هم‌زمان با چهلم کشته‌شدگان جمعه خونین زاهدان؛ اعتصاب بازاریان تهران، زاهدان و شهرهای کردنشین

اعتصاب بازاریان در شهر سنندجرادیو فردا: هم‌زمان با چهلم کشته‌شدگان جمعه خونین زاهدان، گزارش‌ها حاکی از شروع اعتصاب بازاریان در شهر زاهدان، و همچنین در شهرهای کردنشین غرب کشور است.

بر اساس تصاویر دریافتی و گزارش‌های منابع حقوق بشری، بازاریان در شهرهای سنندج، بانه و سقز در استان کردستان، روز چهارشنبه ۱۸ آبان در اعتصاب کامل به‌سر می‌برند.

همچنین اعتراضات ضدحکومتی نیز در برخی از خیابان‌های سنندج با ایجاد راهبندان آغاز شده است.

گزارش‌هایی نیز از تعطیلی مغازه‌ها و اعتصاب کسبه در بازار مبل شهرک ولیعصر تهران منتشر شده است.



اعتراض‌ها بعد از کشته شدن مهسا امینی تاکنون به شیوه‌های مختلف ادامه داشته و اعتصاب‌های اصناف مختلف از جمله این شیوه‌ها بوده است.

هشتم مهر، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از داخل یک کلانتری در زاهدان به تجمع اعتراضی مردم این شهر، بعد از نماز جمعه، تیراندازی کرده و بیش از ۹۰ نفر را کشتند.

هم‌زمان با چهلم این رویداد، رسانه‌های دولتی از انتصاب محمد قنبری به عنوان فرمانده جدید انتظامی سیستان و بلوچستان خبر دادند.

همچنین قوه قضاییه از اجرای حکم اعدام دو نفر از اعضای گروه «جیش‌العدل» در این شهر خبر داد و اتهام آن‌ها را «اقدامات تروریستی و تیراندازی به نیروهای انتظامی در سال ۱۳۹۵» اعلام کرد.
 
بر اساس گزارش‌ها و ویدیوهای رسیده به ایران اینترنشنال، کسبه بازار مبل شهرک ولیعصر تهران روز چهارشنبه اعتصاب کردند.
چهلم کشته‌شدگان «جمعه خونین زاهدان»؛ فرمانده جدید نیروی انتظامی استان معرفی شد، دو نفر اعدام شدند
فرمانده کل نیروی انتظامی، همزمان با چهلم کشته‌شدگان جمعه خونین زاهدان، محمد قنبری را به سمت فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان منصوب کرد.  محمد قنبری در فاصله سال‌های ۹۶ تا ۹۹ نیز مسئولیت فرماندهی انتظامی سیستان و بلوچستان را بر عهده داشت.
 
در حکم حسین اشتری، از «زحمات» احمد طاهری، فرمانده پیشین نیروی انتظامی استان سیستان و بلوچستان که تیراندازی به معترضان در زاهدان در دوره مسئولیت وی صورت گرفت نیز تقدیر شده است.  پیش از این رئیس پلیس و رئیس کلانتری ۱۶ زاهدان به دلیل آنچه «قصور» در ماجرای جمعه، هشتم مهر ماه نامیده شده بود، از کار برکنار شده بودند.  شورای تامین استان سیستان و بلوچستان، برکناری این دو مقام انتظامی را قدمی برای «جبران خسارات وارده به جانباختگان بی‌گناه و خانواده‌های آنان» اعلام کرده بود.  این در حالی است که چهره‌های شناخته‌شده استان سیستان و بلوچستان از جمله مولوی مرادزهی، از اعضای دفتر مسجد مکی زاهدان، خواستار «عزل استاندار و محاکمه مباشران و آمران جمعه خونین زاهدان» شده بود.
 
هشتم مهر، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از داخل یک کلانتری در زاهدان به تجمع اعتراضی مردم این شهر بعد از نماز جمعه و در اعتراض به «تجاوز یک فرمانده پلیس به یک دختر نوجوان» تیراندازی کردند.  در این تیراندازی، بیش از ۹۰ نفر از معترضان کشته شدند که سازمان عفو بین‌الملل این واقعه را مرگبارترین کشتار از زمان آغاز اعتراضات مردمی پس از کشته شدن مهسا امینی خواند.  مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان با انتقاد از سیاست‌های جمهوری اسلامی در قبال اهل سنت و زنان، خواستار برخورد با عوامل کشتار مردم شد. 
 
همزمان قوه قضاییه در روز چهلم کشته‌شدگان هشتم مهر در زاهدان، از اجرای حکم اعدام دو نفر از اعضای گروه «جیش‌العدل» در این شهر خبر داد و اتهام آن‌ها را «اقدامات تروریستی و تیراندازی به نیروهای انتظامی در سال ۱۳۹۵» اعلام کرد.  مرکز رسانه قوه قضاییه روز چهارشنبه ۱۸ آبان اسامی اعدام‌شدگان را «راشد بلوچ فرزند افضل و اسحاق آسکانی فرزند دلاور» اعلام کرد.  اعلام این دو خبر در روز چهارشنبه، ۱۸ مهر در حالی صورت می‌گیرد که فراخوان‌های متعددی در شبکه‌های اجتماعی برای بزرگداشت یاد کشته‌شدگان این روز در شبکه‌های مجازی فارسی‌زبان منتشر شده است. 
 
شاهزاده رضا پهلوی نیز روز سه‌شنبه، در توئیتی به نام‌های «جواد پوشه، امید سارانی، سدیس کاشانی، سامر هاشم‌زهی، امید صفرزهی و اقبال شهنوازی»، کودکان ۱۲ تا ۱۷ ساله کشته‌شده در جمعه خونین زاهدان اشاره کرده بود.  وی در آستانه چهلمین روز کشته‌شدن آنها نوشته بود «نام و تصویر آنها را ثبت می‌کنیم برای روزی که به محاکمه آمران و عاملان این جنایت بنشینیم». 
 
با این حال، جمعه گذشته، ۱۳ آبان، نیروهای حکومتی در شهر خاش در این استان بار دیگر معترضان را با گلوله‌های جنگی هدف قرار دادند و به‌گفته امام جمعه زاهدان دست‌کم ۱۶ تن از جمله چند کودک را کشتند و ده‌ها نفر را نیز زخمی کردند.  مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان ادعای مقام‌ها و رسانه‌های حکومتی مبنی بر حمله مسلحانه به کلانتری زاهدان و فرمانداری خاش را «دروغ محض» خواند.
 
همزمان با چهلم کشتار زاهدان؛ فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان برکنار شدهمزمان با فراخوان برای برگزاری مراسم چهلمین روز کشته‌شدگان زاهدان، محمد قنبری، به عنوان فرمانده جدید انتظامی استان سیستان و بلوچستان منصوب و احمد طاهری، فرمانده پیشین، برکنار شد. محمد قنبری در سال‌های ۹۶ تا ۹۹ نیز فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان بود.
 
بر اساس حکم حسین اشتری، فرمانده کل انتظامی، از «زحمات» احمد طاهری، فرمانده پیشین انتظامی استان سیستان و بلوچستان «تقدیر» شده است. در جریان کشتار هشتم مهر زاهدان، طاهری فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان بود. محمد قنبری که به عنوان فرمانده جدید انتظامی استان سیستان و بلوچستان منصوب شده اما سال ۹۶ نیز جانشین حسین رحیمی در این سمت شد. حسین رحیمی پس از آن فرمانده انتظامی استان تهران شد و همچنان در این سمت باقی مانده است.
 
قنبری سال ۹۹ ارتقا یافت و به عنوان رییس پلیس آگاهی ناجا منصوب شد و احمد طاهری که پیش از آن جانشین فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان بود، به جای او منصوب شد. این تغییر و تحولات در حالی است که پس از چهار جمعه اعتراض پی در پی و کشتار ده‌ها تن از مردم زاهدان، در نهایت شامگاه پنج‌شنبه پنجم آبان، شورای تامین استان سیستان و بلوچستان، برای آرام کردن اوضاع رییس پلیس و رییس کلانتری ۱۶ زاهدان را برکنار کرد. در واکنش به این برکناری‌ها، عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، عزل این دو فرمانده را ناکافی اما «کاری درست» خواند و خواستار تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب مستقل برای رسیدگی به کشتار جمعه خونین شد. روز ۱۳ آبان ماه نیز پس از نماز جمعه، اعتراضاتی در شهر خاش استان سیستان و بلوچستان شکل گرفت که با تیراندازی نیروهای امنیتی به مردم، ده‌ها کشته و زخمی بر جای گذاشت.
 
همزمان با چهلم کشتار زاهدان، فراخوان‌هایی برای اعتصاب در این شهر و بزرگداشت کشته‌شدگان منتشر شده است. در همین حال جوانان محلات تهران در بیانیه‌ای از شهروندان محلات تهران خواستند همزمان با چهلم کشته‌شدگان زاهدان از ساعت ۱۷ با تجمع در خیابان‌ها، همدلی و همبستگی خود را با سیستان و بلوچستان «با شعار همیشگی زن، زندگی، آزادی و مرگ بر دیکتاتور و سرنگونی رژیم خونریز به نمایش بگذارند». جوانان محلات تهران در بیانیه‌ خود تاکید کردند: «به یادمان کشته‌شدگان مردم این منطقه اسطوره‌‌ای ایران، همگی با حضور پرشمار خود در خیابان‌‌ها، همبستگی و عزم جدی خود برای برانداختن رژیم فقر، ستم و تبعیض را بار دیگر به نمایش بگذاریم.»
+182
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۸
    sabbas - لندن، انگلستان
    بر کنار شد؟ این را باید اعدام کرد!!!
    0
    6
    ‌چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    behran - کردستان، ایران
    در مقابل جنایات غیر قابل تصوری که این حکومت مادون حیوانی، نسبت به مردم مظلوم و محروم و ستمدیده بلوچستان روا میدارد، یک عزم ملی و سراسری تمام مردم ایران را میطلبد. بستن خدانور جوان زخمی بلوچ به میله پرچم تا زمان مرگ و کودک کُشی وقیحانه و بی محابا و هزاران نمونه ظلم و ستم دیگر، آنچنان هولناک و ضد بشریست که نمونه های آنرا توسط استعمار انگلیس در مقابل مردم هند در قرن نوزدهم و یا استعمار اسپانیا در مقابل مردم بومی قاره آمریکا در قرن هجدهم میتوان دید!
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۰۴:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.