براساس اخبار و اسنادی که به «ایرانوایر» رسیدهاند، تمامی بلیتهای مربوط به رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ که در اختیار نیروهای حکومت جهت حضور هدفمند در قطر قرار گرفته بودند، از طریق یک شرکت هواپیمایی وابسته به وزارت ورزش و جوانان توزیع شدهاند.
شرکتی به نام «قهرمان سیر ایرانیان» که زیر نظر وزارت ورزش و جوانان اداره میشود، بیش از ۲۰ هزار بلیت رقابتهای جام جهانی قطر را که از طریق فیفا به فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی اهدا شده بودند، با روشی غیرمتعارف به فروش رسانده است.
***
ازابهام یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلاری چه میدانیم؟ اطلاعات رسیده به «ایرانوایر» نشان میدهند فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی در همکاری با وزارت ورزش و جوانان دولت «ابراهیم رئیسی»، بیش از ۲۰ هزار بلیت که توسط فدراسیون جهانی فوتبال به هواداران ایرانی اختصاص داده شده بودند را به یک شرکت زیرمجموعه «صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش» واگذار کرده است.
براساس اسناد رسیده به «ایرانوایر»، وجوه بلیتهای ورود به ورزشگاه و همینطور بلیتهای پروازی که دولت جمهوری اسلامی برای اعزام نیروهای حکومتی جهت حمایت خاص از تیم فوتبال و مقابله با هواداران ایرانی تهیه کرده بود، نه حتی به حساب این آژانس هواپیمایی که به حساب برخی کارمندان و مدیرعامل این شرکت واریز شدهاند.
روزنامه اینترنتی «فراز» هزینه سفر این گروه از مسافران جام جهانی را حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار تخمین زد و آن را هزینهای «از جیب دولت» عنوان کرد.
به عبارتی، دولت جمهوری اسلامی پول بلیت مسافران حکومتی را از خزانه دولتی و از طریق آژانس هواپیمایی قهرمان سیر ایرانیان پرداخت و توافق کرده است در آینده، این پول از طریق مدیرعامل این آژانس هواپیمایی به حساب صندوق قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی واریز شود.
نکته قابل توجه اینجا است که براساس اطلاعات به دست آمده از منابع خبری «ایرانوایر»، این مبالغ به حساب شرکت مسافرتی قهرمان سیر ایرانیان واریز نشده و به حسابهای بانکی متعدد از «سیدمجتبی حسینی»، مدیرعامل و برخی از کارمندان این آژانس واریز شده است.
در حقیقت، شاهد یک ابهام مالی به ارزش بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار برای حضور تماشاگران حکومت در قطر هستیم.
«امیرحسین ثابتی» مجری برنامه «جهانآرا»، «دانیال معمار» سردبیر روزنامه «همشهری»، «سینا کلهر» معاون فرهنگی و ورزش همگانی، «محمدرضا شهبازی» مجری نزدیک به حکومت، «مهدی ملکپور» سردبیر سایت «عقیق»، «مصطفی وثوق کیا» خبرنگار اجتماعی روزنامه «فرهیختگان»، «مهدی خانعلیزاده» مجری برنامه «بدون توقف» و از همسفرهای ابراهیم رئیسی در نیویورک، «وحید ایمانی» مجری برنامههایی مانند «متن حاشیه»، «ده و ده دقیقه» و از فعالان سیاسی جریان موسوم به «عدالتخواه» و «علی مشهدی» طنزپرداز حامی ابراهیم رئیسی از جمله مسافران دولت در قطر بودند.
شرکتی به نام «قهرمان سیر ایرانیان» که زیر نظر وزارت ورزش و جوانان اداره میشود، بیش از ۲۰ هزار بلیت رقابتهای جام جهانی قطر را که از طریق فیفا به فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی اهدا شده بودند، با روشی غیرمتعارف به فروش رسانده است.آژانس مسافرتی قهرمان سیر یا جیب دیگر دولت؟ صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش براساس تعریف اولیهای که در دولت «محمد خاتمی» و دوران ریاست «محسن مهرعلیزاده» بر سازمان وقت تربیت بدنی برای آن شده بود، وظیفه داشت از ورزشکارانی که در دوران ورزش حرفهای دچار مصدومیت جدی میشوند یا پیشکسوتهای ورزش ایران در دوران بازنشستگی حمایت کند.
اما این شرکت آرامآرام، بدون آن که عملکرد روشنی در قبال ورزشکاران یا پیشکسوتهای ورزش ایران داشته باشد، شرکتهایی را در زیرمجموعه خود بنا کرد که نه اساسنامه آنها با وزارت ورزش یا صندوق حمایت قهرمانان همخوانی دارد و نه وظیفهای جز دریافت ردیف بودجه از وزارت ورزش دارند.
یکی از این شرکتها، آژانس مسافرتی قهرمان سیر ایرانیان نام دارد؛ یک آژانس هواپیمایی که حتی مدیرانش از سوی وزارت ورزش و جوانان تعیین میشوند.
برای پیدا کردن ارتباط بین آژانس مسافرتی قهرمان سیر ایرانیان با صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکشوتهای ورزشی، میتوان به سایت این صندوق که به صورت مستقیم زیر نظر وزارت ورزش و جوانان اداره میشود، رجوع کرد.
در این سایت، گفتوگویی به مدت حدود هشت دقیقه برای معرفی «مجتبی حسینی»، مدیرعامل این آژانس هواپیمایی منتشر شده است. همچنین میتوان اخباری از بازدید بالاترین مدیران وزارت ورزش و جوانان از این آژانس را در سایت رسمی صندوق ورزشکاران و پیشکسوتان دید.
طبق اعلام منابع «ایرانوایر» در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی، مجتبی حسینی به صورت مستقیم و با تاکید و تایید «نادر وادی خیل»، مدیرکل پشتیبانی و امور رفاهی پشین این وزارتخانه منصوب شده بود. او اما همچنان نفوذ خود را در وزارت ورزش و جوانان حفظ کرده است.
براساس اخبار و اسنادی که به «ایرانوایر» رسیدهاند، تمامی بلیتهای مربوط به رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ که در اختیار نیروهای حکومت جهت حضور هدفمند در قطر قرار گرفته بودند، از طریق یک شرکت هواپیمایی وابسته به وزارت ورزش و جوانان توزیع شدهاند.۷ میلیارد سود جام جهانی به حساب کدام مدیر وزارت ورزش میرود؟ شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی قهرمان سیر ایرانیان دوم شهریور ۱۳۸۸ به ثبت رسید و از همان زمان به عنوان زیرمجموعهای از صندوق ورزشکاران و پیشکسوتان ورزش ایران و شرکت «ارتباط گستر قهرمان» آغاز به کار کرد.
شرکت ارتباط گستر قهرمان نیز یکی از دهها شرکت زیرمجموعه غیرمرتبط صندوق ورزشکاران و وزارت ورزش است که به نظر میرسد وظیفه پولشویی برای این نهاد دولتی را برعهده دارد.
خود شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی قهرمان سیر ایرانیان نیز زیرمجموعه دیگری به نام «اقتصادگستر قهرمان» دارد که سال ۱۳۸۹ با هدف انبوهسازی و اخذ وامهای بانکی تاسیس شده بود که باز هم ارتباط مستقیمی با شرح وظایف وزارت ورزش و جوانان یا صندوق حمایت از ورزشکاران نداشت.
در ابتدا مقرر شده بود ۱۶ هزار بلیتی که در نخست از سوی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی طی ماههای تیر، مرداد و شهریور به هواداران واقعی فوتبال ایران فروخته میشدند، همگی از مسیر همین آژانس هواپیمایی انجام شوند.
پس از آن اما پنج هزار مسافر دیگر از سوی دولت و نهادهای حکومتی به عنوان تماشاگران اعزامی به رقابتهای جام جهانی، به این شرکت معرفی شدند.
طبق برآورد رسانهها، هزینه اعزام تماشاگران حکومتی به قطر بیش از ۶۵ میلیارد تومان تخمین زده میشود.
منابع «ایرانوایر» سود خالص شرکت قهرمان سیر ایرانیان، صرفا از فروش بلیت هواپیما، اسکان و تور شهری را بیش از هفت میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان اعلام کردهاند؛ مبلغی که مشخص نیست پس از گردش در حساب شخصی مدیرعامل این آژانس دولتی، وارد حساب کدام مدیران وزارت ورزش و جوانان خواهد شد.
دی ۱۳۹۸، مجتبی حسینی، مدیرعامل شرکت قهرمان سیر ایرانیان به خبرگزاری «برنا»، وابسته به وزارت ورزش و جوانان گفته بود: «این شرکت به فکر رونق چرخه اقتصادی ورزش است.»
این مبلغ منهای درآمدی است که فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی از فروش برخی بلیتهای رایگان اهدایی از سوی فیفا به دست آوردهاند.