نماینده ارشد آمریکا: ایران بین وابستگی به روسیه یا برجام یکی را برگزیند

دویچه وله: نماینده ویژه آمریکا در امور ایران،‌ در واکنش به سفر پوتین به تهران می‌گوید که ایران بین وابستگی به روسیه یا بازگشت به برجام، باید یکی را برگزیند. به گفته او، پنجره توافق احیای برجام، به سرعت در حال بسته شدن است.

نماینده ارشد آمریکا در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای برجام روز سه‌شنبه ۲۸ تیر (۱۹ ژوئن) در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان در واکنش به سفر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به تهران گفت: «ایران حالا می‌تواند بین وابستگی نسبی به روسیه و بازگشت به برجام یکی را انتخاب کند.»

رابرت مالی در توضیح این دو گزینه یادآور شد که روسیه در انزوای جهانی قرار دارد اما ایران در صورت بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، موسوم به برجام، می‌تواند روابط اقتصاد طبیعی با جهان داشته باشد.

اشاره او به سفر روز گذشته رئیس‌جمهور روسیه به تهران است. ولادیمیر پوتین دیروز، سه‌شنبه به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های ایران و ترکیه به تهران سفر کرد و با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و ابراهیم رئیسی‌، رئیس‌جمهور ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

مقام‌های ایران و روسیه در جریان این دیدار بر توسعه روابط خود در زمینه‌های مختلف تاکید کردند.
از سمت راست، ابراهیم رئیسی، ولادیمیر پوتین و علی خامنه‌ایرابرت مالی در ادامه این گفت‌وگو افزود که جمهوری اسلامی در صورت عدم بازگشت به مذاکرات احیای برجام با انزوای بیشتری مواجه می‌شود و هزینه فروش پهپادهای مسلح به روسیه را نیز پرداخت خواهد کرد.

مالی همچنین با اشاره به خبر فروش پهپادهای ایران به روسیه تاکید کرد که این موضوع بر خلاف ادعای جمهوری اسلامی مبنی بر ''بی‌طرفی'' در جنگ اوکراین است.

این مقام ارشد در دولت آمریکا هشدار داد چنانچه ایران پهپاد در اختیار روسیه قرار دهد، ایالات متحده نیز ''ابزارهایی برای تنبیه و مجازات در اختیار دارد.''

به تازگی گزارش‌های پرتعدادی منتشر شده‌اند که نشان می‌دهند ایران، پهپاد در اختیار روسیه قرار می‌دهد. از جمله آنها، کاخ سفید روز ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر) اعلام کرد که مقامات روسیه در روزهای ۸ ژوئن و ۱۵ ژوئیه (۱۸ خرداد و ۲۴ تیر) در فرودگاه کاشان در استان اصفهان از شماری از پهپادهای ایران بازدید کردند.

آمریکا همچنین تصاویر ماهواره‌ای از پهپادهای شاهد-۱۹۱ و شاهد-۱۲۹ را که در حال نمایش و پرواز در این فرودگاه بودند، منتشر کرد؛ در حالی که هواپیمای هیئت روسی نیز روی زمین نشسته بود.

اندکی پیشتر نیز جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته بود که دولت آمریکا به اطلاعاتی دست یافته که نشان می‌دهد ''ایران در حال آماده‌سازی چند صد پهپاد برای روسیه است.''
 مذاکرات احیای برجام؛ پنجره‌ای در حال بسته شدن
رابرت مالی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا همچنان احتمال بازگشت به مذاکرات برای احیای برجام وجود دارد یا خیر گفت: «اگر ایران بخواهد به مذاکرات بازگردد، راه آسانی در پیش دارد.»

او تصریح کرد: «ایران می‌گوید که مایل است به مذاکرات بازگردد، اما این موقعیت هر روز در حال از دست رفتن است و این گزینه‌ برای همیشه در دسترس باقی نمی‌ماند.»

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از فروردین سال گذشته در وین آغاز و بیستم اسفند بدون رسیدن به توافق متوقف شد. آمریکا به طور غیرمستقیم در این مذاکرات مشارکت دارد.

آمریکا و متحدان اروپایی‌اش جمهوری اسلامی را به اتخاذ "تاکتیک‌های تاخیری" و ادامه فعالیت‌های مناقشه‌برانگیز در زمینه غنی‌سازی اورانیوم، بسیار فراتر از حد مجاز در برجام که کمتر از چهار درصد تعیین شده، متهم می‌کنند.

مالی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمریکا تا چه زمانی برای مذاکره با ایران و احیای مذاکرات برجام تلاش می‌کند، گفت: «آمریکا نمی‌تواند شمارش معکوسی تعیین کند اما پنجره احیای برجام به سرعت در حال بسته شدن است.»

او با اشاره به افزایش فعالیت‌های هسته‌ای ایران بعد از خروج آمریکا از برجام افزود که ایران در حال حاضر، ''تنها چند هفته با دستیابی به مواد لازم برای ساخت بمب فاصله دارد.''

در روزهای گذشته برخی مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، از جمله کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی به صراحت گفته‌اند که، ایران توانایی فنی ساخت بمب اتمی را دارد اما تصمیمی برای این کار ندارد.
+54
رأی دهید
-22

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    پفیوز حالا اگر به شما احتیاج داشته باشیم وابستگی نیست. الاغ مگر ترامپ احمق از برجام خارج نشد. بی پدر غلط میکنید دوباره دنبال احیای برجامید.
    31
    22
    ‌چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    آمربکا اولین کاری که باید بکنه همین کچل شل و ول رو اخراج کنه. نه حرف زدن بلده نه احاطه اطلاعاتی داره و نه شناخت مناسب. یعنی گاو بسته بودن اونجا تا حالا یه برنامه ای رو جلو‌برده بود ولی این گاگول همش تو رویاست و چرت و پرتهایی میگه که یه بجه هم میدونه بعد این یارو در این سطح میاد این اراجیف رو بعنوان کشفیات خودش بازگو میکنه. خوب یکی به این گاگول بگه باشه ایران یکی را برمیگزیند!؟ خوب لازمه تو بگی؟ برجامی نمونده تحریمها هم بجز تحریم دلار و عدم دسترسی به دلار چیز دیگه ای نداشته و چین داره نفت میبره لوازم بنجل میده و به اندازه سیستم ولایت فقیه هم دلار میرسه بهشون.
    4
    20
    ‌چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    arwin 008 - رم، ایتالیا
    حالا اگر به شما احتیاج داشته باشیم وابستگی نیست. الاغ مگر ترامپ احمق از برجام خارج نشد. بی پدر غلط میکنید دوباره دنبال احیای برجامید.واقعا پر رو هستند امیدوارم همه مردم متحد بشن نیازی به برجام نداریم
    17
    13
    ‌چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Chokam - ری، ایران
    خود امریکا وابسته به روسیه است،برای همین هرگز نفت وگازروسیه رو تحریم نکرده،. امریکا خودش که نفت شل داره صادرهم میکنه امانفت شل بدرد پالایشگاه خودش نمیخوره نفت رو از روس عربستان کانادامیخره،کانادا که بخاطر اعتراض سبزها استخراج نفت روتعطیل کردخودش از روس نفت میخره.نه طرفداری از روس،این واقعیته با۴تاچاه نفت عهددقیانوسی ایران اشتباه نگیرید،برای همین هرگزنفت وگاز روسیه تحریم نمیشه
    5
    1
    ‌چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    sahandogli - لندن، انگلستان
    ایران کاملا مستعمره روسیه شده و روسیه ایران را مثل خودش در باتلاقی فرو می برد که به همین راحتی و زودی ها آمدن از آن راحت نخواهد بود و نیجه آن نابودی و بدبختی کشور و مردمش خواهد بود . نمی دانم چرا این پان فارس در مقابل این وطن فروشی و بدبخت کردن کشور و مردمش خفه خون گرفته اند اما به قاجارها فحش می دهندد. کاش به اندازه قاجارها غیرت دشتید و به روسیه و انگلیس برای محافظت از کشورتان می جنگیدید.
    3
    6
    ‌چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ابن ملجم(ع) - مونیخ، آلمان
    اینها واقعا بیشرفند، تا به شاه پیله کردند حقوق بشر را نقض میکنه: به یک مشت بو گندوی توده ای ،چپ بی ریشه و منافق مسعود و مریم نشان شده بودند ادم، ایران را به خاک سیاه به اسم حقوق بشر زدند، الان بالای ۲۰ ساله ملت را به خاک سیاه با تحریمها نشونده و ماگن رژیم باید دست از هسته ای بکشه حالا میگن همه چیز به کنار، حقوق بشر ،تروریسم، برنامه نظامی هسته ای، فقط با روسیه کنار نیاد، مردک تو کی هستی کهبرای دنیا خط نشون میکشی؟
    3
    4
    ‌چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ابن ملجم(ع) - مونیخ، آلمان
    [::شیرمردان - سیدنی، استرالیا::]. [::شیرمردان - سیدنی، استرالیا::]. [::arwin 008 - رم، ایتالیا::]. [::arwin 008 - رم، ایتالیا::]. چی شد؟! این دو کومنت یکی هستن، یعنی یک سایبری رژیم با دو نام،یکی در ایتالیا و یکی استرالیا. ظاهرا دراوهات را اشتباه خوردی.لطفا کاربران ایرانیان یوکی توجه کنند،این یک نفر با دو اسم کاربری در دو قاره است،البته در واقع در یکی از پایگاههای سایبری رژیم در جمکران یا قم است.
    5
    6
    ‌چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    senator x - تهران، ایران
    کثافت اشغال این خواست سیاستمداران بی شعور و احمق و بی سواد خود آمریکاست که ایران را دو دستی تقدیم کومونیست کرد درست همان بلائی که سر کوبا آورد و امیدوارم ضربات سنگین تری بآمریکا در پی این بی سیاستمداری نصیب آمریکا شودای تو روحت کارتر
    2
    3
    ‌چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    arwin 008 - رم، ایتالیا
    [::ابن ملجم(ع) - مونیخ، آلمان::]. دو نفر نیستیم، حرف دوستتون رو تایید کردم.
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.