در سن ۶۰ سالگی، افرادی که پنج ساعت یا کمتر میخوابند، ۳۲ درصد بیشتر و در ۷۰ سالگی ۴۰ درصد بیشتر از کسانی که ۷ ساعت میخوابند، در معرض خطر ابتلا به بیماریها قرار دارند.دویچه وله: خوابیدن پنج ساعت یا کمتر در شبانهروز میتواند افراد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای مزمن متعدد مانند بیماری قلبی، افسردگی، سرطان یا دیابت قرار دهد. این را محققان کالج دانشگاهی لندن در تازهترین تحقیقشان میگویند.
بهگزارش واشینگتنپست؛ این مطالعه تقریباً ۸ هزار کارمند بریتانیایی را در یک دوره متوسط ۲۵ ساله در سنین ۵۰، ۶۰ و ۷۰ سال مورد بررسی قرار داد.
محققان دریافتند در سن ۵۰ سالگی، افرادی که پنج ساعت یا کمتر میخوابیدند، ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای مزمن متعدد بودند؛ آنهم در مقایسه با همسالان خود که هفت ساعت میخوابیدند.
همچنین در سن ۶۰ سالگی، افرادی که پنج ساعت یا کمتر میخوابند، ۳۲ درصد بیشتر و در ۷۰ سالگی ۴۰ درصد بیشتر از کسانی که ۷ ساعت میخوابند، در معرض خطر ابتلا به این بیماریها قرار دارند.
بیماریهایی که خطر ابتلا به آنها بیشتر بود شامل دیابت، سرطان، بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، نارسایی قلبی، بیماری مزمن انسدادی ریه، بیماری مزمن کلیوی، بیماری کبد، افسردگی، زوال عقل، اختلالات روانی، پارکینسون و آرتریت بود.
با بالارفتن سن افراد، عادات خواب و ساختار خواب آنها تغییر میکند. بااینحال، توصیه میشود ۷ تا ۸ ساعت در شب بخوابید.
در سن ۶۰ سالگی، افرادی که پنج ساعت یا کمتر میخوابند، ۳۲ درصد بیشتر و در ۷۰ سالگی ۴۰ درصد بیشتر از کسانی که ۷ ساعت میخوابند، در معرض خطر ابتلا به بیماریها قرار دارند.در سن ۶۰ سالگی، افرادی که پنج ساعت یا کمتر میخوابند، ۳۲ درصد بیشتر و در ۷۰ سالگی ۴۰ درصد بیشتر از کسانی که ۷ ساعت میخوابند، در معرض خطر ابتلا به بیماریها قرار دارند.
بااینحال، فارغ از سن، کارشناسان خواب موافقند که داشتن مقدار مناسب خواب برای شما مهم است. البته کیفیت خواب نیز مهم است، زیرا مغز ما باید وارد مرحله عمیق و ترمیمی خواب شود که بهعنوان خواب موج آهسته شناخته میشود و به فرآیندهای شناختی مانند تثبیت حافظه، حل مسئله و حذف سمومی که میتواند منجر به آلزایمر یا زوال عقل شود، کمک کند. همچنین فقط یک ساعت خواب اضافی در هر شب، میتواند به عادات غذایی بهتر منجر شود.
طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، نیاز به خواب بر اساس سن متفاوت است. نوزادان زیر یک سال ممکن است به ۱۶ ساعت خواب در روز نیاز داشته باشند، در حالی که نوجوانان به ۱۰ ساعت و بزرگسالان و افراد مسن به هفت ساعت یا بیشتر در شبانهروز نیاز دارند.
بهگفته کارشناسان، بهداشت خواب خوب میتواند باعث خواب بهتر در شب شود. چنین عاداتی میتواند شامل اطمینان از ساکتبودن اتاق خواب، تاریکبودن و دمای مناسب اتاق خواب، حذف وسایل الکترونیکی و پرهیز از وعدههای غذایی سنگین، الکل و کافئین قبل از خواب باشد. فعالیت بدنی کافی و قرار گرفتن در معرض نور در طول روز نیز ممکن است باعث خواب خوب شود.
این مطالعه روز سه شنبه در مجله PLOS Medicine منتشر شد.