شیوع تب کریمه کنگو در ایران؛ شش قربانی و افزایش مبتلایان

در پنج ماه نخست سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۷ ابتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده و شش بیمار درگذشته‌اند. آخرین قربانی فردی ۳۸ ساله اهل بهبهان بوده است. یک مقام وزارت بهداشت نسبت به شیوع این بیماری در بیمارستان‌ها هشدار داد.

بهزاد امیری، رئیس گروه "مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان" وزارت بهداشت، اعلام کرده تا ابتدای امسال تا پنجم شهریور، ۶۷ مورد مبتلا به بیماری تب کریمه در ایران  شناسایی شده‌اند که از این تعداد تاکنون شش تن جان خود را از دست داده‌اند.

او این بیماری را "یک تهدید جدی" برای کارکنان مراقبت‌های بهداشتی توصیف کرده و نسبت به شیوع آن در بیمارستان‌ها و افزایش موارد مرگ و میر هشدار داد.

تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک میان انسان و دام است که از طریق گزش کنه، تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و همچنین تماس با انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری کشنده همچنین می‌تواند به واسطه مصرف گوشت‌های آلوده حاصل از ذبح دام‌های غیرمجاز به انسان منتقل شود. این بیماری در حیوانات اهلی بدون علائم مشهود است.

از آنجا که فرد مبتلا، طی مدت بستری بودن در بیمارستان می‌تواند با خون، ادرار، بزاق، مدفوع یا استفراغ خود بیماری را شدیدا و به سرعت به دیگران منتقل کند، توصیه می‌شود که اعضای خانواده بیمار و همچنین کادر پزشکی نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنند.
علائم، توصیه‌ها
این مقام وزارت بهداشت به خبرگزاری ایسنا گفته است افرادی که علائم را از خود نشان می‌دهند، در ابتدا دچار تب ناگهانی، لرز، سردرد، درد عضلانی، درد عضلات شکم و کمر، گیجی، حالت تهوع، استفراغ و پرخونی مخاط می‌شوند. در مراحل بعدی و با پیشرفت بیماری در بدن، خونریزی زیر پوستی، کبودی بدن، خونریزی داخل ملتحمه چشم، خونریزی مخاط، خونریزی از مجاری بدن و در نهایت درگیری چندین ارگان بدن مثل سیستم گوارشی، ادراری و تنفسی بروز می‌کنند. در صورتی که در این مرحله درمان مناسب آغاز نشود، بیمار با خطر مرگ روبرو می‌شود.

دوره نهفتگی این بیماری معمولا یک تا سه روز و حداکثر ۹ تا ۱۳ روز است. به گفته بهزاد امیری اگر گوشت و احشاء دام به شکل خام یا نیمه پخته مصرف شود، احتمال ابتلا به این بیماری شدت می‌گیرد. از همین رو توصیه می‌شود: «گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شوند.»

کارشناسان بهداشتی همواره توصیه کرده‌اند که برای نذری دادن از ذبح دام به ویژه در معابر عمومی  خودداری شود و گوشت و سایر فراورده‌های آن از کشتارگاه‌های مجاز تهیه شوند.

یک بیمار ۳۸ ساله اهل بهبهان تازه‌ترین قربانی این بیماری در ایران بوده است. رسانه‌های داخلی روز سوم شهریور به نقل از رئیس دانشکده علوم پزشکی بهبهان گزارش دادند این بیمار با علائم خونریزی از بینی، به بیمارستان مراجعه و عنوان کرده بود که در ماه گذشته به کرونا مبتلا شده است. پس از انجام اقدامات پزشکی و ترخیص، بیمار مجددا با علائم خونریزی بینی و علائم گوارشی به بیمارستان مراجعه کرده و در نهایت در بیمارستان اهواز ابتلای او به تب خونریزی‌دهنده کنگو تشخیص داده شد. اما به رغم رسیدگی پزشکی این فرد جان خود را از دست داد.

هیچ‌واکسن معتبری برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در دام و انسان وجود ندارد. تلاش‌های علمی بین‌المللی برای ساخت چنین واکسنی تا کنون بی‌نتیجه بوده است. با این حال در صورت تشخیص و درمان سریع، خطر مرگ کاهش می‌یابد.
+6
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    بابا یکی نیست دست بدامان نایبان امام زمان بشه یعنی رهبر چلمک ویه دعایی چیزی از حلقومش بیاد بیرون که این کرونا یا هر کوفت زهرمار دیگه ای از سر این مردم بزرگ اما خرافاتی دور بشه البته کور اگه میتوانست شفا دهد اول چشمهای خودش را شفا میداد.
    0
    2
    دوشنبه ۰۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.