راه‌هایی برای مقابله با اختلال استرس پس از سانحه

اختلال استرس پس از سانحه می‌تواند بر زندگی روزمره تأثیر منفی بگذارددویچه وله: اختلال استرس پس از سانحه به‌دلیل مشاهده یک رویداد ترسناک یا تکان‌دهنده ایجاد می‌شود و می‌تواند بر زندگی روزمره تأثیر منفی بگذارد.

به‌گزارش Medical News Today اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) بیشتر به‌عنوان وضعیتی شناخته می‌شود که بیشتر بر نظامیان یا کسانی که به‌‌احتمال‌زیاد شاهد یک رویداد نگران‌کننده در میدان جنگ بوده‌اند تاثیر می‌گذارد. با‌ این‌حال PTSD می‌تواند پاسخی به هر تعداد از تجربیات ناراحت کننده مانند سوء‌استفاده جنسی، تجاوز فیزیکی، تصادفات یا هر نوع خشونت باشد.
 
این اختلال می‌تواند سال‌ها ادامه داشته باشد و علائم آن می‌توانند به‌شدت بر کیفیت کلی زندگی تأثیر بگذارند. در این بین، گاهی اوقات استفاده از راهبردهای مقابله‌ای منفی برای مقابله با علائم PTSD مانند توسل به الکل یا دارو شاید وسوسه‌انگیز باشد اما این راهکارها در درازمدت ویرانگر هستند.

با‌ این‌‌حال برای مقابله با این اختلال متخصصان راهکارهای سالم‌تری پیشنهاد کرده‌اند:

ذهن‌آگاهی

درمان‌های مبتنی بر ذهن آگاهی برای PTSD به چند روش درمانی اشاره می‌کند که در کاهش سرزنش خود در افراد مبتلا به این اختلال مؤثر بوده است:

کاهش استرس مبتنی بر ذهن‌آگاهی (MBSR)، که یک برنامه فشرده ۸ هفته‌ای متمرکز بر تمرین مراقبه ذهن‌آگاهی است و هدف آن آموزش افراد است تا توجه‌شان را بر نفس خود متمرکز کنند و بیاموزند که تحت تأثیر افکار مزاحم قرار نگیرند.

درمان‌شناختی مبتنی بر ذهن‌آگاهی (MBCT)، ساختار بسیار مشابهی دارد اما برای هدف قرار دادن افکار منفی، به‌طور خاص طراحی شده است.

مدیتیشن همچنین در کاهش علائم افسردگی مرتبط با PTSD موثر تلقی می‌شود.

تمرین تکرار مانترا، که به‌نظر می‌رسد در هدف قرار دادن خشم، برانگیختگی بیش‌از‌حد، یا کنترل علائم اضطراب و افسردگی موثر باشد.

فعالیت بدنی

بسیاری از افرادی که مبتلا به PTSD تشخیص داده شده‌اند می‌گویند دویدن به آنها کمک کرده است تا سطح استرس‌شان را کاهش دهند و با علائم خود کنار بیایند. محققان دانشگاه آنگلیا راسکین در کمبریج در بریتانیا نیز دریافتند که موج‌سواری می‌تواند یک استراتژی مقابله‌ای موثر برای افراد مبتلا به PTSD باشد. به‌گفته آنها، این ورزش به بیماران کمک می‌کند تا آنها چنان در فعالیتی که انجام می‌دهند جذب شوند که همه افکار و احساسات دیگر را کنار بگذارند. دنبال‌کردن فعالیت‌هایی در فضای باز مانند پیاده‌روی، کمپینگ، دوچرخه‌سواری در کوهستان، صخره‌نوردی، رفتینگ و اسکی به بیماران کمک می‌کند تا با علائم PTSD کنار بیایند.

رایحه‌درمانی

برخی مطالعات نشان داده که اسانس پرتقال ممکن است در کاهش علائم استرس مزمن و اضطراب مرتبط با PTSD موثر باشد. در این میان آروماتراپی می‌تواند از طریق حس لامسه (ماساژ)، حس بویایی (روغن‌های معطر)، حس بینایی (محیط دلپذیر) به ایجاد شرایط مطلوب در بدن و ذهن برای بهبودی بیماران کمک ‌کند.

نگهداری حیوانات خانگی

یکی دیگر از روش‌هایی که گزارش شده در کمک به افراد برای مقابله با علائم مخرب PTSD مؤثر است، پذیرش حیوان خانگی است. تعدادی از مطالعات معتبر نشان داده‌اند که پذیرش یک حیوان آموزش‌دیده، حداقل در کوتاه‌مدت، برای کمک به افراد در مدیریت افسردگی و اضطراب مرتبط با PTSD و همچنین علائم دیگر مانند کابوس، تاثیر مثبتی دارد.

رژیم غذایی سالم

برای دور ماندن از علائم این اختلال، روز خود را با صبحانه کامل شروع کنید و انرژی‌تان را بالا نگه دارید. امگا ۳ نقش حیاتی در سلامت عاطفی ایفا می‌کند، بنابراین غذاهایی مانند ماهی چرب، دانه کتان و گردو را در رژیم غذایی خود بگنجانید. غذاهای فرآوری‌شده، غذاهای سرخ‌شده، نشاسته‌های تصفیه‌شده و قندها را محدود کنید، چون می‌توانند نوسانات خلقی را تشدید کنند و باعث نوسانات انرژی شما شوند.

در نهایت، شما می‌توانید از پزشک یا سایر بازماندگان تروما درخواست کمک کنید یا با یک کلینیک بهداشت روان، بیمارستان روانپزشکی یا مرکز مشاوره تماس بگیرید.
+3
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.