میکنند. روسها یکی از کشورهایی هستند که هیچ وقت نمی تواند به دلیل فرهنگ و رقابت ژئوپلتیک و اقتصاد با ایران متحد شود. یک لحظه فکرش را بکنید اوکراینیها زورشان به روسیه نمیرسید (یک جنگ را با جاولین و هایمارس نمیتوان انجام داد آنها عرق ریختند و رشادت نشان دادند). در نیا هیچ دوست و متحدی وجود ندارد دنیا در حال گذر است باید اسلحه و قدرت داشته باشید تا بتوانید امنیت خود و اقتصاد خود را تضمین کنید. شاید همین الان دارند طالبان را پرورش میدهند که ۲۰ سال دیگر پاکستان به آن بمب اتم دهد چرا که نه؟ ایران در تاریخ راهی بجز داشتن قدرت نظامی و اقتصادی بودن نداشته و ندارد
    14
    5
    ‌پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۲
    chris.it.dude - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    واقعیت‌های جدید اینه که تو و اخوندها همگی با جهنم خواهید رفت و ایران به اوج شکوهش بازگشت میکنه.
    4
    18
    ‌پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    romano - تهران، ایران
    شما داستان را کامل بیان نکردید ، جمهوری اسلامی با شعار صدور انقلاب اسلامی و شیعه ۱۲ امامی و حسینیه کردن کاخ سفید ، و‌خراب کردن دیوار نیایش یهودیان در اورشلیم فعالیت خودش را شروع کرد ،برای همین غرب تحمل آن را ندارد ،از طرفی ترکیه ساختار دمکراتیک ندارد ، با کرد های کشورش هم‌مشکل دارد ، با یونان هم سالهاست دعوا دارد ، اما غرب علیرغم این تنش ها ترکیه و توانایی نظامی آن را تا حدی قبول دارد ، چرا که ترکیه خواهان صدور انقلاب نیست و در حد پان ترکیسم منطقه ای راضی است . اگر ایران دست از کثافت کاری هایش بر میداشت و اسراییل را تهدید به نابودی نمیکرد ، بسیاری از مشکلات حل می‌شد ، لذا تنها گزینه فقط نابودی رژیم است
    2
    2
    جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۰۱:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    حالا کی از رژیم طرفداری کرد؟ کی گفت رژیم نباید بره؟ مضحک ماجرا اینجاست برخی از ایرانیان میگن باید تغییر کنه من هم میگم ولی وقتی میگی باید در آینده قدرت داشته باشه بخاطر تبلیغات میگن نه دوره هژمون گذشته! اما یک سوال شما فرض کن همین الان ملاها رفتن و رابطه هم با اسرائیل خوب شده دیروز ترکیه گفت قصد داره ۹۳ سد رو سرچشمه ارس بزنه خوب جواب من بیسواد رو بدید. چطور میخواید با کشوری که عضو ناتو هست و اینطوری هم داره حق همسایگی رو میزاره دستتون مشکل رو حل کنید؟ بگید من که نمیفهمم شاید شما که دانا هستید بتونید یک راه حل جلوی پای ما بزارید. من نمیدونم فرق صدور انقلاب با پان ترکیسم چیه، اما فکر میکنم قضیه این است که غرب قدرتی بالای قدرت خودش را بر نمی تابد. خوب غرب نه تضمینی در مورد ارس میده نه اجازه قدرت بیشتر به ما راه حل چیه؟ در مورد پاکستان چی؟ در مورد عربها چی؟ عربها دقیقا چه زمانی درتاریخ با ایران رابطشون خوب بوده؟ مشکل روسها چی میشه؟ آیا غرب حداقل در ازای رفتاری شبیه لهستان حقوقی معادل لهستان برای ایران در نظر میگیره؟ لطفا لایکی نباشید حرف بزنید.
    0
    3
    جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۰۴:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    romano - تهران، ایران
    گرامی ، من مخالف ایران قوی و صنعتی و حتی هسته ای نیستم ، اما دنیا تا زمانی که ایران شعار افراطی می‌دهد این داستان را نمی پذیرد . المان و ژاپن سیاست فاشیستی خود را بعد از شکست کنار گذاشتند ‌‌ولی تا چند سال دیگر دوباره قدرت نظامی خواهند شد ، اگر ایران اخوندی در جنگ شکست بخورد تا یک قرن دیگر قدرت نظامینخواهیم شد ، اما اگه اخوندها بروند ، دنیا تحمل شکوفایی صنعتی و حتی نظامی ما را خواهد داشت
    0
    0
    جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.