ماجرای بستن دستان پسر معلول در مرکز بهزیستی

انتشار عکس پسر نوجوان معلول پس از ترخیص از مراکز نگهداری معلولان بهزیستی استان لرستان واکنش‌های احساسی کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت و مدیرکل بهزیستی لرستان نیز توضیحاتی در این باره ارائه داد.

روز پنجشنبه مادر این پسر دو عکس از فرزندش در فضای مجازی منتشر کرد که یکی مربوط به قبل از بستری شدن او در مرکز معلولان بود و دیگری بعد از ترخیص فرزندش که نشان از کاهش وزن شدید و وضعیت جسمی نامساعد او داشت.

این خانواده که ساکن بروجرد هستند دو پسر معلول و کم‌توان ذهنی 8 و 17ساله دارند. مادر این خانواده گفت: همسرم کارگر فصلی است و در اهواز مشغول به کار است، نگهداری دو پسر معلول برای من سخت است به همین خاطر پسر 17ساله‌ام را به مرکز نگهداری معلولان خرم‌آباد سپردم، اما پس از چهار ماه وقتی به دنبال پسرم رفتیم از دیدن شرایط پسرم شوکه شدیم، بشدت وزن کم کرده بود و جای طناب یا وسیله‌ای که با آن پسرم را به تخت بسته بودند روی دست‌هایش بود. وقتی ازمدیرمرکز علت را جویا شدیم گفت چون پسر شما خودزنی می‌کرد ناچار بودیم دست‌هایش را ببندیم، در حالی که این‌طور نیست و پسر من تنها در مواقع گرسنگی به خودش سیلی می‌زند. از وقتی پسرم را از مرکز ترخیص کرده‌ایم، متوجه شده‌ایم که هم قدرت ایستادن را از دست داده و هم زخم بسترگرفته است.

در همین رابطه همایون عمودی‌زاده، مدیرکل بهزیستی لرستان به تسنیم گفت: این مددجو در تاریخ هفدهم فروردین سال 1401 در مرکز نگهداری از معلولان خرم‌آباد پذیرش شده است و برخلاف گفته خانواده‌اش قادر به راه رفتن نبوده و در حالت ایزوله نگهداری شده و مستندات کمیسیون پزشکی کاملاً تأیید‌کننده شرایط مددجو است. مدیرکل بهزیستی لرستان با بیان اینکه روند رو به کاهش وزن این مددجو به علت بیماری کبدی بوده است، عنوان کرد: این بیماری به گونه‌ای است که بیمار دچار سوءتغذیه می‌شود و غذا جذب بدن این بیمار نمی‌شود، قند خونشان به واسطه این بیماری پایین می‌آید و بدن از عضلات تغذیه می‌کند به همین علت عضلات بدن به مرور ضعیف می‌شوند. وی بیان کرد: بیماری و مشکل کبدی مددجو به خانواده وی برای پیگیری و درمان اطلاع داده شده ولی متأسفانه خانواده مددجو هیچ‌گونه همکاری با مرکز نداشتند و پزشک مرکز دستورات لازم را برای بیماری مددجو صادر کرده که به طور دقیق توسط پرسنل در مدت نگهداری در مرکز اجرا شده است. مدیرکل بهزیستی لرستان در رابطه با بستن دست معلول خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برخی معلولان ذهنی اقدام به خود‌زنی می‌کنند و به چشم و صورت خود آسیب می‌زنند اکثر این معلولان براساس نظر و تأیید پزشک که مستندات آن نیز موجود است دست‌هایشان بسته می‌شود و خودزنی این مددجو که در صحبت‌های مادرش نیز به آن اشاره شده  از این مورد مستثنی نبوده است. همچنین مادر به صورت کتبی و با امضا و اثر انگشت، مددجو را در صحت و سلامت تحویل گرفته و اعلام رضایت کرده است.
+4
رأی دهید
-9

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.