نقاب معروف گروه «انانیموس» از کجا آمده است؟

العربیه: در گیر و دار خیزش مردم ایران علیه جمهوری اسلامی که در واکنش به قتل مهسا امینی به دست «گشت ارشاد» این رژیم آغاز شد و تا به امروز ادامه داشته و گسترده تر شده است، گروه هکری بین‌المللی «انانیموس»، با هک کردن وبسایت‌های اصلی حکومتی و ارائه خدمات اینترنتی نقش مهمی در کمک به تظاهرکنندگان ایرانی ایفا کرده است.

با نظر به نقش برجسته گروه انانیموس در اعتراضات ضدحکومتی ایران، شاید دانستن اینکه نقاب معروف این گروه هکری از کجا آمده برای ایرانیان جالب باشد. این نقاب مترسکی از «گای فاکس»، شخصیت تاریخی انگلیسی است که در ابتدای قرن هفدهم قصد داشت پارلمان انگلیس را در اعتراض به پیگرد اقلیت‌های دینی منفجر کند، اما دستگیر و اعدام شد.

به‌طور سنتی، هرساله در انگلیس جشنی به نام «روز گای فاکس» برگزار می‌شود که مردم در آن گای فاکس را مسخره کرده و نسبت به این شخصیت ابراز انزجار می‌کنند. با این وجود، طی چند دهه اخیر، با تغییر طرز تفکر عمومی نسبت به دموکراسی و جایگاه اقلیت‌ها در جامعه، گای فاکس به یکی از نمادهای مقاومت در برابر سیستم در بریتانیا تبدیل شده است.

بر این اساس، آلن مور، نویسنده مشهور بریتانیایی، در سال 1982 در کمیک بوک خود «وی یعنی انتقام» (V for Vendetta) نقابی که اینک شهرت جهانی یافته را روی صورت شخصیت اصلی داستانش گذاشت، و دیوید لوید نقاش آن را طراحی کرد. این نقاب چهره‌ای سفید با گونه‌های سرخ، ریش مدادی، چشمان نیمه‌باز، و پوزخندی مرموز را به تصویر می‌کشد.

«وی یعنی انتقام» داستان بریتانیای آینده (در سال 1997) را روایت می‌کند که تحت یک حکومت دیکتاتوری قرار گرفته است، و مردم آن افسرده هستند و به روزمرگی مشغولند و هیچ کاری برای نجات خود از وضعیت موجود انجام نمی‌دهند. در این حال، قهرمانی نقاب‌پوش به نام «وی» ظاهر می‌شود و با کمک دستیار نوجوانش «ایوی» به نبرد حکومت می‌رود.

در طول 38 فصل کتاب، که عنوان هر کدام از آنها با حرف «وی» شروع می‌شود، ضدقهرمان کتاب و دستیارش با استفاده از روش‌های خشونت‌آمیز با حکومت می‌جنگند و در نهایت، پس از هک کردن شبکه کامپیوتری مرکزی رژیم استبدادی، موفق می‌شوند جامعه را آزاد کنند. و با این پیش‌زمینه بود که نقاب «وی» به یکی از نمادهای برجسته کنشگری مدرن بدل شد.
+19
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.