العربیه: تحقیقات اخیر نشان داده است که «فاژ»ها یا ویروسهایی که به باکتریها حمله میکنند، به نشانههای مساعد برای حمله توجه نشان میدهند، و به اصطلاح از قربانی خود «جاسوسی اطلاعاتی» میکنند، و میتوان از این خصیصه ویروسها برای «نبرد اطلاعاتی» و شکست دادن آنها در بیماریهای انسانی استفاده کرد.
شناختهشدهترین فاژ تا به امروز تحت عنوان «لامبدا»، پس از ورود به سلول باکتری، تصمیم میگیرد که آیا باید مثل اکثر ویروسها خود را به طور کامل تکثیر کرده و سلول را بکشد، یا اینکه خود را در کروموزومهای سلول باکتری ادغام کند. اگر لامبدا راه دومی را انتخاب کند، هر بار که باکتری تقسیم سلولی پیدا میکند، لامبدا هم با آن تکثیر میشود.
اما لامبدا در این مدت منفعل نمینشیند، بلکه از پروتئین خاصی که دارد، مثل گوشی پزشکی برای گوش دادن به علائم آسیبپذیری سلول بنیادی یا «دیانای» باکتری استفاده میکند. اگر سلول بنیادی باکتری معیوب باشد، این خبر بدی برای فاژ لامبداست که درون آن باکتری جای گرفته است.
سلول بنیادی آسیبدیده آخر راهش «زبالهدانی تکاملی» یا نابودی است، و چنین سلولی برای فاژ، که نیاز به تقسیم سلولی آن دیانای دارد تا خود را تکثیر کند، بیفایده است. بدین ترتیب، لامبدا سلول معیوب را ترک میکند تا سلولهای سالم را برای آلوده کردن پیدا کند.
به گفته دانشمندان، برخی ویروسهای انسانی هم مثل فاژها عمل میکنند. آنها به علائم بدن انسان گوش میدهند تا ببینند گام بعدی را باید چگونه بردارند. این حقیقت که ویروسها به مکالمات خصوصی سلولهای بدن ما گوش میدهند، میتواند علیه آنها استفاده شود. پس از شناسایی ویروس، میتوان به آن اطلاعات غلط داد و گمراهش کرد.
روشهای درمان ضدویروسی آینده ممکن است بتوانند ابزارهای معمول مبارزه با ویروس همچون داروهای ضدتکثیر را با ترفندهای نبرد اطلاعاتی ترکیب کنند، و بدینوسیله راههای مطمئنتری برای نابود کردن بیماریهای ویروسی ابداع کنند.
+5
رأی دهید
-4
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.