تنها خانه یک فلسطینی با حصار ۸ متری به دور آن در مرکز یک شهرک یهودی نشین

یورونیوز: حصارهای فلزی به ارتفاع هشت متر خانه خانواده «سعادت غریب» را در کرانه باختری اشغالی احاطه کرده است. آنها برای رسیدن به خانه‌شان باید از چندین گیت‌ بازرسی عبور کنند. این گیت‌ها از راه دور توسط نیروهای امنیتی اسرائیل کنترل می‌شوند. از زمانی که اسرائیل این سرزمین را در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ تصرف کرد، یک شهرک یهودی‌نشین در زمین‌های اطراف آن ایجاد کرده است. در میان خانه‌های یهودیان حالا تنها بنای یک طبقه خانواده غریب در حاشیه روستای فلسطینی بیت ایجزا خودنمایی می‌کند.

غریب با تعبیه برزنت‌های آبی تلاش کرده تا از خانه خود در شهرک یهودی نشین «گیوعُون هاخاداشا» (به عربی: جبعون هحدشا)  حفاظت کند.

او درباره دلایل نصب این برزنت‌ها می‌گوید: «این کار را کردم تا بچه‌ها بتوانند بدون آزار و اذیت شهرک‌نشینان مشغول بازی شوند.»

توصیه غریب به فرزندانش این است که در فلسطین بمانند به امید روزی که اشغال پایان یابد.

آوی زیپوری ساکن شهرک یهودی‌نشین مجاور خانه خانواده آقای غریب است. او می‌گوید: «نمی‌خواستیم خانه او را خراب کنیم، او در قلمرو ماست و هیچ طرح جایگزینی را هم نمی‌پذیرد، نه پول بیشتر و نه زمین دیگری را. به همین خاطر مجبور شدیم به ادامه حصارکشی‌ها روی بیاوریم. خانه او در داخل منطقه‌ای است که به عنوان زمین یهودی‌ها اعلام شده است.»

آقای غریب میلی به ترک اینجا ندارد. خانه‌اش در لابه‌لای حصارها و گیت‌ها محصور است. با این حال او امیدوار است که «اشغال» روزی پایان یابد و آنها بتوانند آزادانه به زندگی خود در سرزمین‌های فلسطینی ادامه دهند.
+37
رأی دهید
-33

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    ما نیز امیدواریم که دو همسایه خریت را کنار بگذارند و مثل انسان در کنار هم در تفاهم زندگی کنند.
    8
    74
    ‌پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    تا زمانی که دین و مذهب بر عقل حاکم باشه وضعیت همینه . فرق نمیکنه همشون رفتارهایی دارند که از کافرها بدتره یعنی الان طوری شده به زندگی کافرها نگاه میکنی می بینی سمت و سوی زندگی اونا بیشتر به سمت خداست تا اینا که دم از خدا میزنند و فقط برای امیال و شهوات و منافع خودشون و گروهشون عمل میکنند. فرق نمیکنه مسلمانها از همه بدترند و بعدش یهودی ها و مسیحی ها (البته بسیار کمتر)
    5
    33
    ‌پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان

    به خاطر سیاسیتهای ایران از این فلسطینی ها نفرت دارم و عاشق اسراییل و یهودی ها شده ام و همیشه موفقیت اسراییل را آرزو می کنم چون ما هیچ مشکلی با اسراییل و یهودی ها نداریم و بیشترین ضربه را از این عربها دیده ایم - هیچ وقت جواب این سوال را که چرا ما باید با اسراییلها دشمن باشیم نتوانستم پیدا کنم
    19
    45
    ‌پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان

    یک کشور “مستقل” فلسطینی هرگز وجود تاریخی نداشته، که بوسیله‌ی مسلمانان اداره شود. اگر هم وجود داشته، نه در دوران و زیر حاکمیت مسلمانان، بلکه مسیحیان و یهودیان بوده است. بر همین پایه هم مسلمانان به ایده‌ی بریتانیایی ‌”فلسطین” نه با شور و شوق، بلکه بشکلی منفی و بعنوان یک توطئه‌ی “بریتانیایی” واکنش نشان دادند. در این زمان مسلمانان بگونه‌ای سفت و سخت مخالف شکل‌گیری کشوری بنام “فلسطین” بودند، چرا که آنها این ناحیه را بطور طبیعی بعنوان بخشی از سوریه تلقی می‌کردند. بهمین دلیل است که پیدایش کشوری بنام فلسطین هرگز مورد پذیرش مسلمانان واقع نشد و به همین دلیل آنها خود را بهیچ وجه تا مدتها بعد و تا زمان تغییر نام فلسطین به اسرائیل “فلسطینی” نمی‌خواندند. اینهم البته دلیل خودش را داشت، چرا که این منطقه از دیدگاه مسلمانان نه ‌فلسطین، بلکه “شام” (و یا سوریه‌ی بزرگ) خوانده می‌شد، منطقه‌ای که نه تنها اسرائیل امروزی، بلکه لبنان، سوریه و اردن را نیز در برمی‌گرفت. بیهوده نیست که “داعش” نیز این مناطق را شام می‌نامد!
    11
    32
    ‌پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
    این “نه”‌ی فلسطینیان تا به امروز به اندازه‌ای تکرار شده، که بوی “عمدی” بودن و عادت به خود گرفته است. همین امر و آزمون تلاشهایی که تا به امروز در این زمینه انجام گرفته‌اند، جدی بودن گرایش بخش فلسطینی را در برابر گزینه‌های تا کنون پیشنهاد شده به زیر پرسش می‌برند. هر کسی که بدور از رویاپروری‌ها و احساسات به رویدادهای جاری نگاه کند، هرگز گمان را بر آن نمی‌نهد، که این گروهِ ماجراجو و با رهبرانی که در بطن جنگ، پیوندهای مافیایی و تروریسم پرورش یافته‌اند، روزی توانایی ساختن یک کشور آباد، آزاد و یا پیشرفته را خواهد داشت. اما اگر ما بخواهیم به یک راهکار شدنی بیاندیشیم، که مقبولیت خود را از گذشته‌ی این مردم و منطقه بگیرد، شاید بهترین “کلید” برای بازگشایی این “گره”، نه بنیانگذاری یک کشور خودگردان، بلکه بازگشت این مردم به دامان یک خانواده‌ی بزرگتر - اُردنی - باشد. برای اینکار اسرائیل می‌تواند بخشی از شرق کشور را به اردن واگذار نماید. بخشی که می‌تواند با نام “استان فلسطین” تحت سرپرستی اردن قرار گیرد و با پشتیبانی مالی جهانی (گونه‌ای مارشال عربی) به یک سرزمین قابل زیست برای فلسطینیان تبدیل ‌گردد.
    9
    20
    ‌پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    بدبخت شانس آوردی همین خانه را هم داری اسراییل مسلمین را برادر زامبی خود میدانند چه بسا ما ایرانیان یهودی داریم که شبیه ما ولی از جنس و ایده متفاوتی هستند همینه وقتی اجتماعات بشری با عقاید بدوی ودشمنی دیرینه دست وپنچه نرم میکنند نتیجه ای بغیر از استثمار وتبیض ضخامتش یک تار مو است دنیای انسانی را پر از تلاطم میکند نهایت خوشبختی این است که از دین باید گذشت تا سد تبعیض شکسته شود.
    3
    6
    ‌پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    tabarzinn - اوپسالا، سوئد
    چرا که نه ، اصلا چرا که نباید به فلسطینی‌ها بد بگذره ؟ مگر این نیست که میلیونها نفر در هندوستان تو خیابون به دنیا میان و همون جا هم زندگی می‌کنن بزرگ میشن ، اوکراین و سوریه رو نگاه کن . چند تا فلسطینی هم روش ، و اصلا چرا ما ایرانی‌ها باید نگرانِ فلسطینی‌ها باشیم و تاوان و جریمه بدیم .
    6
    20
    ‌پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۴
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
    [::Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا::]. وقتی میگم شما پهلوی پرستها مسلمانان واقعی هستید شروع میکنی به لگد پراکنی. وقتی کورش بزرگ سرزمین اسرائیل را به یهودیان بخشید و حتی خرج سفرشان را داد همسایه ای در کار نبود که امروز تو سبک عقل به آنها خریت می‌گویی. البته تو که بیعقل تر از این هستی که بفهمی این همه بخشندگی و انسانیت را در انوشیروان و بنای کاخ او می‌بینیم.
    13
    8
    ‌پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.