ترکیه با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو موافقت کرد

دفتر ریاست جمهوری فنلاند روز سه‌شنبه اعلام کرد که ترکیه یادداشت تفاهمی را امضاء و بر اساس آن از مخالفت خود با عضویت سوئد و فنلاند در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) صرف‌نظر کرده است.

این تفاهم‌نامه سه شنبه و پیش از آغاز رسمی نشست ناتو در مادرید به امضا رسیده و تایید می‌کند که «ترکیه در این نشست از دعوت فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو حمایت خواهد کرد.»

سران کشورها عضو ناتو تا ۳۰ ژوئن در پایتخت اسپانیا حضور دارند تا درباره موضوعات متعددی از جمله تهدیدات روسیه در پی حمله نظامی این کشور به اوکراین گفتگو کنند.

این تفاهم در ابتدای نشست روز سه‌شنبه، مقابل دوربین رسانه‌ها به امضای وزرای خارجه سه کشور (ترکیه، سوئد و فنلاند) رسید و پس از آن ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اعلام کرد که رهبران ناتو به طور رسمی از فنلاند و سوئد دعوت خواهند کرد تا روز چهارشنبه به این ائتلاف بپیوندند.
موضوع تفاهم‌نامه چه بود؟
دفتر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد که هلسینکی و استکهلم توافق کرده‌اند «بطور کامل با ترکیه در مبارزه‌اش با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و دیگر گروه‌هایی که آنکارا آنها را سازمان‌های تروریستی می‌داند، همکاری کنند... و محدودیت یا تحریمی علیه صنایع دفاعی این کشور اعمال نکنند.»

در ادامه بیانیه دفتر آقای اردوغان آمده است که ترکیه قبل از موافقت با پیوستن این دو کشور به ائتلاف دفاعی ناتو «آنچه را که می‌خواست» از سوئد و فنلاند دریافت کرده است؛ از جمله اینکه مقرر شده است «دو کشور اقدامات مشخصی را برای استرداد جنایتکاران تروریست از سرزمین‌هایشان به اجرا بگذارند.... و فعالیت‌هایی همچون جمع آوری کمک‌های مالی و جذب نیروی برای "پ‌ک‌ک" و گروههای وابسته به آن را نیز ممنوع کنند.»

با این وجود سائولی نینیستو، رئیس‌جمهور فنلاند مقابل خبرنگاران اعلام کرد که در این توافق، هیچ فهرستی از افراد برای استرداد وجود ندارد. او تاکید کرد که این تفاهم‌نامه که به زودی متن کامل آن علنی خواهد شد، اصول مربوط به استرداد تروریست‌ها را شرح می‌دهد و نه شهروندان.

انتظار می‌رود گمانه‌زنی‌ها در این باره، با انتشار متن اصلی تفاهم‌نامه و مفادی که روی آن‌ها توافق شده پایان یابد.

ینس استولتنبرگ نیز پس از مذاکرات روز سه‌شنبه گفت: «خوشحالم که اعلام کنم ما اکنون توافقی داریم که راه را برای پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو هموار می‌کند. ترکیه، فنلاند و سوئد تفاهمی را امضا کرده‌اند که به نگرانی‌های آنکارا از جمله در مورد صادرات تسلیحات و مبارزه با تروریسم پاسخ می‌دهد.»

توافق روز سه‌شنبه پس از سه ساعت بحث و گفتگو در حاشیه نشست ناتو حاصل شد.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا در واکنش به توافق حاصل شده اعلام کرد که پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو «یک خبر فوق‌العاده» است که این ائتلاف را «قوی‌تر و امن‌تر» می‌کند.
+32
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    روزگار عجیبی است ، یادمه‌که چند سال پیش فوتبالیست ترک تبار آلمانی بخاطر عکس گرفتن با اردوغان هم تحقیر و هم طرد شد ، اکنون باید سران فنلاند و سویدن کاسه لیس و حتی ...… لیس این اردوغان بشوند ، متاسفانه سویدن جایگاه برجسته و سنتی خودش را برای همیشه از دست داد
    6
    22
    ‌چهارشنبه ۰۸ تیر ۱۴۰۱ - ۰۱:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. می‌ شود از رجب منتنفر بود یا او را تحسین کرد که چگونه برا ترکیه امتیاز می‌‌آورد. در پشت این موافقت میلیارد‌ها دلار باج. امتیاز برا سرمایه داران ترک و سرمایه گذاری در این کشور ها. و دها امتیاز دیگر. من که حاضرم رجب را با ۱۰۰۰ تا شیخ علی‌ و تمام حوزه علمیه عوض کنم. یک رجب بگیریم و همه را به آنها بدهیم .چند میلیارد هم روش. فکر کنم حق طبیعی سوهد و فنلاند است که مایل به ورود به ناتو هستند. با یک سوسیال فاشیست در کنار خود. چه راهی‌ دیگر باقی‌ می‌‌ماند. ضمنا این بار ناتو بیشتر منافع دارد تا سوهد و فنلاند.هر دو ارتشی مدرن پیشرفته دارند و قدرت ناتو بیشتر هم می‌‌شود. بیشتر هم به خاطر کشور‌ها بالتیک است.که یک حامی‌ قدرت مند در کنار خود دارند. حمله روسیه به اکراین شاید بزرگترین خدمت به ناتو بود. هیچ زمان مثل امروز اختلاف‌ها کنار نگذاشته و متحد نبودند.
    6
    10
    ‌چهارشنبه ۰۸ تیر ۱۴۰۱ - ۰۶:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    ebimicro - سینت نیکلاس، بلژیک
    اسمش تفاهم نامه ست ، یعنی عملاً کسی مجبور نیست اقدام عملی بکنه. در ثانی، اگه پذیرفته بشن تو ناتو دیگه کسی نمیتونه اخراجشون کنه، یعنی پشیزی ارزش ندارد و اینم دادن دستشون که به اون مردم جاهل تر از خودشون نشون بدن که عرعرمون به یه جایی رسید بلاخره.
    5
    10
    ‌چهارشنبه ۰۸ تیر ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    خردگرا - برن، سوییس
    روزگاری این سیاست مماشاته شما اروپاییان با جمهوری اسلامی و عردوگان ، هزینه سنگینی بر روی دوش شما خواهد گذاشت. وای بر ما که یک پاشای که در رویایه ننگینش سودایه احیایه مجدد امپراطوری عثمانی را دارد، نقش محوری بازی میکند در تصمیم گیریهای مهم کشورهای اروپایی. نادر شاه یادت گرامی باد.
    6
    8
    ‌چهارشنبه ۰۸ تیر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
    هر قدم مثبتی برای کشورش بردارد قابل تقدیر است . مانند ج ا که به فکر همه است به جز رفاه مردم خودش یا شاهنشاه کبیییر !! که با لبخند و روبوسی بحرین را تحویل عربها داد.
    5
    7
    ‌چهارشنبه ۰۸ تیر ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    ارودغان یک سیاسیتمدار زرنگی است و برای منافع کشورش می داند چه بازی کند . شما هم به جای نفرت و توهین از سیاستمدارن خود بخواهید که زرنگ باشند. ترکیه داره نقش بزرگ و مهمی را در مسله اوکراین بازی می کند هم روسیه را در دست دارد چون روسیه اینده خودش را زیاد روشن نمی بیند و از طرف غربی ها به کلی طرد خواهد شد و نمی خواهد ترکیه را از دست دهد و غرب هم می داند ترکیه در منطقه بسیار مهمی قرار گرفته و ارتش منظم و پیشرفته ای داردو دومین ارتش قدرتمند ناتو است و نمی خواهند آن را از دست دهند. مطمن باشید اردوغان دهها امتیاز گرفته در مقابل این رضایت. آفرین به این مرد . نه مثل مقامات شما که دو دستی ایران را مستعمره چین و روسیه کردند اما شما به قاجارها فحش می دهید. قاجارها 100 پیش بودند و اما امروز حالکمان شما کشور شما را مستعمره کردند و شما خفه خون گرفتید
    4
    3
    ‌چهارشنبه ۰۸ تیر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. با کامنت شما موافق هستم ، تحلیل شما کاملا درست است
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۰۹ تیر ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.