چند زندانی سابق ایرانی و خارجی در دادگاه فدرال نیویورک از ابراهیم رئیسی رسما شکایت کردند

در این کنفرانس خبری همچنین پیام‌های ویدیویی شاکیان پرونده پخش شدبی بی سی: سازمان اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران - نوفدی NUFDI- از شکایت سه نفر از زندانیان سابق در ایران،‌ از جمله شهروندان خارجی و دوتابعیتی از ابراهیم رییسی به یک دادگاه فدرال در نیویورک خبر داده است.

نوفدی که یک سازمان ایرانی- آمریکایی است، در کنفرانس خبری روز سه‌شنبه - ۲۰ سپتامبر - خود در نیویورک از گشوده شدن یک «پرونده مدنی» علیه آقای رییسی به اتهام نقض حقوق این زندانیان و «ایجاد آسیب‌های عاطفی عمدی، ضرب و جرح و حبس غیرقانونی» آنها خبر داد.

مهدی حاجتی، عضو سابق شورای شهر شیراز، حمید بابایی،‌ محقق ایرانی- بلژیکی و کایلی مور گیلبرت، استاد دانشگاه استرالیایی شاکیان این پرونده هستند.

شاهین میلانی، وکیل این شاکیان در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی فارسی، با اشاره به قانون حمایت از قربانیان شکنجه که در سال ۱۹۹۲ در کنگره آمریکا تصویب شد، گفت: «تاکید این شکایت بر شکنجه‌ای است که در زمان حضور ابراهیم رییسی در مسند قدرت در قوه قضاییه علیه شاکیان صورت گرفته است.»

او ابراز امیدواری کرد که کیفرخواست دادگاه در زمان حضور آقای رییسی در نیویورک به او ابلاغ شود.

بنا بر اعلام نوفدی، با توجه به ارجاع شکایت به دوران پیش از ریاست جمهوری آقای رییسی، بحث مصونیت سیاسی به عنوان رییس یک دولت را رد کرده است.

آقای میلانی با اشاره به این موضوع گفت:‌ «انتظار ما از دادگاه اعمال قانون و تصمیم‌گیری طبق قوانین آمریکاست.»

کامرون خوانساری‌نیا، مدیر سیاستگزاری نوفدی هم این شکایت را تاریخی عنوان کرد و گفت این نخستین بار است که گروهی از «گروگان‌های خارجی و ایرانی و مخالفان ایرانی» چنین شکایتی را مطرح می‌کنند.

به گفته او این شکایت صرفا مبتنی بر مسایل حقوقی است و مسایلی همچون درخواست برای عدم صدور روادید برای آقای رییسی را شامل نشده است.

آقای خوانساری‌نیا به بی‌بی‌سی فارسی گفت: «وظیفه خودمان می‌دانستیم به عنوان یک گروه ایرانی-آمریکایی در زمانی که ابراهیم رییسی به نیویورک می‌آید، از قربانیان او حمایت و به مطرح شدن این شکایت، کمک کنیم.»

در این کنفرانس خبری همچنین پیام‌های ویدیویی شاکیان پرونده پخش شد.

مهدی حاجتی در پیامی آن چه که بر سر او و خانواده‌اش آمده را در مقایسه با مهسا امینی ناچیز خواند.

آقای حاجتی گفت: «امیدوارم دستگاه قضایی آمریکا نشان دهد که عدالت بین آدمیان مرز نمی شناسد.»

کایلی مور گیلبرت هم با اشاره به دو سال و سه ماه حبس خود در ایران گفت در تمام دورانی که دچار بدرفتاری و شکنجه روانی و جسمی بود، ابراهیم رییسی در قوه قضاییه سمت داشت.

نوید محبی، زندانی سیاسی سابق هم در که در این کنفرانس خبری شرکت داشت، گفت:‌ «این دادخواهی، صرف نظر از نتیجه راهی به سوی اجرای عدالت است.»

نزار زکا، زندانی لبنانی‌تبار که به مدت چهارسال در ایران زندانی بود،‌ در این کنفرانس خبری با اشاره به بازداشت خود پس از امضای توافقنامه برجام در سال ۲۰۱۵ گفت: «هیچ دولتی پس از دعوت رسمی از یک فرد برای سفر به آن کشور او را گروگان نگرفته است... حتی در قرون وسطی هم این طور نبوده است.»

او با اشاره به مذاکرات احیای برجام گفت:‌ «چرا باید به چنین حکومتی اعتماد کنیم؟»

آقای زکا همچنین خواستار اهتمام کامل برای آزادسازی بقیه زندانیان خارجی و دوتابعیتی در ایران در مانند سیامک و باقر نمازی شد.
+36
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۹
    گشتاسپ - شیراز، ایران
    ننگه واسه یه دولتی که رییس جمهورش أخر تبهکاری و جرم و جنایته،بعد خودشونو عرفانی و روحانی هم جا میزنن،البته اسلام در طول تاریخ جانی و آدمکش پرورش میداده،از عمر و علی تا آقا محمد خان و تیمور لنگ و شاهان صفوی تا بن لادن و سلاطین عثمانی نا خمینی ختمی مرتبت تا جد عرب بزرگوارش
    1
    12
    ‌چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۵:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.