گفتگوی چالشی سیامک دهقانپور با جمال عبدی رئیس گروه نایاک درباره اعتراضها و ارتباط با ایران.نایاک در سال ۲۰۰۲ توسط تریتا پارسی، بابک طالبی و فرزین ایلیچ برای ترویج مشارکت مدنی ایرانی آمریکاییان پایهگذاری شد. نایاک از عدم جنگ با ایران دفاع میکند و از توافق هسته ای ایران پشتیبانی کردهاست.
نشریه دهیل (The Hill) کنگره کار نایاک در حمایت از توافق هسته ای ایران را یکی از «پیروزیهای بزرگ لابیگری در سال ۲۰۱۵» خواند.
نایاک در یک گزارش نتیجه گرفت تحریمهای آمریکا بر ایران در بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۲، بین ۱۳۵ تا ۱۷۵ میلیارد دلار درآمد از دست رفته در سال به اقتصاد آمریکا زیان وارد کردهاست.
پس از پیادهسازی توافق هسته ای و سبک شدن تحریمهای ثانویه آمریکا بر ایران، این سازمان کارایی تحریم گسترده اقتصادی آمریکا بر تجارت با ایران را زیر سؤال برد.
نایاک از دیرباز با شایعات و اتهاماتی از سوی کنشگران نومحافظهکار و سازمان های ایرانی رقیب مبنی بر این که آلت دست حکومت اسلامگرای ایران است و قواعد حاکم بر لابیگری را دور زده مواجه بوده است. رهبران این سازمان هرگونه تخلف را انکار می کنند و حتی یک بار از یکی از اتهامزنندگان شکایت کردند که نایاک آن شکایتی که برایشان تلخ و پرهزینه تمام شد را به خاطر عدم احراز شرایط قانونی افترا باختند.
در سال ۲۰۱۷، هوشنگ امیراحمدی، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه راتگرز آمریکا در مصاحبهای با حسین دهباشی ادعا کرد که جواد ظریف در تأسیس نایاک نقش داشتهاست که این ادعا بعداً توسط جواد ظریف رد شد.
در ۲۶ می ۲۰۱۹ طوفانی توییتری توسط ایرانیان با هشتگ «نایاک برای ملاها لابی میکند» (NIACLobbies4Mullahs) ایجاد شد. ایرانیان آمریکا با بیش از ۲۵۰ هزار توییت اعلام کردند که گروه نایاک در آمریکا برای نظام جمهوری اسلامی لابی میکند و نماینده آنها نیست.
این هشتگ توانست ترند اول بسیاری از کشورها شود. در ژوئیه ۲۰۱۹ گروهی از ایرانیان مقیم آمریکای شمالی علیه فعالیتهای نایاک در برابر ساختمان آن در واشینگتن گردهمایی اعتراضی برگزار کردند. آنها معتقد بودند نایاک صدای ایرانیان مقیم آمریکا نیست و نماینده جمهوری اسلامی است.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان