حمله معاون وزیر به گزارش کارشناسیِ رسمی درباره فرسودگی باند فرودگاه مشهد

 عکس مربوط به ترکیدگی لاستیک در فرودگاه مشهد در سال ۹۶رادیو فردا: حمیدرضا سیدی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، گزارش اخیر سازمان هواپیمایی کشوری را که در آن عامل اصلی ترکیدگی پی‌درپی لاستیک هواپیماها در فرودگاه مشهد فرسودگی باند فرودگاه اعلام شده، رد کرد و آن را «غیرکارشناسی» خواند.

در روزها و هفته‌های اخیر گزارش‌های متعددی از ترکیدگی لاستیک هواپیماها در فرودگاه مشهد منتشر شده است.

آقای سیدی روز سه‌شنبه، ۱۱ مرداد، در یک نشست تخصصی درباره پروازهای داخلی گفت: «ما در صنعت هوانوردی به دنبال برقراری پرواز ایمن و حفظ آرامش مردم در سفر هستیم، اما متاسفانه اخبار غیر دقیق، موجب سلب اطمینان از مسافران هوایی می‌شود.»

او همچنین رسانه‌ها را به انتشار «اخبار کذب» درباره صنعت هوانوردی به ویژه شرکت فرودگاهها متهم کرد و از دستگاه قضایی خواست در این زمینه مداخله کند.

چند روز پیش، سازمان هواپیمایی کشوری که آن هم از زیرمجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی است، در گزارشی درباره علت تکرار ترکیدگی لاستیک هواپیماها در فرودگاه هاشمی‌نژاد مشهد نوشت: «تاکنون این فرودگاه برابر الزامات جدید مقررات فرودگاهی سازمان هواپیمایی کشوری موفق به دریافت گواهینامه فرودگاهی نشده» است.

بر اساس این گزارش، فرودگاه مشهد دارای دو باند پرواز با ساختار آسفالت است که یکی از آنها به‌دلیل نزدیکی به ساختمان‌های فرودگاه و همچنین موانع پروازی شهری، معمولا بدون استفاده است.

گزارش سازمان هواپیمایی اضافه می‌کند: «تمامی حوادث ترکیدگی چرخ‌ها در باند اصلی به وقوع پیوسته» و «کیفیت نقاشی روی باند اصلی مناسب نبوده و علاوه بر تولید اجسام آسیب‌زا، برجستگی‌هایی نیز به‌وجود آورده که لاستیک چرخ‌های هواپیماها را در وزن و سرعت زیاد دچار مشکل می‌سازد.»

پیشتر محمد محمدی‌بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفته است: «در حال حاضر از ۱۰ فرودگاه بین‌المللی تنها دو تا فرودگاه گواهی دارند و اغلب این حوادث در فرودگاه مشهد رخ می‌دهد.»

آخرین بار هواپیمای شرکت سپهران که روز دوشنبه از تهران به مشهد پرواز کرد با ۱۳۰ مسافر در فرودگاه هاشمی‌نژاد مشهد دچار ترکیدگی لاستیک شد.

چند روز قبل از آن، هواپیمایی که قصد پرواز از مشهد به نجف در عراق را داشت، پس از برخاستن به دلیل «ترکیدگی لاستیک چرخ» مجبور به بازگشت فوری به فرودگاه مشهد شد.

یکم مرداد نیز هواپیمای دیگری که قصد پرواز از مشهد به یزد را داشت، پس از آغاز پرواز به دلیل «ترکیدگی لاستیک» با درخواست فرود اضطراری خلبان به فرودگاه مشهد بازگشت.

در سال‌های گذشته سوانح هوایی در ایران چه در مورد هواپیماهای مسافری و چه جنگی افزایش قابل توجهی داشته است.

بسیاری از کارشناسان، پیر بودن صنعت هواپیمایی کشور و عدم امکان نوسازی ناوگان حمل و نقل هوایی را علت اصلی این حوادث اعلام می‌کنند.

ایران به دلیل تحریم‌هایی که در چهار دهه گذشته در جریان بوده، نمی‌تواند هواپیمای مسافربری و تجهیزات آن را از بازارهای بین‌المللی بخرد. این تحریم‌ها البته پس از توافق برجام تا حد زیادی رفع شده بود، اما با خروج آمریکا از این توافق در دوره ریاست جمهوری ترامپ، توافق‌های اولیه برای خرید هوایپما از شرکت‌هایی چون ایرباس و بوئینگ ملغی شد.

علیرضا برخور، نایب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران، پارسال اعلام کرده بود که بیش از ۵۰ درصد از هواپیماهای موجود در کشور به‌ دلیل نبود قطعات به‌خصوص موتور، زمین‌گیر شده است.
+17
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۳
    عقل و انصاف - وطن، ایران
    انکار یک مکانیسم دفاعی است. مثل مشد حسن در فیلم گاو که برای زنده بودن گاوش بطور ناخود آگاه رفت در نقش گاوش تا بتواند مرگ او را باور نکند.تین روش در حاکمیت جمهوری اسلامی اما نا خود آگاه نیست و نوعی سیاست تکراری و البته مسخره است. چطور معاون یک وزارتخانه گزارش کارشناسی همان وزارتخانه را فبول ندارد؟
    0
    0
    جمعه ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.