ماکرون در دیدار با نخست وزیر اسرائیل: ایران را به خودش می‌آوریم

 دیدار یائیر لاپید و امانوئل ماکرون در پاریسیورونیوز: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه روز سه‌شنبه از این که تهران همچنان در غفلت به سر می‌برد و از امضای توافق روی میز برای احیای برجام «امتناع» می‌کند، ابراز تاسف کرد.

آقای ماکرون که در دیدار با یائیر لاپید، نخست وزیر جدید اسرائیل در کاخ الیزه سخن می‌گفت، افزود: «ایران همچنان از استفاده از فرصتی که برای دستیابی به یک توافق خوب در اختیارش قرار گرفته امتناع می‌ورزد.» او سپس تاکید کرد: «ما در هماهنگی کامل با هم‌پیمانانمان به تلاش پی‌گیرمان را برای این که ایران را به خودش بیاوریم (از غفلت بیرون بیاوریم) ادامه خواهیم داد.»

رئیس جمهوری فرانسه همچنین تصریح کرد: «توافق هسته‌ای برای مهار فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران کافی نخواهد بود.اما ما باید از این توافق حمایت کنیم ولی پیش از هر چیز باید منافع امنیتی دوستان خودمان و در راس آنها اسرائیل را در نظر بگیریم و سپس این توافق را از طریق مذاکرات جدی در مورد برنامه موشک‌های بالستیک ایران تکمیل کنیم.»
توصیف «غفلت‌زدگی» ایران پس از آن از سوی رئیس جمهوری فرانسه استفاده شد که مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم ایران و آمریکا با وساطت اتحادیه اروپا پس از توقفی سه ماهه، هفته گذشته در قطر از سرگرفته شد ولی بار دیگر بدون نتیجه پایان یافت. اتحادیه اروپا و ایالات متحده معتقدند که ایران همچنان از امضای توافقی مطلوب که به ادعای آنها از اوایل ماه مارس گذشته بر روی میز است، امتناع می‌کند.

نخست وزیر اسرائیل نیز در این دیدار گفت: «گاهی اوقات جایگزین دیگری جز نیروی جنگ برای حفظ صلح وجود ندارد.» او افزود: «ایران دائما این توافق هسته‌ای را نقض می‌کند و با پنهان‌کاری به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد، جهان باید به این رفتار ایران واکنش نشان دهد.»

در ادامه این دیدار، رئیس جمهوری فرانسه خطاب به نخست وزیر اسرائیل اظهار داشت: «شما می‌دانید که همواره می‌توانید بر روی اهمیت دائمی امنیت اسرائیل برای فرانسه و تعهد همیشگی ما نسبت به تضمین امنیت منطقه حساب کنید.»
کنفرانس خبری مشترک رئیس جمهوری فرانسه و نخست وزیر اسرائیلآقای ماکرون روز سه‌شنبه میزبانی از نخست وزیر جدید اسرائیل در پاریس را در نخستین سفر رسمی او نشان دهنده «روابط استثنایی دو کشور» عنوان کرد و با اشاره به تهاجم نظامی روسیه به اوکراین گفت: «باید به حاکمیت ملی اوکراین و امنیت ملی این کشور احترام گذاشته شود و ما هم باید در کنار این کشور باشیم.»

او گفت: «عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی منطقه ثبات بخش است و من از ادامه این روند ضروری کاملا حمایت می‌کنم و امیدوارم که فرانسه بتواند در این مسیر اسرائیل را همراهی کند.»

رئیس جمهوری فرانسه سپس به مساله منابع گازی موجود در سواحل لبنان و اسرائیل اشاره و تاکید کرد که باید از هر اقدامی که روال جاری میان بیروت و تل‌آویو را در این خصوص «به خطر بیاندازد»، خودداری شود.

آقای ماکرون همچنین خاطرنشان کرد که در جریان مذاکرات خود با نخست وزیر اسرائیل درباره مرزهای دریایی این کشور با لبنان بحث خواهد کرد. رئیس جمهوری فرانسه گفت: «دو کشور علاقه‌مند به دستیابی به توافقی هستند که امکان بهره‌برداری از انرژی را به نفع هر دو ملت فراهم کند.»

لبنان و اسرائیل، دو کشور همسایه که هنوز رسما در وضعیت جنگی قرار دارند، مذاکراتی را در اکتبر ۲۰۲۰ با حمایت واشنگتن برای تعیین مرزهای دریایی مورد اختلاف خود آغاز کردند تا موانع موجود را بر سر راه استخراج منابع گازی کشف شده در ساحل دریای مدیترانه، برطرف کنند. اما این مذاکرات در ماه مه ۲۰۲۱ به دلیل تشدید اختلاف‌ها به حالت تعلیق درآمد.
امانوئل ماکرون و یائیر لاپیدیائیر لاپید که چند روز پیش حزب‌الله را به مانع تراشی برای «دستیابی به توافق لبنان و اسرائیل در مورد مرزهای دریایی» متهم کرده بود، روز سه‌شنبه در پاریس هشدار داد: «اسرائیل با وجود ادامه حملات مکرر، هرگز از موضع خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.»

نخست وزیر اسرائیل هشدار داد: « ایران در تلاش است تا حملات تروریستی گسترده‌ای علیه اسرائیلی‌ها انجام دهد. حزب الله نیز بیش از ۱۰۰ هزار موشک دارد که به سمت اسرائیل نشانه رفته است و ما باید به هر حمله‌ آنها واکنش نشان دهیم.»

رئیس جمهوری فرانسه نیز تایید کرد که «تروریسم بار دیگر در ماه‌های اخیر به اسرائیل ضربه سختی زده است.»
+36
رأی دهید
-39

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    مردم ایران وحتی مزدورانشلن دارند بخودشان می آیند چیزی نمانده اگر کشورهای غربی همینجوری فرمان را بگیرند به سرانجامی خواهند رسید بیشتر راه را رفته اند مانده چند پیچ دیگر تا کار این رژیم تمام شود ویک دنیا آزاد.
    10
    11
    ‌سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا

    کشوری چون فرانسه که پایگاه تروریست و منافقین بوده و هست نمیتواند حامی صلح و آزادی بیان باشد. کشوری که خمینی را تعلیم داد و به خورد ایران و ایرانی. بی شرف شما فقط فکر منافع خود هستید و بس. منافع دیگر کشورها هیچ ارزشی برای شما بی همه چیزها ندارد.
    2
    36
    ‌سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    روشن نیست که این ایران بود که از برجام خارج شد یا کدخدا؟! و چرا تحریم ها را کنار نمی گذارند؟ و خودشان چرا به برجام برنمی گردند؟ نکته ی دیگر : آیا این اسرائیل است که هی می گوید »ایران« و یا »ایرانی ها« چنین اند و چنان( تروریست)، یا مترجمان گزینه ی خودشان را می نویسند؟! یعنی چه که یک دولت و حکومت را همیشه به نام یک ملت خطاب بکنند، و ایران و ایرانی را خراب کنند.
    0
    6
    ‌سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Hooloo7 - گوتنبرگ، سوئد
    فقط دروغ! ۴۰ سالِ اروپا و آمریکا دارن دروغ میگن راجبِ دولتِ اسلامیِ ایران، خدا آخرش رو به خیر کنه واسه مردمِ ایران.
    0
    19
    ‌سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    ایزانی کاره نیست که بخواهد در مورد مذاکرات تصمیم بگیرد . ایران باید تابع دستورات روسیه باشد. شرم باد بر شما که دو دستی کشور را مستعمره کردید و اما همیشه به قاجارها توهین می کنید. کاش به اندازه قاجارها غیرت داشتید در مقابل تهاجم بیگانگان از کشور خود دفاع می کردید
    3
    4
    ‌سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::sahandogli - لندن، انگلستان::]. منظورت از قجرها، عباس میرزا ست؟، کشتن و سربریدن هزاران انسان بیگناه ایرانی است؟، خالی کردن خزانه ی کشور برای سفرهای فرنگ؟، نابودی فرهنگ و تمدن ایرانی است؟ فقر بیچارگی و سرکوب ایرانیان بوسیله ی »یک قبیله ی« قجری است؟ اصلا می دانی برای چی به آنها »قجر« می گفتند؟ چون آنها فارسی بلد نبودند و از خارج آمده بودند و بزور حکومت را از چنگ یک حکومت ایرانی در آوردند، ترس آنها از ارتباط ما با دنیا هنوز سایه اش بر سرمان مانده است! نفرین بر خلخالی و جلال آل احمد و امثال آنها
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.