شمار قربانیان سیل در ایران به ۵۳ نفر رسید؛ هشدار درباره تداوم بارش‌های سیل‌آسا

مقام‌های دولتی در ایران می‌گویند تا ساعت ۲۰ جمعه هفتم مرداد ماه در اثر باران‌های شدید و سیل در سراسر کشور دست‌کم ۵۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند و ۱۶ نفر نیز مفقود شده‌اند.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفته است، سیل در استان‌های تهران، مازندران، مرکزی، کرمان و چهارمحال و بختیاری تلفات داشته است که بیشترین تعداد کشته شدگان در استان تهران در امامزاده داوود و منطقه زرین دشت فیروزکوه بوده است.

مهدی ولی پور اضافه کرده است تنها در دو روز گذشته ۴۸ نفر جان خود را از دست دادند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر هم گفته است:« ۳۸۵ نقطه از کشور، ۲۰ استان، ۱۱۱ شهرستان و ۲۹ محور مواصلاتی متاثر از سیلاب است.»

احمد وحیدی، وزیر کشور نیز به هشدارهای سازمان هواشناسی درباره احتمال وقوع سیل در استان‌های کشور، گفت: لازم است برای حفظ سلامتی از هر گونه حضور در مسیر و مجاورت رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری شود.
چندین «تبعه خارجی» قربانی سیل در ایران شدند
هم‌زمان با «هشدارباش» سیل و تداوم بارش‌ها در نقاط مختلف ایران در روز جمعه هفتم مرداد ماه، برخی رسانه‌ها به نقل از سرپرست مدیریت بحران استانداری مازندران از کشته و مفقود شدن شماری «تبعه خارجی» در سیلاب چالوس خبر دادند.

سرپرست مدیریت بحران استانداری مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به وقوع سیلاب در ۲۴ روستای شهرستان چالوس، حجم خسارت‌ها در ۱۱ روستا را «بالا» خوانده است.

حسینعلی محمدی همچنین تصریح کرده است که در این حادثه سه تبعه خارجی جان باختند و تلاش‌ها برای یافتن «هشت تبعه خارجی» که مفقود شده‌اند، ادامه دارد.

این در حالی است که باشگاه خبرنگاران جوان شمار تبعه‌های خارجی مفقود شده در منطقه «واسکول چالوس» را با استناد به گزارش مرکز مدیریت بحران استانداری مازندران «هفت تن» اعلام کرده است.
عشایر کوچ‌رو قربانی سیلاب و رانش زمین در الیگودرز شدند
از سوی دیگر، برخی گزارش‌ها حاکی است که رانش زمین در الیگودرز «چهار کشته و یک مفقود» برجای گذاشته است.

خبرگزاری ایسنا عصر جمعه به نقل از مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان نوشت که سیلاب و رانش زمین در بخش سردره منطقه «ذلقی» در شهرستان الیگودرز رخ داده است.

مهدی پازوکی گفت که با توجه به اتراق عشایر کوچ‌رو در ارتفاعات این منطقه، چهار تن از اعضای یکی از این خانواده‌ها کشته و یک تن دیگر نیز مفقود شده است.

او همچنین تاکید کرد که گردشگران از رفتن به تفرجگاه‌ها و اتراق در حاشیه رودخانه‌ها پرهیز کنند.
افزایش شمار جان‌باختگان سیل به «۳۴ تن»؛ هشدار تخلیه برخی مناطق جنوب
پیشتر در اواسط روز جمعه، رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، از افزایش شمار جانباختگان سیل در سراسر کشور به ۳۴ تن خبر داده و گفته بود که جست‌وجو برای یافتن حدود ۲۰ مفقود نیز همچنان ادامه دارد.

مهدی ولی‌پور با اشاره به تداوم بارش‌های رگباری تا روز دوشنبه دهم مرداد، از مردم خواست تا از قرار گرفتن در حریم رودخانه‌ها و مسیل‌های سیل و همچنین حضور در نقاط کوهستانی پرهیز کنند.

در همین حال، رئیس منابع آب ایذه و باغ‌ملک طی هشداری «فوری» از ساکنان این دو شهرستان خواسته است تا منازل مسکونی در معرض خطر سیل را تخلیه کنند.

خبرگزاری مهر به نقل از کیومرث اکبری هشدار داد که ساکنان مناطق مرغزار امامزاده عبدالله و بخشی از سرآسیاب صیدون و مناطق گردشگری رباط و مال‌آقا و همچنین ساکنان منازلی که در میداود در مسیر رودخانه قراردادند به دلیل قرار گرفتن در مسیر سیل، منازل خود را تخلیه کنند و به جای امن بروند.

مناطق یادشده در استان خوزستان قرار دارند.
آسیب سیل به بناهای تاریخی یزد
در پی انتشار تصاویر و خبرهایی از تخریب بافت و برخی بناهای تاریخی در استان یزد، عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، در توئیتی نوشت که «متاسفانه سیل اخیر خسارت‌هایی را به بار آورده است».

او گزارشی از میزان خسارت‌های وارد شده به بناهای تاریخی و همچنین گردشگری در این استان ارائه نکرد.

با این حال، به گزارش رسانه‌های ایران، بارش‌های سیل‌آسا در روز جمعه هفتم مرداد ماه به بخش‌هایی از بافت تاریخی یزد از جمله در شهر تفت در جنوبی غربی این استان آسیب «جدی» وارد کرده است.

رادیو فردا به ‌طور مستقل قادر به تایید ویدئوهای منتشر شده از سوی منابع غیررسمی و در شبکه‌های اجتماعی نیست.

اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد، همچنین از ساکنان بافت‌های تاریخی خواسته که با توجه به ادامه بارش‌ها، خانه‌های خود را تخلیه کنند.

بر اساس گزارش‌های رسمی، یزد برای روز شنبه تعطیل اعلام شده است.
+15
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.