دبیر کل سازمان ملل در یادبود هیروشیما: بشریت با یک تفنگ پر بازی می‌کند

 
دویچه وله: ۷۷  سال پیش یک بمب اتمی در هیروشیما منفجر شد که عواقب فاجعه باری برای مردم ژاپن داشت. دبیر کل سازمان ملل در یادبود قربانیان هیروشیما با توجه به بحران‌های کنونی در جهان خواستار خلع سلاح فوری هسته‌ای شد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز شنبه ۶ اوت در مراسم بزرگداشت قربانیان اتمی در پارک صلح هیروشیما هشدار داد "بشریت با یک تفنگ پر بازی می‌کند".

او با یادآوری وحشتی که ساکنان هیروشیما در سال ۱۹۴۵ در جریان حادثه انفجار بمب اتمی داشتند درباره خطرات گسترش بحران‌های جدی و جنگ‌افزارهای هسته‌ای از خاورمیانه گرفته تا شبه جزیره کره و حمله روسیه به اوکراین هشدار داد.

گوترش گفت: «زمانی که بمب اتم آمریکا پرتاب شد، ده‌ها هزار نفر در این شهر در یک لحظه کشته شدند و زنان، کودکان و مردان در آتش جهنمی سوختند.»

دبیرکل سازمان ملل در ادامه صحبت‌های خود افزود تسلیحات هسته‌ای امنیت را تضمین نمی‌کند و تنها مرگ و نابودی به ارمغان می‌آورد. او گفت ۷۷ سال بعد از فاجعه هیروشما باید پرسید که از ابر قارچی که در سال ۱۹۴۵ بر فراز این شهر بلند شد، چه آموختیم؟

به گفته گوترش همه باید وحشت هیروشیما را همیشه در ذهن خود داشته باشند و بدانند که تنها یک راه حل برای تهدید هسته‌ای وجود دارد و آن این است که اصلاً سلاح هسته‌ای نباید داشت.
در هیروشیما چه اتفاقی افتاد؟
۶ اوت ۱۹۴۵ ساعت هشت و ۱۵ دقیقه بمب‌افکن آمریکایی یک بمب اورانیومی بر فراز هیروشیما در ژاپن پرتاب کرد. سه روز بعد، دومین بمب اتمی روی شهر ناگاساکی ژاپن پرتاب شد و در مجموع ۱۴۰ هزار نفر جان سپردند. دو هفته بعد نیز امپراطوری ژاپن تسلیم شد و جنگ جهانی دوم پایان یافت.

کازومی ماتسویی، شهردار هیروشیما در سخنرانی خود در جمع نمایندگان ۹۸ کشور و اتحادیه اروپا به صراحت به جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین اشاره کرد که غیرنظامیان بی‌گناه را قربانی می‌کند.

ماتسویی خاطرنشان کرد: «در سرتاسر جهان، این تصور که صلح به بازدارندگی هسته‌ای بستگی دارد در حال افزایش است.»

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل نیز اخیرا در دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای هشدار داد، جهان با خطری هسته‌ای روبرو است که از اوج دوران جنگ سرد تا کنون بی‌سابقه بوده است.

او هشدار داد که "بشریت تنها یک سوء تفاهم تا نابودی هسته‌ای فاصله دارد" و کاهش نزدیک به ۱۳ هزار سلاح هسته‌ای در سراسر جهان اکنون از هر زمان دیگر دشوارتر شده است.
+9
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.