زینب مولایی راد، مادر کیان پیرفلک، در مراسم خاکسپاری پسرش روایت مقامهای جمهوری اسلامی از کشتار در ایذه را زیر سوال برد و آنها را به دروغگویی متهم کرد.
خانم مولایی راد گفت: «از زبان خودم بشنوید که در تیراندازی چی شد. نگویند که تروریستها بودند، دروغ میگویند. ماشین ما را به رگبار بستند.»
به گفته مادر کیان، سه نفر از نیروهای لباسشخصی ماشین آنها را در حضورماموران گارد در مقابل ساختمان هلال احمر شهر ایذه به رگبار بستند.
حاضران در مراسم خاکسپاری کیان پیرفلک شعار میدادند: «قسم به خون کیان، ایستادهایم تا پایان»، «مرگ بر خامنهای»، «بسیجی، سپاھی، داعش ما شمایی».
پیشتر گزارش شده بود که خانواده این کودک از بیم اینکه نیروهای امنیتی پیکر او را از سردخانه بگیرند و در اختیار خانواده قرار ندهند، مانع از انتقال پیکر او به سردخانه شده بودند و انتشار تصاویری از پیکر او که با تکههای یخ در خانه نگه داشته شده بود، واکنشهای بسیاری داشته است.
در اعتراضات اخیر گزارشهایی از دخالت ماموران امنیتی در خاکسپاری کشته شدگان و ربودن پیکر آنها و خاکسپاری بدون حضور نزدیکان و خانواده منتشر شده است.
عصر روز چهارشنبه (۲۵ آبان) و در دومین روز اعتصابات سراسری سه روزه در ایران، مردم معترض در شهر ایذه به خیابان آمده بودند که ماموران امنیتی به سوی معترضان در خیابان تیراندازی کردند.
به گفته رسانههای دولتی تاکنون دستکم ۹ نفر از جمله کیان پیرفلک، سپهر مقصودی و آبتین رحمانی، سه کودک و نوجوان جان باختند.
همچنین ۱۰ نفر هم مجروح شدند که حال سه نفر از آنها وخیم توصیف شده است.
حکومت ایران درباره کشتار در ایذه اعلام کرد که «تیراندازی توسط راکبین دو موتور» انجام شده و همان شب رسانههای وابسته به حکومت ایران آن را به گروه دولت اسلامی، داعش نسبت دادند.
اما روز بعد معلوم شد که قبول مسئولیت این حمله از سوی داعش «جعلی» بوده است.
رخشان بنیاعتماد، پیش از این هم در واکنش به صحبتهای رییس سازمان سینمایی مبنی بر ممنوعالکاری برخی از سینماگران واکنش نشان داده و گفته بود: «هنرمند، مزدور و رعیت اربابان پادگانی نیست که سر به امربری خم کند.»
او که همیشه نگاهی نقدانه به مسائل اجتماعی ایران دارد، ممنوعالکار کردن هنرمندان سینما و تئاتر را بهانهای برای «ارعاب همه اهالی فرهنگ و هنر» دانسته بود تا آنها «چشم بر اتفاقات پیرامون ببندند».
واکنشها به کشته شدن کودکی که سرآغاز کلامش با نام «خدای رنگین کمان» بود
زینب مولایی راد، مادر کیان پیرفلک در مراسم خاکسپاری او جزئیاتی از اینکه چطور ماموران لباسشخصی در حضورماموران گارد ماشین آنها را به رگبار بستند را بازگو میکندکشتار مردم در ایذه و به ویژه کشته شدن کیان پیرفلک، با موجی از اندوه و خشم رو به رو شد.
فیلم کوتاهی از کیان در حالی که قایق دست ساز خود را برای جشنواره دانشآموزی «جابرابن حیان» آزمایش میکند و کلامش را با عبارت «به نام خدای رنگینکمان» شروع میکند، با واکنش زیادی رو به رو شد.
هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما در پستی اعتراضی در اینستاگرامش به کشته شدن کودکان در سوکوب اعتراضهای اخیر واکنش نشان داده و خطاب به حکومت جمهوری اسلامی گفته است: «از ظلم به بچههای فلسطین گفتید؟ اما به نام حکومت بچهکش نامتان در تاریخ ثبت شد. ۵۲ کودک را در زمانی کوتاه به قتل رساندید.»
محسن چاوشی، خواننده و آهنگساز ایرانی در توییتی نوشت: «ای خوزستان، #خوزحالا نوبت به کودکانت رسیده است... پسرم! رنگینکمان خواستی، گلولهای به جسم نازکت دوختند.»علیرضا عصار، خواننده ایرانی، عصر پنجشنبه اجرای خانگی را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده به نام «خدای رنگین کمان» و در زیر آن از هشتگ کیان پیرفلک استفاده کرده است.
اصغر فرهادی کارگردان سینما هم نوشت: «خون این کودکان پاک دامن آلوده تان را خواهد گرفت». علی کریمی هم در توئیتی نوشت: «کیان ایران را پس می گیریم».
تصاویری که از اعتراضات روز جمعه زاهدان به بیبیسی فارسی رسیده هم حاکی از گرامیداشت کیان پیرفلک، در زاهدان است.