اعتراضات ایران؛کریم باقری: برای رفتن امثال شما به خیابان آمدیم

کریم باقری: برای رفتن امثال شما به خیابان آمدیم
کریم باقری، مربی پرسپولیس و ستاره پیشین تیم ملی فوتبال ایران در اینستاگرام نوشت: «علی کریمی نه خائن است نه وطن فروش، بلکه یک میهن پرست با شرف است. قابل توجه مردک پاچه‌خوار که می‌خواست کاخ سفید حسینیه کنه.»

«تو با این ادبیات سخیف به هر قشری از جامعه توهین کرده‌ای و می‌کنی کسی هم نیست جلوی تورو بگیره و هر روز گستاخ تر از دیروز پیش می‌روی. همه‌ی ما بخاطر رفتن کسانی امثال تو به خیابان ها آمدیم.»

اشاره آقای باقری به سخنرانی مدتی قبل علی اکبر رائفی‌پور، از چهره‌های تندروی حکومتی در ایران است که در آن به فوتبالیست‌ها و همسرانشان توهین کرد.
کانادا از اعمال تحریم‌ها علیه نهادهای حکومتی و اشخاص وابسته به حکومت ایران خبر داد
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا از اعمال تحریم‌ها علیه دهها نهاد و اشخاص حقیقی(وابسته به نهادهای حکومتی) ایران پس از جان باختن مهسا امینی خبر داده است.

از جمله نهادهای مشمول تحریم، به گفته آقای ترودو، پلیس امنیت اخلاقی ایران است.

پیشتر هم وزیر خارجه کانادا در نیویورک، در اظهارات مشابهی از تحریم «مسئولان قتل مهسا امینی» از جمله «پلیس امنیت اخلاقی» سخن گفته بود.
بازیگر سریال «یاغی» سلب تابعیت خود از جمهوری اسلامی را اعلام کرد
آبان عسگری، بازیگر سریال «یاغی» ضمن کنار گذاشتن حجاب اجباری، سلب تابعیت خود از جمهوری اسلامی را اعلام کرد.
 
یکی از تازه‌ترین موارد، آبان عسکری، بازیگر نقش «عاطی» در سریال در حال پخش «یاغی» است. او که همسرش محمد کارت هم کارگردان این سریال است، با اعتراض به سرکوب اعتراضات سراسری با عذرخواهی از این که در کارهایش «حجاب دروغین» بر سر می‌کرد، روسری از سر برداشت و با پیوستن به کارزار «گیسوبران» موهایش را قیچی کرد و گفت که از جمهوری اسلامی «سلب تابعیت» می‌کند.
دادستان انقلاب قزوین: برخی از دستگیرشدگان «سوابق متعدد کیفری» دارند
دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت برخی از دستگیرشدگان در قزوین «سوابق متعدد کیفری» دارند.

به گزارش ایسنا، حسین رجبی «در حاشیه بازدید شبانه از بازداشتگاه دستگیرشدگان» گفت بسیاری از دستگیرشدگان فاقد سابقه کیفری هستند اما برخی هم «سوابق متعدد کیفری» دارند و «هدایت تجمعات را برای تخریب اموال عمومی و مقابله با نیروهای انتظامی عهده‌دار بودند.»

نسبت دادن اعتراض‌های مردمی به «اغتشاش» افراد «سابقه‌دار» که با «توطئه خارجی» اقدام به «تخریب اموال عمومی» می‌کنند، روایت معمول حکومت ایران است.

محسن منصوری استاندار تهران هم هفته پیش در توییتر نوشته بود «حدود ۱۸۰۰ نفر» از دستگیرشدگان در پایتخت «سابقه‌ حضور در تجمعات و بعضاً اغتشاشات قبلی را دارند» که از این تعداد، «حدود ۷۰۰ نفر دارای سابقه‌ قابل توجه و پرونده در دستگاه‌های مختلف انتظامی، امنیتی و قضایی هستند.»

دادستان انقلاب قزوین به خانواده‌های دستگیرشدگان وعده داد با آنها بر اساس «رعایت حقوق» و «ضوابط و مقررات» رفتار شود.

او همچنین گفت: «برخی افراد و چهره‌ها نیز که در فضای مجازی با انتشار مطالب تحریک‌آمیز از اقدامات اغتشاشگران حمایت» می‌کنند، «تحت رصد قرار دارند و با آنها برخورد قانونی صورت می‌گیرد.»

با گذشت ده روز از اعتراض‌های گسترده، مقامات دولتی و قضایی ایران هر چه بیشتر هشدار می‌دهند که با فعالیت در رسانه‌های اجتماعی برخورد «قاطع» خواهد شد در حالیکه دسترسی به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در ایران بسیار محدود شده است.
رئیس قوه‌قضائیه ایران: دستور دادیم بی‌گناهان آزاد شوند
غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه ایران می‌گوید با «اغتشاشگران» برخورد «سختی» می‌شود اما دستور داده «بی‌گناهان و حتی کسانی که تقصیر کمی دارند آزاد شوند.»

به گزارش رسانه‌های ایران، او به مسئولان قضایی در دادسراها توصیه کرد «حتی‌الامکان قبل از انتقال افراد بی‌گناه یا کم‌گناه به بازداشتگاه‌ها، با تحقیقاتی که به عمل می‌آورند، نسبت به تفکیک آنها از عناصر اغتشاشات» اقدام کنند.

در همین حال بنا به اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، از بین ۷ دانشجویی که بعد از تجمع اعتراضی روز شنبه بازداشت شدند، ۶ نفر شامگاه یک‌شنبه یک نفر هم بامداد امروز (دوشنبه، ۴ مهر) آزاد شدند و به خوابگاه یا خانه برگشته‌اند.

آقای اژه‌ای همچنین گفت «نیروهای فراجا و بسیج» با وجود آنکه می‌توانستند «سریع‌تر جلوی اغتشاشگران را بگیرند اما خواستند که صحنه و موضوع بر همگان روشن شود.»

او به «کسانی که با حمایت این نظام مشهور شدند» اما «از طریق زبان و صفحات مجازی» با «دشمن هم‌صدا» شدند هشدار داد که باید حساب «خسارت‌های مادی و معنوی به بار آمده برای مردم و کشور را پس دهند و پرداخت کنند.»

رئیس قوه قضائیه ایران همچنین گفت: «فقط کسانی که به خیابان آمدند مجرم نیستند، آنها که تشویق و پشتیبانی کردند» همه «مقصر هستند و به تقصیر همه آنها باید رسیدگی شود.»
پرستو صالحی: زبان هنرمندان تازه‌معترض را با سرکوفت کوتاه نکنیم
پرستو صالحی، هنرپیشه سینما و تلویزیون ایران، با آغاز دور اعتراض‌های سراسری پس از جان باختن مهسا امینی، با انتشار پیام‌هایی در شبکه‌های اجتماعی به شدت از نظام جمهوری اسلامی انتقاد کرده است.

خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه پاسداران در ایران خانم صالحی را «سلبریتی ضدانقلاب» خوانده‌اند. پرستو صالحی در سال‌های اخیر چند بار به دلیل انتقادهایش علیه مقام‌های جمهوری اسلامی از سوی نهادهای امنیتی احضار و تهدید شد. خانم صالحی در یکی از آخرین این احضارها به مدت شش ماه ممنوع الخروج شد. او اندکی بعد از گذشت این زمان به خارج از کشور مهاجرت کرد.

اذعان اژه‌ای به فله‌ای بودن دستگیری شهروندان ایرانی
غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه با اذعان به دستگیری بی‌قاعده و فله‌ای شهروندان ایرانی در خیابان‌ها گفت: «امکان دستگیری بی‌گناهان در اغتشاش و آشوب‌ها وجود دارد، دستور دادیم بی‌گناهان و حتی کسانی که تقصیر کمی دارند همان‌جا آزاد شوند.»

او که در جلسه شورای عالی قضایی سخن می‌گفت سپس به تهدید چهره‌های معروف ایرانی داخل کشور و هنرمندانی پرداخت که به سرکوب و قتل شهروندان در خیابان‌های معترض‌اند و گفت: «کسانی که با حمایت این نظام مشهور شدند … و با دشمن همصدا شدند … همه آنها بدانند که خسارت‌های مادی و معنوی به بار آمده برای مردم و کشور را باید پس دهند و پرداخت کنند و این بار به کمک مردم و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی عوامل اصلی شناسایی خواهند شد و به سزای اعمالشان خواهند رسید.»

در همین روز حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان هم گفته بود: «فلان هنرپیشه سال‌ها از صداوسیما خورده است و الان وارونه عمل می‌کند، یا فلان ورزشکار از بغل همین مملکت میلیاردها به‌دست آورده و تنها یک خانه‌اش ده‌ها میلیارد می‌ارزد. باید خسارت‌هایی که در اغتشاشات به کشور زده شده، از اموال اینها گرفته شود.»

علی کریمی، ستاره سابق فوتبال ایران که به سرکوب شهروندان معترض اعتراض دارد اکنون در واکنش به تهدید مقامات به مصادره اموالش گفته است: «عمری با جون کندن یه خانه درست کردیم. نمی‌دونستیم خار می‌شه توی چشم‌تون!! اگر تونستین بگیرین، فدای سر مردمم.»
خداحافظی اعتراضی ارژنگ امیرفضلی از دنیای بازیگری
در ادامه واکنش‌های چهره‌های مشهور ایرانی به کشته‌شدن مهسا امینی و سرکوب اعتراضات مردم، ارژنگ امیرفضلی، بازیگر، نیز روز دوشنبه ۴ مهر با انتشار پستی در اینستاگرام خود نوشت برای همیشه از دنیای بازیگری خداحافظی می‌کند.

آقای امیرفضلی نوشت: با دلی رنجیده از نادانی‌ها و قلبی آکنده از ناامیدی و ذهنی بیمارشده و بغض‌هایی فروخورده و زخم‌هایی کهنه که دائم تازه می‌شوند، برای همیشه از دنیای بازیگری و متعلقاتش رخت برمی‌بندم.»

او همچنین به‌طعنه خطاب به برخی همکاران خود نوشت که «بساط برای آنفالو مهیاست».
حمایت چهره‌های سرشناس از اعتراضات
شبنم طلوعی، بازیگر، نویسنده، و کارگردان، در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت که «حضور هنرمندان در اعتراضات هر چقدر که شناخته‌شده‌تر باشند بیشتر موثر است، چون موجب دلگرمی مردم می‌شود.»

او تأکید کرد: «می‌دانم در ایران هنرمندانی هستند که امروز در کف خیابان هستند. دوست عزیزی برای من عکسی فرستاد از یک هنرمندی که پای چشمش ساچمه خورده بود ولی من اجازه ندارم بگویم چه کسانی هستند.»

خانم طلوعی با تأکید بر از مردم بودن اعتبار هنرمندان، حضور آنان در کنار اعتراضات مردمی را «ادای دین» توصیف کرد و گفت، «بعضی بیانیه صادر می‌کنند، بعضی صحبت می‌کنند، بعضی فکر می‌کنند باید حضور داشته باشند، هر کسی به یک شکلی که بتواند نشان بدهد که از مردم است و باید باشد»

یکی از تازه‌ترین موارد، آبان عسکری، بازیگر نقش «عاطی» در سریال در حال پخش «یاغی» است. او که همسرش محمد کارت هم کارگردان این سریال است، با اعتراض به سرکوب اعتراضات سراسری با عذرخواهی از این که در کارهایش «حجاب دروغین» بر سر می‌کرد، روسری از سر برداشت و با پیوستن به کارزار «گیسوبران» موهایش را قیچی کرد و گفت که از جمهوری اسلامی «سلب تابعیت» می‌کند.

محمود ابراهیم‌زاده، بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران، نیز با ارسال پیامی ویدئویی به صدای آمریکا ضمن اعلام هم‌صدایی خود با «مردم تحت ظلم و ستم ایران» گفت که برای نجات آنها از هر گونه تلاش و همکاری دریغ نخواهد کرد.

او در پیامی به فوتبالیست‌های تیم ملی ایران، با اشاره به شادی پس از گل هفته پیش بازیکنان این تیم در اروپا، تأکید کرد که همزمان «جوانان ایران با پدران و مادرانشان «در زیر ضربه‌های لگد نیروهای سرکوب و چوب و چماق و باتوم و گلوله و تفنگ و مسلسل سربازان دژخیم در خون خویش می‌غلتیدند.»

او به ملی‌پوشان فوتبال ایران گفت: «شما به‌راستی در شادی پس از گل زدن، سور عزای چه کسی را به سفره نشستید؟»

آقای ابراهیم‌زاده در این پیام به فوتبالیست‌های ملی‌پوش گفت که «بدانید که عمر ورزشی شما بسیار کوتاه‌تر از آن است که نامتان را دراز کند» و «فراموش خواهید شد» و «آنچه شما را در حافظه تاریخی ملت زنده نگه می‌دارد، عمل به وجدان انسانی و حیثیت ملی است.»
محمود ابراهیم‌زاده: حضور در جام‌جهانی که هیچ، قهرمان هم بشوید اگر کنار مردم نباشید فراموش خواهید شداردلان شکرآبی، وزیر امور اجتماعی سوئد، هم دوشنبه با حمایت از معترضان ایرانی، با انتشار پستی در حساب توییتری خود، از مقامات آمریکایی خواست از مردم ایران حمایت کنند.

اردلان شکرابی گفت که بهترین راه برای مبارزه با دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای «حمایت از ایرانیانی که‌ برای ایران دموکراتیک، آزاد، و سکولار مبارزه می‌کنند و می‌خواهند اسلام‌گرایان را سرنگون کنند» است.
سازمان حقوق بشر ایران: شمار کشته‌شدگان اعتراض‌های اخیر به ۷۶ نفر رسید
سازمان حقوق بشر ایران، نهادی حقوق بشری که مقر آن در اسلو است روز دوشنبه مدعی شد که شمار کشته‌شدگان اعتراض‌های اخیر به مرگ مهسا امینی در ایران به ۷۶ نفر افزایش یافته است.

در گزارشی که این نهاد حقوق بشری منتشر کرده آمده است که اغلب جان باختگان شبانه دفن می‌شوند و خانواده‌های آنها تحت فشار نیروهای امنیتی قرار دارند.

در این گزارش با استناد به ویدیوهای منتشر شده و گواهی‌های فوت که به دست سازمان حقوق بشر ایران رسیده، شلیک مستقیم به معترضان با گلوله‌های جنگی مورد تایید قرار گرفته است.سازمان حقوق بشر ایران سپس «اخلال و قطعی اینترنت» در ایران را مانعی جدی بر سر راه انجام تحقیقات بیشتر در باره کشته شدگان اعلام کرده است.
علی کریمی حمایت خود را از معرضان ایرانی به نظرسنجی گذاشت
علی کریمی، فوتبالیست سرشناس ایرانی که این روز‌ها با پست‌های اینستاگرامی و توییتری به حمایت تمام قد از معترضان به مرگ مهسا امینی و مخالفان با حجاب اجباری ایستاده در واکنش به کارزاری که وب‌سایت خبرگزاری فارس علیه او به راه افتاده توییتی تازه منتشر کرد.

ستاره پیشین تیم ملی ایران و باشگاه پرسپولیس که از او به عنوان «جادوگر آسیا» نیز نام برده می‌شود در این پست توییتری حمایت خود از مردم معترض ایران را به نظرسنجی گذاشته و موافقت ۹۹ درصدی کاربران را دریافت کرده است.

این پست تا زمان مخابره این خبر بیش از ۳۰ هزار لایک خورده و نزدیک به ۱۶ هزار بار نیز بازنشر شده است.

صفحه رسمی علی کریمی در میکروبلاگ و شبکه اجتماعی توییتر در حال حاضر بیش از ۴۷۰ هزار دنبال کننده دارد.
+136
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۹۳
    جنابِ سروان - مونرآل، کانادا

    موهاتو ببری زبونتو ببری گیس پاره کنی همینه که هست هاهاهاها
    43
    2
    دوشنبه ۰۴ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    جنابِ سروان - مونرآل، کانادا
    ادامه این پاره کردن ها به باسن شما هم خواهد رسید مزدور.
    5
    24
    دوشنبه ۰۴ مهر ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    hassan1326 - تهران، ایران
    مخالف شدن بی بی سی و کانادا (زیر مجموعه انگلیس) پس از ۴۳ سال حمایت از سران مفتخور فاسد ج.ا نشان خوبیست ، امیدوارم که تداوم داشته باشد . ضمنا پس از ج.ا نباید اماکنی مشابه مرقد امام ،یا امامزاده ها تخریب شود ، باید از این مکانها مشابه هاید پارک جهت افشاگری های دیکتاتور ها و پیاله خوری(محل تفریحات سالم) استفاده نمود. ضمنا اوقاف باید ملی شود(محل درامد اخوندها)و با حذف شغل اخوندی ، اخوندها را برای تولید درآمد از شغل های شرافتمندانه آموزش داد.
    4
    3
    ‌سه شنبه ۰۵ مهر ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.