استاد تاریخ: صلح در اوکراین فقط با شکست نظامی روسیه ممکن است

دویچه وله: یک تاریخدان آمریکایی لهستانی روسیه را یک حکومت "خودکامه فاشیستی" خوانده که از جنبه‌هایی با رژیم هیتلر قابل مقایسه است. او می‌گوید پایان جنگ اوکراین زمانی آغاز می‌شود که روسیه مغلوب شود یا احساس کند بازنده خواهد بود.

تجاوز نظامیان روسی به خاک اوکراین ۲۴ فوریه سال جاری به فرمان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

روسیه امیدوار بود این حمله طی چند روز به سقوط کی‌یف و سرنگونی دولت اوکراین منجر شود و با ناکامی در این هدف نیروهای خود را در مناطق شرقی و جنوب این کشور متمرکز کرد.

حدود پنج ماه و نیم پس از آغاز جنگ، نبرد در بسیاری از مناطق همچنان ادامه دارد و چشم‌انداز خاتمه درگیری‌ها مبهم است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به تازگی ابراز امیدواری کرده با دریافت تسلیحات مورد نیاز از کشورهای غربی صحنه نبرد تا پائیز تغییر کند.

آنه اپله‌باوم، نویسنده و استاد تاریخ آمریکایی لهستانی در گفت‌وگویی با شبکه یک تلویزیون آلمان که متن آن شنبه ۱۳ اوت منتشر شد می‌گوید در روسیه یک سیستم خودکامه حاکم است که شباهت‌های زیادی با حکومت‌های فاشیستی و دیکتاتوری کمونیستی گذشته دارد.
"رهبر خطاناپذیر و غیرقابل تغییر"
او افزود این سیستمی است که به قامت رهبری بریده شده که ظاهرا خطایی نمی‌کند، قابل تغییر نیست و برای جانشینی‌اش برنامه مشخصی وجود ندارد.

این استاد تاریخ تاکید کرد در روسیه امروز هیچ راه قانونی برای انتقاد از پوتین و مخالفت با او وجود ندارد و هر گونه فعالیت گروه‌های اپوزیسیون و تشکل‌های مردم نهاد ممنوع است.

نویسنده آمریکایی لهستانی سال ۲۰۰۳ کتاب "گولاک" را درباره اردوگاه‌های کار اجباری در دوران اتحاد جماهیر شوروی سابق نوشت و در سال ۲۰۱۷ کتابی زیر عنوان "گرسنگی سرخ" منتشر کرد که در آن نظریه برنامه‌ریزی برای نسل‌کشی اوکراینی‌ها در دوران شوروی مطرح شده است.

او استفاده از نماد Z توسط نیروهای روسی را با نماد صلیب شکسته نازی‌ها مقایسه کرده و می‌گوید رژیم روسیه در بسیج توده‌ها یا نمایش آن نیز با حکومت‌های فاشیستی مشابهت‌هایی دارد.
زندانی سیاسی بیشتر در روسیه پوتین در قیاس با شوروی
آیا فاشیستی خواندن حکومت روسیه به معنای هم‌طراز دانستن آن با آلمان هیتلری است؟ آنه اپله‌باوم در پاسخ به این پرسش گفت باور ندارد که تمام اشکال حکومت‌های خودکامه یکسان هستند اما معتقد است مقایسه آنها با هم برای درک بهترشان اهمیت دارد.
آنه اپله‌باوم، نویسنده و استاد تاریخ آمریکایی لهستانی در گفت‌وگو با دویچه‌وله در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، فوریه ۲۰۲۲نویسنده کتاب "گولاک" می‌گوید مقایسه روسیه پوتین با حکومت کمونیستی شوروی سابق هم جالب است و باید یادآور شد که امروز در روسیه زندانیان سیاسی بیشتری از زمان حکومت لئونید برژنف وجود دارد.

او می‌گوید روسیه پوتین تاکتیک‌ها و تکنیک‌هایی از رژیم نازی‌ها، مانند استفاده از نمادها را همان گونه به کار می‌گیرد که تاکتیک دوران شوروی سابق در مورد مقابله با هر گونه فعالیت جامعه مدنی.
چشم‌انداز مذاکرات صلح در اوکراین
آنه اپله‌باوم درباره چشم‌انداز مذاکرات احتمالی با روسیه درباره جنگ اوکراین می‌گوید با توجه به واقعیت روسیه امروز که جنبه‌هایی از دیکتاتوری‌های فاشیستی و شوروی سابق را در خود دارد هر تلاشی برای خاتمه دادن به جنگ زمانی آغاز می‌شود که روسیه مغلوب شده یا احساس کند نبرد را باخته یا خواهد باخت.

او تاکید کرد باور ندارد پیش از این که روس‌ها قانع شده باشند که جنگ را باخته‌اند و ایدئولوژی فاشیستی و امپریالیستی آنها شکست خورده جنگ در اوکراین متوقف شود.

روسیه و اوکراین تا کنون در مورد برخی مسائل مانند تبادل زندانیان یا اجساد سربازان مذاکراتی داشته‌اند و اخیرا نیز با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل بر سر انتقال غلات توافق کرده‌اند.

با این حال بحث مذاکرات برای خاتمه دادن به جنگ هنوز به طور جدی مطرح نشده است. زلنسکی پیش از این عقب‌نشینی کامل نیروهای روسیه از مناطق اشغالی اوکراین را پیش‌شرط هر گونه مذاکره بر سر آتش‌بس و خاتمه جنگ عنوان کرده است.
+19
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.