راکتور «همجوشی هسته‌ای» به چندین برابر دمای هسته خورشید رسید

العربیه: یک راکتور پیشرفته همجوشی هسته‌ای به نام «نورمن» موفق شد برای اولین بار در تاریخ بشر به دمایی بیش از 135 میلیون درجه فارنهایت برسد، که چندین برابر دمای هسته خورشید است که حرارت آن حدود 27 میلیون درجه فارنهایت است.

همجوشی هسته‌ای فرآیند ترکیب دو هسته اتم تحت حرارت و فشار بسیار زیاد است، که باعث می‌شود یک هسته سنگین‌تر شکل بگیرد، و در اثر این فرایند انرژی بسیار زیادی آزاد شود. این همان فرایندی است که خورشید از آن برای تولید انرژی استفاده می‌کند هنگامی که اتم‌های هیدروژن در اتم‌های هلیوم ذوب می‌شوند.

دانشمندان مدت‌هاست تلاش می‌کنند تا همجوشی هسته‌ای را روی زمین بازآفرینی کنند، چرا که یک منبع انرژی سرشار است، در حالی که گازهای گلخانه‌ای تولید نمی‌کند، و نسبت به همتای خود شکافت هسته‌ای نیز ضایعات کمتری بر جای می‌گذارد.

همجوشی هسته‌ای روی زمین انجام شده، اما تاکنون مقرون به صرفه نبوده است، چرا که میزان انرژی که برای ایجاد آن مصرف می‌شود بسیار بیشتر از میزان انرژی است که تولید می‌کند، و بنابراین سوای اهداف آزمایشگاهی، برای مصرف عمومی مناسب نیست.

کمپانی «صنایع تای» در سال 1998 با نظر به همین بغرنج و به منظور بهره‌برداری تجاری از همجوشی هسته‌ای در کالیفرنیا تأسیس شد. راکتور نورمن تا به امروز بهینه‌ترین ماشین ساخت این شرکت بوده است، که توانایی تولید پلاسمای لازم برای همجوشی هسته‌ای را دارد.

نورمن ماشین بزرگی است که 25 متر طول، 7 متر ارتفاع، و 27 تن مکعب وزن دارد. این راکتور تا 750 مگاوات برق مصرف می‌کند، که با میزان مصرف یک نیروگاه بزرگ تولید انرژی الکتریکی قابل مقایسه است.

نورمن اخیرا موفق شد با شلیک دو ابر پلاسمای هیدروژن درون یک محفظه واکنش مرکزی، که پلاسما را توسط پرتوهای خنثی گرم می‌کند و با استفاده از فرایندی مغناطیسی باثبات نگه می‌دارد، گام بلندی در راستای تجاری‌سازی همجوشی هسته‌ای بردارد. دانشمندان گفته‌اند دستاورد اخیر باعث شده آنها در پی ساخت راکتوری بهتر برای مهار هرچه بیشتر انرژی همجوشی هسته‌ای و ارائه آن به بازار عمومی باشند.
+14
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.