هیات تحقیق و تفحص مجلس: ۹۲ هزار میلیارد تومان تخلف در فولاد مبارکه

رادیو فردا: هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی با ارائه گزارشی ۳۰۰ صفحه‌ای و ارسال آن به قوه قضائیه، از ۹۲ هزار میلیارد تومان تخلف در شرکت فولاد مبارکه خبر داده است.

چنین حجم عظیمی از تخلف در حالی است که ارزش این شرکت در بازار بورس ایران ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

بر اساس این گزارش، حداقل ۱۲۰۰ تخلف با مطالعه ۳۰۰ هزار سند در فعالیت‌های فولاد مبارکه در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ کشف شده و این تخلفات ابعاد و زمینه‌های گسترده‌ای از رانت و فساد گرفته تا هدیه و پرداخت پول بی‌رویه به نهادهای حکومتی، سپاه، دفاتر ائمه جمعه و افراد، همچنین حیف و میل سرمایه و عقد قراردادی با بیش از رقم واقعی با یک شرکت چینی غیرمتخصص دارد.

این گزارش به مداخلات مقامات ارشد دولت حسن روحانی در عزل و نصب‌های شرکت فولاد مبارکه و زد و بند در واگذاری قراردادها به مصوبان مقامات ارشد سابق کشور اشاره کرده و از افرادی مانند عباس رضایی استاندار وقت اصفهان، اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی، محمود واعظی رئیس دفتر وی و محمد نهاوندیان سرپرست نهاد ریاست جمهوری دولت سابق نام برده است.

بر اساس این گزارش شرکت فولاد مبارکه، با سهمی یک درصدی در تولید ناخالص داخلی ایران، به رغم خصوصی‌سازی، همواره تحت کنترل دولت و منبع رانت و فساد بوده است.

در بخشی از این گزارش به واریز وجوهات مالی به حساب نیروی انتظامی استان به ارزش ۱.۵ میلیارد تومان و به حساب سپاه صاحب الزمان استان، پایگاه‌های بسیج و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به ارزش بیش از ۶ میلیارد تومان اشاره و گفته شده است ۱.۵ میلیارد تومان نیز به دفاتر ائمه جمعه و نزدیک یک میلیارد تومان به حوزه علمیه، بنیاد بین‌المللی غدیر و ستاد برگزاری نماز جمعه و ۳۰۰ میلیون تومان برای تجهیز ساختمان دادگستری استان پرداخت شده است.
۹۰تخلف و انحراف در مجموعه فولاد مبارکه اصفهانهیات تحقیق و تفحص مجلس در ادامه می‌گوید فولاد مبارکه به جهت مدیریتی صددرصد دولتی است و برای مدیریت آن در سه سال گذشته نه سهامداران واقعی و نه وزیر صمت، بلکه دفتر رئیس جمهور سابق، تعیین تکلیف کرده است.

به گفته این نهاد، «فعالیت‌های ارزی شرکت توسط افرادی خاص، مرتبط با مدیرعامل و معاون مالی سابق، بدون نظارت و مجوز، سرنوشت صدها میلیون یورو را مبهم ساخته است».

این گزارش می‌گوید اخلال در بازار سرمایه از طریق خرید و فروش سهام برخی از شرکت‌های تابعه و همچنین ایجاد سودهای میلیاردی برای برخی مدیران ارشد فولاد مبارکه، نظیر معاون سابق مالی، مدیر سابق حراست، مدیر سابق حوزه مدیرعامل با خرید و فروش سهام با استفاده از اعتبار شرکت‌های تابعه از دیگر موارد تخلفات است.

هیات تحقیق و تفحص مجلس همچنین به قرارداد پرابهام احداث خط نورد گرم ۲ با حدود ۲۰۰ میلیون یورو بیش از قیمت واقعی، عدم تخصص شرکت چینی منتخب، مشارکت داخلی ناتوان و واگذاری غیرقانونی بخشی از کار به فرد مرتبط با مدیرعامل سابق سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اشاره کرده است.

در این میان، محمود گودرزی مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران از تعلیق نماد معاملاتی فولاد مبارکه در این بازار در پی افشای تخلفات مالی خبر داد.
+18
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان
    با وجود این همه مدرک برای اثبات فساد در دم و دستگاه حکومت آنوقت به یک دختر بیچاره مثل سپیده رشنو تهمت فساد میزنند کی و چه وقت این دختر دست به چنین فساد گسترده و خانمان براندازی زده؟ آیا واقعا شرم آور نیست که یک مشت فاسد دزد رانتخوار به یک شخص معمولی که آغازاده هم نیست تهمت فساد بزنند
    0
    6
    یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    vg2000 - اسلو، نروژ
    ببینید این فرقه کثیف اسلامی چه به سر ایران آورد تا دیر نشده این فرقه کثیف و سرنگون کنید برای آینده بچه هاتون
    0
    6
    یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۵:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.