چرا رژیم خوراکی «دَش» برای کنترل فشار خون مفید است؟


سازمان جهانی بهداشت می‌گوید آمار مبتلایان به فشار خون در افراد ۳۰ تا ۷۹، طی سه دهه اخیر، از ۶۵۰ میلیون نفر به ۱ میلیارد و ۲۸۰ میلیون نفر افزایش یافته است که بر اساس همین منبع، نیمی از این افراد از بیماری خود بی‌اطلاع بوده‌اند.

فشار خون بالا یا پرفشاری خون یکی از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و سکته‌های مغزی است، مواردی که بیشترین آمار مرگ و میر و ناتوانی‌های جسمانی در سراسر جهان را موجب می‌شوند.

از بیماری زمینه‌ای فشار خون با نام «قاتل خاموش» نیز یاد می‌شود زیرا در موارد بسیاری مشاهده شده است که فرد دارای فشار خون بالا دارای هیچ گونه علائمی نبوده است.

علاوه بر ایجاد بیماری‌های قلبی-عروقی و آسیب‌های مغزی، پرفشاری خون می‌تواند به موارد دیگری همانند کوری چشم، مشکلات حاد و مزمن کلیوی، سردرد و درد قفسه سینه نیز منجر شود.

در ایران، حدود ده درصد از جمعیت کشور، مبتلا به عارضه پرفشاری خون هستند. بنابراین نگاه ویژه به این بیماری مزمن می‌تواند به جلوگیری از بروز آن منجر شود.

سبک زندگی و عواملی همانند چاقی و اضافه وزن، همزمان با بالا رفتن سن، با بروز این بیماری ارتباط دارند. در این شماره از برنامه دانش و فناوری، ضمن تاکید بر این نکته که کنترل فشار خون باید زیر نظر پزشک بررسی شود و در صورت اینکه فشار خون در رِنج خطر قرار داشته باشد باید درمان آغاز شود، یاسمن هاشمی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، رژیم خوراکی دش، Dietary Approaches to Stop Hypertension، یکی از رژیم‌های خوراکی را که برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه می‌شود بررسی می‌کند.

رژیم خوراکی دش، رژیم خوراکی توصیه شده برای دارای چه ویژگی‌هایی است؟

در رژیم دش، مصرف کدام دسته از مواد خوراکی را باید به حداقل رساند؟

چرا نوع غلات مصرفی در رژیم دش مهم است؟

نقش لبنیات و پروتئین در رژیم دش چیست؟

طرز پخت مواد، از گوشت و مرغ گرفته تا سبزیجات و حبوبات، باید چگونه و به چه روش‌هایی انجام شود؟

میان وعده‌ها چگونه انتخاب شوند؟
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.