دو هواپیمای پاکستانی در آسمان ایران در آستانه برخورد بودند

تنها سامانه‌های جلوگیری از برخورد خود هواپیماها، به خلبان‌ها هشدار دادند و آنها توانستند از برخورد دو هواپیما در آسمان ایران جلوگیری کنندایندیپندنت فارسی: پاکستان روز سه‌شنبه اعلام کرد دو فروند هواپیمای مسافربری این کشور در آسمان ایران در آستانه برخورد با یکدیگر قرار داشتند. مقام‌های سازمان هواپیمایی پاکستان، علت این حادثه را «خطای انسانی» مسئولان کنترل هوایی ایران اعلام کردند.

به‌گفته مقام‌های هواپیمایی پاکستان، این حادثه روز یک‌شنبه دوم مردادماه ۱۴۰۱ زمانی رخ داد که مسئولان کنترل ترافیک هوایی ایران، به‌طور ناگهانی کریدور هوایی یکی از هواپیماهای پاکستانی را تغییر دادند و ارتفاع آن را کم کردند.

به‌گفته مقام‌های پاکستان، این هواپیما که به مقصد پیشاور در آسمان ایران در حال حرکت بود، به‌هنگام کم کردن ارتفاع، در نزدیکی هواپیمای پاکستانی دیگری قرار گرفت که همان زمان به مقصد دبی حرکت می‌کرد.

خبرگزاری فرانسه، روز سه‌شنبه به‌نقل از سخنگوی سازمان هواپیمایی پاکستان نوشت تنها سامانه‌های هشدار و جلوگیری از برخورد خود هواپیماها، به خلبان‌ها هشدار دادند و آنها توانستند از برخورد دو هواپیما جلوگیری کنند.

مقام‌های هواپیمایی پاکستان اعلام کردند درباره چرایی این حادثه به مقام‌های ایرانی نامه می‌نویسند و از آنها خواهند خواست تا موضوع را بررسی کنند.

به‌گفته سخنگوی سازمان هواپیمایی پاکستان، مسئولان کنترل پرواز ایران، اقدام اشتباهی انجام دادند و نباید ارتفاع هواپیمای اول را کم می‌‌کردند.

در سال ۲۰۱۶ یک فروند هواپیمای خطوط هوایی بین‌المللی پاکستان، پس از آتش گرفتن یکی از موتورهایش به هنگام پرواز به سمت اسلام‌آباد، دچار حادثه شد و ۴۰ تن از مسافران هواپیما کشته شدند.

ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین شمار حوادث هوایی را دارد. برابر آمارهای شبکه ایمنی هوانوردی کشور، از ابتدای انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون، دستکم ۱۴۰۰ تن، تنها در سوانح هواپیماهای غیرنظامی، در خاک ایران جان خود را از دست داده‌اند.

بیشتر قربانیان حوادث هوایی در ایران، مسافران شرکت‌های داخلی‌ بوده‌اند. با این حال، برخی از پروازهای خارجی هم در خاک ایران دچار حادثه شده‌اند.

در دی‌ماه ۱۳۹۸ پرواز پی‌اس ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین، با شلیک دو موشک پدافند هوایی سپاه پاسداران ساقط شد و تمامی ۱۷۶ سرنشین این هواپیما کشته شدند. مقام‌های جمهوری اسلامی، علت این حادثه را «خطای انسانی» عنوان کردند.
+48
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.