کلینزمن: بعد از جام جهانی با کی‌روش حرف می‌زنم

یورگن کلینزمن کاپیتان تیم ملی فوتبال آلمان در دیدار جام جهانی ۱۹۹۸ مقابل ایران بودبی بی سی: یورگن کلینزمن، کاپیتان و سرمربی سابق تیم ملی فوتبال آلمان گفت که می‌خواهد با کارلوس کی‌روش بعد از جام جهانی برای «آرام کردن مسائل» صحبت کند. سرمربی تیم ایران قبلا انتقادهای کلینزمن از تیمش را «بدنامی فوتبال» خوانده بود.

یورگن کلینزمن که به عنوان کارشناس با تلویزون بی‌بی‌سی همکاری می‌کند، در بازی مقابل ولز تیم ایران را متهم کرده بود که «روی داور کار می‌کند.»

کی‌روش همچنین خواهان کناره‌گیری کلینزمن از گروه مطالعاتی فنی فیفا شد.

کلینزمن ۵۸ ساله صبح امروز (یکشنبه ۲۷ دسامبر) به یکی از برنامه‌های بی‌بی‌سی گفت: «بعضی مسائل خارج از موضوع بحث، بررسی شده‌اند. سعی کردم به او تلفن بزنم و اوضاع را آرام کنم.»

«هرگز از کارلوس کی‌روش یا نیمکت تیم ایران انتقاد نکردم. بعضی‌ها حتی فکر کردند که من از داور به دلیل این که واکنشی نسبت به رفتار نیمکت‌نشینان ایران نداشت، انتقاد کرده‌ام.»

«تنها کاری که من کردم توصیف واکنش احساسی آن‌ها در هنگام بازی بود، مسئله‌ای که در موارد خاص می‌تواند ستایش‌آمیز باشد. تمام نیمکت، بازی را زندگی می‌کنند. آن‌ها بالا و پایین می‌پرند و کارلوس یک مربی بسیار احساساتی است. او مرتب در کنار خط حضور دارد سعی می‌کند بازیکنانش را راهنمایی کند و به آن‌ها انرژی بدهد.»
کلینزمن چه گفت؟یورگن کلینزمن یکی از کارشناسان فوتبال بی‌بی‌سی در جام جهانی قطر و از اعضای گروه مطالعه فنی فیفا استستاره سابق فوتبال آلمان پس از پیروزی دو بر صفر روز جمعه ایران مقابل ولز گفت: «کارلوس خیلی خوب به این تیم ملی و فرهنگ آن می‌خورد. او در آفریقای جنوبی ناکام بود، در کلمبیا ناکام بود و نتوانست با مصر به جام جهانی برسد. او درست قبل از جام جهانی به ایران پیوست؛ جایی که سابقه‌ای طولانی در آن داشت.»

«این تصادفی نیست. نوعی که بازی می‌کنند، بخشی از فرهنگ آن‌هاست. آن‌ها روی داور کار می‌کنند. آن‌ها همچنین روی کمک داور و داور چهارم هم کار می‌کنند و مرتب در گوش آن‌ها حرف می‌زنند. اتفاقات زیاد می‌افتد که ما آن‌ها را نمی‌بینیم. این فرهنگ آن‌هاست که شما را از بازی خارج می‌کنند.»
واکنش کی‌روش چه بود؟
سرمربی پرتغالی تیم فوتبال ایران شنبه شب در یک رشته توییت نوشت: «بدون این که شخصا من را بشناسی، شخصیت من را با یک قضاوت متعصبانه، کلیشه‌ای و برتری جویانه زیر سئوال می‌بری.»

«هرچقدر هم که من، برای کارهایی که داخل زمین فوتبال کرده‌ای احترام قائل باشم، اظهار نظرهایت در مورد فرهنگ ایران، تیم ملی ایران و بازیکنانم موجب بدنامی فوتبال است.»

کی‌روش از کلینزمن دعوت کرد که به اردوی تیم ایران برود، با بازیکنان ملاقات کند و در مورد این کشور و فرهنگش یاد بگیرد و «از بازیکنان بشنود که چقدر عاشق فوتبال هستند و به آن احترام می‌گذارند.»

کی‌روش ۶۹ ساله که سابقه کار به عنوان کمک مربی در منچستر یونایتد را نیز دارد، نوشت: «هم زمان با دقت کامل تصمیم فیفا در مورد جایگاه تو به عنوان یکی از اعضای گروه مطالعات فنی فیفا در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر هستم. به این دلیل که ما آشکارا منتظریم که قبل از دیدن اردوی ما استعفا کنی.»

گروه مطالعات فنی فیفا یک گروه تحلیلی به ریاست آرسن ونگر، سرمربی اسبق آرسنال است که چگونگی پیشرفت فوتبال را با تحلیل بازی‌های جام جهانی قطر بررسی می‌کند.

ایران که در مسابقه اول ۲-۶ به انگلیس باخت، در دیدار دوم ۰-۲ بر ولز غلبه کرد و در حالی سه‌شنبه شب به مصاف آمریکا می‌رود که شانس صعود از گروه‌اش دارد.

تیم ملی فوتبال ایران در حالی در جام جهانی بازی می‌کند که بالغ بر دو ماه از شروع اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد می‌گذرد.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی و مردم ایران منتقد برخی از رفتارها و واکنش‌های این تیم نسبت به اتفاقات ایران هستند.

بازیکنان ایران در روز بازی با انگلیس از خواندن سرود ملی پرهیز کردند، حرکتی که از سوی عده‌ای ناکافی دانسته شد اما بسیاری از رسانه‌های خارج از ایران آن را اقدامی شجاعانه ارزیابی کردند.

پس از شکست سنگین ایران مقابل انگلیس هم تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که مردم در برخی نقاط این کشور شیرینی پخش می‌کردند.

بسیاری از تماشاگران حاضر در قطر نیز در بازی اول تیم ایران را هو کردند و فریادهای «بی‌شرف، بی‌شرف» شماری از تماشاگران خطاب به آن‌ها شنیده می‌شد.

کی‌روش پس از بازی واکنشی تند نسبت به این تماشاگران داشته و گفته بود اگر کسی نمی‌خواهد تیم را تشویق کند، در خانه بماند و به ورزشگاه نیاید.

او همچنین پس از پایان کنفرانس مطبوعاتی‌اش در اقدامی نامتعارف به سوی شایما خلیل، خبرنگار بی‌بی‌سی رفت و با انتقاد از پرسیدن سئوال در مورد وضعیت سیاسی ایران به او گفت چرا از مربیان آمریکا و انگلیس نمی‌پرسد، چرا کشورهایشان افغانستان را ترک کرده‌اند.
+12
رأی دهید
-8

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.