العربیه: اندیشکده آمریکایی «بنیاد جیمزتاون» میگوید به منظور مقابله با رشد محور ترکیه-آذربایجان و حضور فزاینده اسرائیل در قفقاز، ایران قصد دارد پهپادهای انتحاری در اختیار ارمنستان بگذارد.
به گفته این اندیشکده، پس از آنکه تهران نتوانست باکو را متقاعد کند تا در راستای منافع خود در منطقه گام بردارد، تهران مدتی است در قبال آذربایجان «تاکتیکهای قهری» اتخاذ کرده است.
تلاشهای تهران برای «ارعاب» باکو به منظور رها کردن پروژه «کریدور زنگزور» از نخجوان به ترکیه و همچنین توقف شراکت خود با تلآویو نتیجه معکوس داشته است.
«بنیاد جیمزتاون» میگوید ظاهرا در واکنش به ناسازگاری باکو، ایران ممکن است بخواهد هواپیماهای بدون سرنشین انتحاری در اختیار ارمنستان، رقیب آذربایجان بگذارد تا بدینوسیله «فرایند صلح قفقاز» را مختل کند.
به گفته این اندیشکده، تهران به دنبال افزایش فروش تسلیحاتی خود در سرتاسر اوراسیاست، و قصد ورود به بازار دفاعی ارمنستان را دارد، و خود را به عنوان عامل بازدارنده بالقوه در برابر همسویی فزاینده آذربایجان و ترکیه معرفی میکند.
«بنیاد جیمزتاون» میگوید که گرچه هنوز جزئیات زیادی درباره پیشنهاد تهران به ایروان در دسترس عموم نیست، اما تهران احتمالاً قصد دارد پهپاد انتحاری «شاهد 136» را به ارمنستان ارائه کند، که همان پهپادی است که روسیه علیه اهداف نظامی و غیرنظامی در اوکراین از آن استفاده میکند.
این اندیشکده بر این باور است که ارمنستان احتمالاً در جریان مانوور مشترک پهپادی میان روسیه، بلاروس، ارمنستان و ایران در آگوست 2022 تحت عنوان «شکار شاهین»، فرصت مشاهده قابلیتهای پهپادهای ایرانی را داشته است.
پیشنهاد کمک نظامی تهران به ایروان پس از افتتاح کنسولگری جدید ایران در قپان در استان سیونیک ارمنستان، که در نزدیکی منطقه نخجوان آذربایجان قرار دارد، قوت گرفت.
«بنیاد جیمزتاون» نتیجه میگیرد که تلاش ایران برای ایجاد تنش میان ایروان و باکو با هدف برهم زدن روابط دوجانبه آذربایجان و ترکیه صورت میگیرد، چرا که به نفع ایران است تا تنش بین ارمنستان و آذربایجان را زنده نگه دارد و توانایی باکو را برای مانوور دادن محدود کند.
+159
رأی دهید
-30
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۲۶
romano - تهران، ایران
این موضوع ربطی به ملاهای ندارد اتفاقا وقتی علیف به ارمنستان حمله کرد ملاهای احمق گفتند خاک قره باغ بیضه اسلامه (بر ضد منافع ملی عمل نکنند باید تعجب کنی). اینم بیضه برند بگیرندش. در قرارداد پس از جنگ استاندار باکو به حمایت اسرائیل و ترکیه بامبول در آورده میگه این راه جزو خاک منه یعنی ایران رو برای همیشه از ارمنستان گرجستان و دریای سیاه به نفع ترکها جدا کردن (ژئوپولتیک بر مبنای فقه پویای شیعی همینه). اینا یک سیرک پانترکی درست کردن که اعضای اون زبان هم رو هم نمیفهمن و باید در جلسات روسی صحبت کنند و قصد آن جدا کردن ایران و پمپ گاز کاسپین و قطع کردن ایران از کریدور راه ابریشم. اینها همه به ابتکار اسرائیله. ملاها برای نسل بعد یک خرابه میگذارند که باید از نو ساخته بشه کودکانه است فکر کنیم الان زیر سبیلی اینها را رد کنیم بعد ۲۰ سال آینده که دنیا هزار تغییر کرد با زور نظامی یا حمایت قدرتها همه اینها یک شبه در چنگ ماست (شعور حاکمیت داشته باشیم. دشمن ما تنها درون نیست). چرا من از اسرائیل خوشم نمیاد و مسئله حقوق بشر اون مهمه؟خیلی از کشورهای نو تاسیس مانند آمریکا کانادا استرالیا یا حتی اروپا ادامه
22
64
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۰:۲۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۶
romano - تهران، ایران
کشورهای نو تاسیس گذشتهای سیاه در مورد اقلیتها و بومیها و مهاجرها داشته اند ولی در جایی از تاریخ حداقل بصورت نسبی و حداقل برای کاهش تنش در کشورشان سعی در اعاده حقوق اقلیتها و رفع تبعیض و ایجاد برابری بیشتر کردند و هم اکنون آرزوی محال برای یک مهاجر یا اقلیت نیست که در کانادا نیوزیلند یا آمریکا یا استرالیا به مقامات بالا برسد. اما اسرائیل تمامی مسائل اساسی دنیا از حق حاکمیت تا حقوق اقلیتها و حتی محیط زیست به نوعی تحت تاثیر لات بازی آن و درگیر ی قدرتها برای خشنودی اوست. اسرائیل یک آپارتاید و فاشیزم مذهبی است و کوچکترین قدمی برای کاهش آن بر نمیدارد. حالا ربط این موضوع به ایران چیست (تورو سنن!) داستان این است که یک کشور دوست وقتی میداند حاکمیت درون ایران مردمی و ماندنی نیست سعی بر نابودی هژمون ژئوپلتیک آینده ایران دموکراتیک نخواهد کرد اما اسرائیل میکند. چرا؟ مشکل هژمون است (این مقاله A Democratic Iran Is Coming and It Will Lead the Middle East). قبل و بعد از انقلاب و در آینده اسرائیل سعی در م گسترش هژمون خود خواهد داشت حال اینکه هژمون ایران یک استثنای فرهنگیست ایران یکی از معدود ادامه
16
38
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۶
romano - تهران، ایران
کشورهاست که در مرزهای فرهنگی خود نمیگنجد (دلیل آن کتاب تاریخ بشر). اسرائیل و عربستان ایران را در هیچ شکل و شمایلی حتی دموکراتیک نمی پذیرند و نخواهند پذیرفت دموکراسی ما از نظر تساهل مذهبی، پذیرش اقلیتها پ تنوع سبک زندگی و هنر برای جامعه آنها سم است. حرفهای نتانیاهو با یک لبخند کثیف را نپذیرید (او عاشق ملاهاست). سخن کوتاه، کمک ایران به ارمنستان یک وظیفه تاریخی و حفظ حیات ایران زمین است. ارمنستان و گرجستان راه حیات ما هستند و نادر شاه اسماعیل و . دیوانه نبودند که سر قفقاز رشادتها کنند . این کمک با چرتهای سیاسی رژیم که میگوید اگر در سوریه نمیجنگیدیم ایران تکه تکه میشد متفاوت است حاکمیت و حکمیت دو چیز متفاوتند رژیمها مستاجرانند میایند و میروند. این کوتوله سیاسی علیف یک ابزار موقتی است اینها با تشکیل طالبان و آوردن تکفیریها در قفقاز برای ۲۰ سال آینده ایران برنامه دارند و ایرانیها هم میلیتاریستند ولی باید حریف را قبل از آنکه کار پیچیده شود و پر هزینه به زانو درآورد یک ارمنستان قوی بنفع ماست (یادتان نرود که ملا فضل الله نوری را یپرم خان ارمنی آویزان کرد). اتم هم برای پسا ملا هم خوب است.
16
33
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۱:۰۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
paksan - ایران، ایران
از این حرکت اگر درست و بر اساس منافع ملی ایران استفاده بشه واقعا میشه حمایت کرد. اگر ارمنستان یکم باهوش باشه با اجاره دادن بخشی از خاک جنوب خودش به ایران میتونه مثلا گاز دریافت کنه و در عوض یک جاده با حریم چند کیلومتری در زمینش به ایران اجاره مدت دار بده تا هم جاده مناسب بزنه و ایران هم از طریق حق ترانزیت هزینه های نگهداری جاده رو تامین کنه . اینطوری مسیر افقی مابین جاده و منطقه ای که ترکیه میخواد اشغال کنه در اختیار ایران خواهد بود و در صورت هر گونه تعرض میتونه تعرض به منافع استراتژیک خودش در نظر بگیره و وارد جنگ بشه.
21
31
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۱:۳۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۰
sara_moshiri - برلین، آلمان
بیمار روانی به کار همه کار داره.
9
16
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۶:۲۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
Momijii - توکیو، ژاپن
[::romano - تهران، ایران::]. با عرایض شما در این خصوص کاملاً موافقم . من هرازگاه بفکر نسلهای آینده ایران میوفتم چطور و چگونه با این زمین سوخته ای که آخوند بد طینت و مذهب مخرب شیطانیش بجا میذاره و دشمنان ریز و درشتی که دور و نزدیک در حال ضربه زدن و بفکر ضربه زدن به مملکت ما هستند ، زندگی خواهند کرد و چگونه مملکت رو از این ورطه شوم خارج و نوسازی خواهند کرد؟ اینجا یکی از دوستان صمیمی پدر همسر من استاد علوم سیاسی در دانشگاه توکیوست ، او میگفت آیندگان باید از دو کشور چین و اسرائیل و سیاستهای مرموز و موزیانه شون بیم داشته و مراقب باشند که روزگار تیره و تاری رو در حال رقم زدن برای دنیا هستند !!
8
15
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۶
sahandogli - لندن، انگلستان
ارمنستان با تحریک ایران یک جنگ دیگری را به راه خواهد انداخت و اما مطمن باشید نه ایران و نه روسیه در حد و قدرتی هستند که به داد ارمنستان برسند این را جنگ سرنوشت ساز را آذربایجان بیشتر از همه دوست دارد تا بتواند منطقه زنگزور را در سال 1952 توسط روسها به ارمنی ها بخشیده شد را پس بگیرند. آذربایجان بیشتر دوست دارد این جنگ دوباره شروع شود اما نمی خواهد شروع کننده جنگ شود. اما ارتش آذبایجان بسیار مجهز تر ار ارمنستان است و سلاحهای آذرابیجان بیشتر و مدرن تر از ازمنستان است. آغاز جنگ توسط ارمنستان به نوعی حماقت کامل ارمنستان خواهد بود . همان کاری که پوتید در اوکراین کرد. جنگ دوباره ارمنستان را به سوی نابودی کامل خواهد کشید. امیدوارم هر چه زودتر این جنگ شروع شود و آذربایجانی ها بعد از جنگ دوم قره باغ همیشه منتظر آن بوده اند
1
4
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.