مجله آتلانتیک: خواست مشترک معترضان ایرانی سقوط جمهوری اسلامی است

 صحنه‌ای از اعتراضات به کشته شدن مهسا امینیصدای آمریکا:مجله آتلانتیک روز شنبه ٩ مهرماه مقاله‌ای به قلم رابرت ورث روزنامه‌نگار نیویورک‌تایمز منتشر کرد که در آن نویسنده به تظاهرات گسترده ایرانیان در پی کشته‌شدن مهسا امینی، دختر ٢٢ ساله سقزی، در بازداشت گشت ارشاد می‌پردازد.

به گفته نویسنده، در حالیکه مطالبه اصلی تظاهرکنندگان در سال ٨٨ اصلاحات بود، این بار ایرانیان با سردادن شعار «می‌جنگیم، می‌میریم، ایرانو پس می‌گیریم» خواستار سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی هستند.

رابرت ورث می‌گوید معترضان ایرانی هیچ «توهمی» درباره اصلاح دولت جمهوری اسلامی ندارند و این بار مخرج مشترک خواسته‌های آنها تنفر از رژیم جمهوری اسلامی و براندازی آن است.

او در ادامه مقاله‌اش به حضور فعالانه دهه هشتادی‌ها در تظاهرات جاری اشاره می‌کند و به نقل از یک دوست روزنامه‌نگار ایرانی خود می‌گوید شجاعت و آمادگی آنها برای مبارزه در راه آزادی، شگفت‌آور است.

به گفته این روزنامه‌نگار آمریکایی، نسل دهه هشتادی ناامید از آینده خود به این نتیجه رسیده‌اند که چیزی برای از دست دادن ندارند.

استفاده نیروهای امنیتی از آمبولانس‌ها، به گفته او، سبب شدت گرفتن بی‌اعتمادی ایرانیان نسبت به دولت جمهوری اسلامی شده است.

رابرت ورث در ادامه به تاثیر مضاعف بحران اقتصادی گریبانگیر جمهوری اسلامی بر روی نسل جوان ایرانی می‌پردازد و می‌افزاید افشاگری‌ها درباره فساد گسترده حکومتی نشانگر شکاف عمیق میان ایرانیان جوان از یک طرف و هیئت حاکمه از طرف دیگر است.

به گفته او، ابراهیم رئیسی که با روی کار آمدنش فشار مضاعفی بر زنان و جوانان ایرانی آورده، مصمم به سرکوب معترضان است. این در حالی است که اصلاح‌طلبان و حتی جمعی از اصول‌گرایان هشدار داده بودند که رویکرد ابراهیم رئیسی موجب تعمیق شکاف میان جوانان و دولت جمهوری اسلامی شده است.

نویسنده در پایان با استناد به گفته‌ای از آیت‌الله خمینی مبنی بر اهمیت جدایی زن و مرد از یکدیگر و پوشیده بودن بدن زنان می‌گوید، خمینی با منوط کردن بقای رژیمش به حجاب زنان، سلاح موثری در اختیار دشمنانش قرار داد و به همین دلیل، در جمهوری اسلامی «همه‌چیز به یک تار مو بند است.
+79
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - اورلاندو، ایالات متحده امریکا
    نکته جالب در مورد دهه هشتادی ها این است که ما ها مرتب به آنها انتقاد می کردیم و از آنها با عنوان نسل بی اخلاق و بی ادب یاد می کردیم و اتفاقا شاید همین نکته قدرت آنها باشد ما دهه شصتی ها خیلی سر به زیر و محجوب بودیم و هر بلایی خواستند سر ما آوردند ولی این نسل یاغی است و ساکت نمی نشیند مثل نسل دهه هفتاد آمریکا که نسل هیپی و بی بندو بار به آن اطلاق شد ولی دیدیم که آن نسل چگونه با قدرت تظاهراتهای ضد جنگ برگذار می کرد و آمریکا را مجبور به خروج از ویتنام کرد این نسل هم مشابه آن نسل است به امید پیروزی آنها
    0
    16
    یکشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۰۴:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.