جیمز وب فاش کرد پس از برخورد دو کهکشان چه روی می‌دهد

العربیه: آخرین تصویری که تلسکوپ فضایی جیمز وب در تاریخ دوم اوت به زمین فرستاد، که در آن توانسته بود از ورای غبار کیهانی، کهکشان «چرخ‌گاری» را کاوش کند، آشکارا فاش کرد که پس از برخورد دو کهکشان چه روی می‌دهد.

جیمز وب که بر خلاف تلسکوپ‌های فضایی دیگر همچون هابل روی رهگیری نور مادون قرمز تمرکز می‌کند، با استفاده از این کیفیت خود توانست از ورای غبار کیهانی مشاهده کند که چرخ‌گاری پس از آنکه میلیاردها سال قبل با کهکشانی کوچکتر از خود برخورد کرد، کماکان در حال تکوین و تحول است.

چرخ‌گاری یک کهکشان چرخ‌شکل است که بیش از 500 میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد، و نام خود را مدیون حلقه داخلی روشن و حلقه بیرونی رنگارنگ خود است. دانشمندان بر این باورند که کهکشان مذکور قبل از برخورد با کهکشان کوچکتر، همچون «راه شیری» یک کهکشان مارپیچی بزرگ بوده است.

به گفته سازمان فضانوردی آمریکا «ناسا»، کلیت شکل و ساختار فعلی کهکشان چرخ‌گاری ناشی از برخورد پرشتاب آن با کهکشانی کوچکتر در چند میلیارد سال پیش است. از نقطه برخورد دو کهکشان، دو حلقه به بیرون گسترش یافته و شکل منحصر به فرد چرخِ گاری را ایجاد کرده است.

به کمک دوربین‌های مادون قرمز جیمز وب، اخترشناسان می‌توانند مرکز روشن کهکشان چرخ‌گاری را کاوش کنند. برای انجام این کار، دوربین‌های مادون قرمز نزدیک و میانی تلسکوپ با نفوذ به غبار کیهانی، طول موج‌های نوری را ظاهر می‌کنند که در شرایط نوری معمولی قابل مشاهده نیست.

تصویری که حاصل می‌شود، روند شکل‌گیری ستاره‌ها در اثر برخورد کهکشان‌ها را نشان می‌دهد. هسته روشن مرکز کهکشان گهواره گرد و غبار داغ است؛ درخشان‌ترین نواحی کهکشان خوشه‌های غول‌پیکر ستاره‌های جوان هستند؛ و آنچه در حلقه بیرونی مشاهده می‌شود، ستاره‌هایی هستند که در حال شکل گرفتن هستند.
+16
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.