عباس معروفی، نویسنده و شاعر سرشناس ایرانی درگذشت

بی بی سی: عباس معروفی رمان‌نویس، شاعر، نمایشنامه نویس، ناشر و روزنامه‌نگار شناخته شده معاصر ایران در سن ۶۵ سالگی در آلمان درگذشت.

آقای معروفی در سال‌های اخیر در حال مبارزه با سرطان بود.

خبر مرگ این نویسنده شهیر ایرانی را اولین بار صفحه «خانه هدایت برلین» در اینستاگرام که صفحه رسمی معرفی و انتشار آثار اوست، منتشر کرده است.

 عباس معروفی فعالیت ادبی خود را زیر نظر هوشنگ گلشیری و محمدعلی سپانلو آغاز کرد و در دهه شصت با چاپ رمان سمفونی مردگان در عرصه ادبیات ایران به شهرت رسید.

آقای معروفی مدیرمسئول و سردبیر مجله «گردون» بود که محل انتشار آثار روشنفکران ایرانی در سال‌های بین ۱۳۶۹ تا زمان توقیف در سال ۱۳۷۴ بود.

وی در زمان زندگی در ایران بارها بخاطر رویکرد روشنفکرانه و منتقدانه تحت فشار سیاسی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفت و سرانجام پس از توقیف مجله گردون برای همیشه از ایران مهاجرت کرد.

عباس معروفی همچنین بنیان‌گذار سه جایزه ادبی قلم زرین گردون، قلم زرین زمانه و جایزه ادبی تیرگان بود.

نخستین مجموعه داستان او با نام «روبروی آفتاب» در سال ۱۳۵۹ در تهران منتشر شد. از دیگر آثار ماندگار وی می‌توان به «سمفونی مردگان»، «سال بلوا»، «فریدون سه پسر داشت»، «آخرین نسل برتر» و «پیکر فرهاد» اشاره کرد.
+58
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۲
    Dozakhi - شفیلد، انگلستان

    نامش‌ماندگار‌باد. نویسنده بزرگی بود.سال بلوا‌داستان بسیار گیرا‌وجذابی داشت.
    1
    31
    ‌پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد

    خبر دردناکی بود ، کتاب سنفونی مردگان یکی از زیباترین رمان هایی است که تا کنون خوانده ام ، کتاب سال بلوا هم بسیار زیبا است ، روح و یادش گرامی باد
    2
    28
    ‌پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان

    چپی بدی نبود .هرچند اموزگارانی مثل شاملو و سپانلو داشت .ولی این اواخر پشیمانی از ۵۷ را می‌‌شد دید. یک کتاب فروشی باز کرده بود و از همه چیز دوری می‌‌کرد. در نشست‌ها برلین همیشه جک به حزب توده می‌‌بست.
    55
    10
    ‌پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد

    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. گرامی از هر ۱۰۰ هنرمند و‌نویسنده و شاعر طراز اول ایران ۹۰٪ تفکرات چپ داشتند . حتی تا صمیمی ترین دوستان شهبانو فرح . اینکه شما در هر فرصتی با اشاره به بینش سیاسی افراد در دوران جوانی ، کل جایگاه هنری فرد را کم ارزش می‌کنید زیاد جالب نیست ، حتی محمود دولت آبادی که نویسنده چپ گرا بود و اکنون شوربختانه کاسه لیس برای افطاری مجانی است ، باز دلیلی نمی‌شود که رمان های زیبای او را بدون نقد هنری ، بی ارزش خواند ، اسلامیست ها هر کسی که خودی نباشد آدم حساب نمیاورند ، شما هم هر چپگرایی را تحقیر میکنید ،
    2
    27
    ‌پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    (اسلامیست ها هر کسی که خودی نباشد آدم حساب نمیاورند)، آفرین، متاسفانه اکثر ایرانیان و چه بسا اکثر خاورمیانه‌ایها هم حکم بر سیاه یا سفیدی دارند و گاهاً تحصیلکرده کرده‌ افراد جامعه ما هم مبتلا به این آفت می‌شوند. ستیز کلامی نحله چپ با مخالفان خود و از آن سوی واکنش صفر و صدی راستگرایان و لیبرال‌های وطنی با طیف‌های چپ‌گرا به انبوهی از خشونت‌های کلامی و رفتاری دامن زده است و می‌زند! 😖
    0
    9
    ‌پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۸
    pirzan e irani - استکهلم، سوئد
    عاقلی از راهی می گذشت دید بنده خدایی لب جوی آب دَمَر افتاده و مشغول آب خوردن است. عاقل به طرف گفت: این طور آب نخور. پرسید: چرا؟ گفت: عقل را کم می کند.» پرسید:عقل چیه؟ مرد جواب داد: « با تو نبودم، آبت را بخور!» آقای سلطنت چی : متاسف هستم برایت. آبت را بخور!!
    3
    5
    ‌پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان::]. [::آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان::]. گرامی ، بزرگ‌ترین نویسنده اسپانیایی زبان قرن ، گابریل گارسیا مارکز سوسیالیست بود ، امریکا با پرداخت چند میلیون دلار آثار دست نویس او را از خانواده‌اش خرید . ارنست همینگوی ، جان اشتن بک ( خوشه های خشم ) ، جک لندن ( سپید دندان و آوای وحش ) همگی چپگرا بودند ، با این وجود جامعه سرمایه داری امریکا به این نویسندگان افتخار می‌کند ، چرا ما باید به هنرمندان خودمان کم لطف باشیم ، 
    0
    5
    ‌پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    زبان مطلق و استبدادی زبانی دموکراتیک نیست. زبانی که دیگری را مطلقا شر می‌بیند و یک رفتار یا کنش فرد را به کل زندگی او تعمیم می‌دهد، زبانی دموکراتیک نیست و نخواهد بود و تبعات و محصول چنان زبان مطلق‌گرایی جز بی‌اعتمادی متقابل شهروندان، از بین رفتن فضای گفت‌وگو، و زوال حرمت و کرامت شهروندی و ترویج و تکثیر بی‌انصافی نخواهد بود. ✨️ جمله‌ای بسیار خردمندانه از میلان کوندرا نویسنده چک: «زیستن در دنیایی که هیچ‌کس بخشوده نمی‌شود و هر نوع رهایی غیرممکن است، زیستن در جهنم است.» ✨️ همینجا سعی کنیم با متانت و ادب کامنت بگذاریم که تمرینی برای نوشتن از روی خردورزی و خارج از احکام سیاه و سفیدی خواهد بود!
    2
    6
    جمعه ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۴:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.