خطر زوال عقل با مصرف زیاد سدیم و کمبود پتاسیم 

زوال عقل، یکی از علل اصلی مرگ‌و‌میر و ناتوانی در میان سالمندان در سراسر جهان استدویچه وله: یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف سطوح بالای سدیم با زوال شناختی یا زوال عقل مرتبط است در حالی که رژیم غذایی سرشار از پتاسیم، عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد.

به‌‌گزارش نشریه پزشکی هلث‌لاین؛ سدیم و پتاسیم مواد معدنی هستند که بدن انسان در سطوح خاصی به آنها نیاز دارد. با‌ این ‌حال، کاهش مصرف سدیم و افزایش مصرف پتاسیم می‌تواند به بهبود سلامت مغز کمک کند. این مطالعه اخیر در Global Transitions منتشر شده است.

سدیم و پتاسیم مواد معدنی حیاتی هستند که به‌عنوان ذرات باردار برای انتقال جریان الکتریکی در سلول‌ها عمل می‌کنند. این جریان الکتریکی برای تحریک عصبی، انقباض عضلانی و متعادل‌بودن مایعات بدن، ضروری است. کمبود هر کدام از این مواد معدنی می‌تواند منجر به کمبود انرژی، خستگی، درد عضلانی و بی‌نظمی فشار خون شود.

برای مطالعه کنونی، محققان به چگونگی تأثیر پتاسیم و سدیم رژیم غذایی بر عملکرد شناختی در میان افراد مسن در چین پرداختند. بیش از ۴ هزار شرکت‌کننده ۵۰ ساله یا بالاتر، در تجزیه‌ و ‌تحلیل آنها شرکت داشتند.

به‌طور کلی، محققان دانشگاه تسینگ‌هوا در پکن دریافتند که مصرف بیشتر پتاسیم با تأثیر مثبت بر عملکرد شناختی مرتبط است. اما مصرف بیشتر سدیم با اثرات منفی بر عملکرد شناختی از جمله زوال حافظه همراه بود.

تیم تحقیقاتی دریافت که مصرف زیاد سدیم (بیش از ۵۵۹۳.۲ میلی‌گرم در روز) خطر اختلال حافظه را در سالمندان افزایش می‌دهد. در مقابل، سطوح بالاتر پتاسیم (۱۶۵۳.۳ میلی‌گرم در روز) با بهبود عملکرد شناختی همراه بود.

این مطالعه یادآوری می‌کند که رژیم غذایی می‌تواند بر بسیاری از زمینه‌های سلامتی از جمله عملکرد شناختی تأثیر بگذارد.

افزایش دریافت پتاسیم، مستلزم تلاش آگاهانه برای بررسی محتوای تغذیه‌ای غذاها است. ضمنا نباید فراموش کرد که کربوهیدرات‌های فرآوری‌شده پتاسیم بدن را از بین می‌برند، بنابراین توجه به کیفیت غذای مصرفی نیز مهم است.

منابع غذایی غنی از پتاسیم عبارتند از: موز، آووکادو، میوه‌های خشک‌شده، سبزیجات و سیب‌زمینی.
زوال عقل، توانایی به‌خاطر سپردن، فکر کردن و تصمیم‌گیری را تا‌ جایی‌که فعالیت‌های روزمره افراد مبتلا تحت‌تأثیر قرار گیرد، مختل می‌کند. این وضعیت به یکی از علل اصلی مرگ‌و‌میر و ناتوانی در میان سالمندان در سراسر جهان تبدیل شده است.
+11
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.