غذاهای فوق فرآوری‌شده و افزایش خطر زوال عقل

دویچه وله: بر اساس یک مطالعه جدید توسط محققان در چین، خوردن مقدار زیادی غذاهای فوق فرآوری‌شده ممکن است به‌ طور چشمگیری خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.

به ‌گزارش Consumer Healthday؛ غذاهای فوق فرآوری‌شده سرشار از قند، چربی و نمک هستند، اما پروتئین و فیبر کمی دارند. نوشابه‌ها، تنقلات و دسرهای نمکی و شیرین، بستنی، سوسیس، مرغ سرخ‌شده، ماست طعم‌دار، سس کچاپ، سس مایونز، نان بسته‌بندی شده و غلات طعم‌دار همگی نمونه‌هایی از غذاهای فوق فراوری‌شده هستند.

این مطالعه نشان می‌دهد که جایگزینی این غذاها با جایگزین‌های سالم‌تر ممکن است احتمال ابتلا به زوال عقل را تا ۱۹ درصد کاهش دهد.

البته این مطالعه ثابت نمی‌کند که خوردن غذاهای فوق فرآوری‌شده حتما خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد، فقط به نظر می‌رسد که یک ارتباط بین این دو وجود دارد.

برای این مطالعه، محققان دانشگاه پزشکی تیانجین در چین داده‌های بیش از ۷۲ هزار نفر را جمع‌آوری کردند که در Biobank بریتانیا، (یک پایگاه بزرگ از اطلاعات سلامت مردم در بریتانیا) فهرست شده بود. پس از تنظیم سن، جنسیت، سابقه خانوادگی زوال عقل و بیماری قلبی و سایر عواملی که می‌توانند بر خطر زوال عقل تأثیر بگذارند، محققان دریافتند که به ازای هر ۱۰ درصد افزایش مصرف روزانه غذاهای فوق فرآوری‌شده، افراد ۲۵ درصد بیشتر در معرض خطر زوال عقل هستند.

محققان همچنین تخمین زدند که جایگزینی ۱۰ درصد از غذاهای فوق فرآوری‌شده با غذاهای فرآوری‌نشده یا حداقل فرآوری‌شده مانند میوه‌های تازه، سبزیجات، حبوبات، شیر و گوشت، می‌تواند خطر زوال عقل (اما نه آلزایمر) را تا ۱۹ درصد کاهش دهد.

به ‌گفته محققان، تغییرات غذایی کوچک و قابل‌کنترل، مانند افزایش مقدار غذاهای فرآوری‌نشده یا حداقل فرآوری‌شده تنها به میزان ۵۷ گرم در روز (حدود نصف سیب، یک وعده ذرت، یا یک کاسه غلات سبوس‌دار)، و به‌طور همزمان کاهش غذاهای فراوری‌شده ممکن است با ۳ درصد کاهش خطر زوال عقل همراه باشد.

این یافته‌ها به‌ صورت آنلاین ۲۷ جولای در مجله Neurology منتشر شد.
+6
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.