العربیه: در راستای جایگزینی نیروی کار انسانی و اتوماتیزه کردن فرایند جنگلداری، دولت ژاپن قصد دارد اداره امور مراتع و جنگلها را به رباتهای پیشرفته بسپارد. این طرح هنوز در مرحله آزمایش است، و در صورت موفقیت، در سرتاسر ژاپن اجرا خواهد شد.
جنگلداری عمدتا کاری یدی است، و کارگران جنگلدار، همچون جمعیت عمومی ژاپن، در حال پیر شدن هستند، که باعث شده از تعداد و کارایی آنها کاسته شود. دولت امیدوار است با استفاده از رباتها بتواند نیاز جنگلداری به انسانها را کمتر کند.
در همین راستا، دولت ژاپن در سالهای اخیر از طرحهای «جنگلداری هوشمند» حمایت میکند که از رباتها و سایر فناوریها برای بهبود ارتباطات، تلاش برای احیای جنگلها، و بازیابی بلایای طبیعی استفاده میکنند.
با افزایش تقاضا برای چوب، حدود نیمی از جنگلهای مصنوعی ژاپن مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند. در مقابل، برنامه احیای این جنگلها، به دلیل بازنشستگی تعداد زیادی از کارگران یا جستجوی آنها برای مشاغل دیگر، با مشکل مواجه شده است. در نتیجه، توانایی جنگلها برای جذب دی اکسید کربن کاهش یافته است، که خطر بلایای طبیعی را افزایش داده است.
گروهی از محققان ژاپنی ماه گذشته آزمایشی میدانی برای استفاده از رباتهای جنگلدار ترتیب دادند. رباتهای چهارپای زردرنگ از دادههای مکانی، وایفای و دیگر فناوریهای ارتباطی برای پوشش مناطق وسیعی از زمین استفاده میکنند، و میتوانند روی سطوح شیبدار و زمینهای ناهموار به راحتی حرکت کنند.
تیم تحقیقاتی همچنین قصد دارد توانایی رباتها برای نظارت، گشتزنی، و حمل بار در مناطق جنگلی بررسی کند. اینها همه بستگی به این دارد که انعطافپذیری فیزیکی و حرکتی ربات چقدر باشد.
محققان همچنین در حال افزایش تواناییهای ارتباطی ماهوارهای این رباتها هستند تا آنها را از طریق اتصال به اینترنت قادر به خودراهنمایی و موقعیتیابی با دقت بالا کنند، که باعث میشود در جنگلهایی که تقریبا هیچ سیگنالی برای تلفنها و انواع و اقسام دیگر دستگاهها وجود ندارد، این رباتها بتوانند کماکان به کار خود ادامه دهند.
+10
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.