رهبر جمهوری اسلامی با وجود اعتراضات گسترده در سرتاسر کشور حدود ۱۰ روز است که در سکوت فرو رفته است. بسیاری میپرسند خامنهای کجاست؟
علیرغم حضور گسترده نیروهای امنیتی برای سرکوب اعتراضات، افزایش آمار کشتهها و بازداشتشدگان و اختلال تقریبا کامل ارتباطات اینترنتی در ایران، روز پنجشنبه - ۷ مهر - ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از آن بود که تظاهرکنندگان در چندین شهر از جمله تهران، بندرعباس، کرمان، سنندج، رشت و مشهد بار دیگر خواهان پایان حکومت جمهوری اسلامی شدهاند.
همزمان اعتصابهایی به خصوص در دانشگاهها به جریان افتاده است. روز پنجشنبه بیش از ۲۰۰ نفر از اساتید و مدرسین دانشگاههای سراسر ایران با امضای بیانیه شدیدالحنی خواستار آزادی دانشجویان بازداشتی شدند و هشدار دادند تا آنها آزاد نشوند، دانشگاهها به روال عادی برنمیگردد. از طرف دیگر محکومیت بین المللی سرکوب معترضان ادامه دارد، اما نهادهای حکومت ایران بر رویکرد سابق پافشاری میکنند.
مجلس خبرگان در این روز خواستار پیگرد قضایی معترضان که در بیانیه این شورا «آشوبطلبان» خطاب شدهاند، شد. سازمان دیدهبان حقوق بشر ایران که در نروژ مستقر است روز پنجشنبه در توییتی نوشت که «کشتهشدن حداقل ۸۳ نفر از جمله شماری کودک در جریان اعتراضات ایران تایید شده است.»
تلویزیون دولتی ایران گزارش داد که شمار بزرگی از «اغتشاشگران» بازداشت شدهاند، اما آماری ارائه نکرد. مقامها و رسانههای دولتی ایران به معترضان اغلب برچسب اغتشاشگر میزنند. این درحالی است که در این کشور برای اعتراضات غیرحکومتی - حتی برای جناح اصلاحطلب و حامیان اصولگرای محمود احمدینژاد - هم هیچ گونه مجوزی برای تجمع و تظاهرات صادر نمیشود.
از سرنوشت بسیاری از بازداشتشدگان خبری در دست نیست. به گزارش رویترز مقامهای رسمی در ایران میگویند که ۴۱ نفر از جمله نیروهای امنیتی و پلیس در اعتراضات اخیر کشته شدند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان