خامنه ای :فضای مجازی امنیت روانی مردم را از بین برده ، اگر قانون ندارید، سریع تهیه کنید

 عکسی از دیدار مسئولان قضایی با علی خامنه‌ای، ۷ تیر ۱۴۰۱رادیو فردا: رهبر جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه هفتم تیر در سخنرانی برای مقامات قوه قضائیه بار دیگر خواستار برخورد با فضای مجازی شد که به ادعای او «امنیت روانی مردم را از بین می‌برد».

آیت‌الله علی خامنه‌ای گفت: «هر چند وقت یک بار یک شایعه‌ای در فضای مجازی پخش می‌شود، مردم را نگران می‌کند. این امنیت روانی مردم را از بین می‌برد. یکی از وظایف قوه قضائیه برخورد با همین مسئله است».

او که اخیراً بارها فضای مجازی در ایران را «ول و رها» خوانده و از محدود نکردن آن توسط نهادهای مسئول انتقاد کرده است، خطاب به مسئولان قضایی گفت: برای این برخورد، «اگر قانون ندارید، سریع تهیه کنید».

تأکید دوباره رهبر جمهوری اسلامی بر تهیه قانون برای برخورد با فضای مجازی در حالی است که طرح موسوم به «صیانت» همچنان در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است؛ طرحی که در پی انتقادهای صریح علی خامنه‌ای از فضای مجازی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

این طرح که برخی جزئیات آن حتی با انتقاد برخی نهادهای رسمی مواجه شده، در ماه‌های اخیر سازمان‌ها و گروه‌های حقوق بشری را نیز به واکنش واداشته است.

شماری از این سازمان‌ها بارها درباره تصویب این طرح ابراز نگرانی کرده و گفته‌اند که در صورت تصویب آن، «مجموعه‌ای از حقوق اساسی مردم در ایران از جمله حق آزادی بیان و حق حریم خصوصی نقض خواهد شد».
روز دوشنبه نیز غلامرضا‌ نوری، نماینده مجلس شورای اسلامی، گفت که با مصوبه اخیر مجلس مبنی بر منع رسیدگی به شکایت‌ها علیه شورای عالی فضای مجازی توسط دیوان عدالت اداری، «عملاً موضوع فیلترینگ تمام ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتس‌اپ، اینستاگرام و بقیه موارد قابلیت اجرایی خواهد داشت».

این در حالی است که بر اساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی «ایسپا» که یک مؤسسه نظرسنجی داخل ایران است، مردم بیشتر از سه پیام‌رسان یا شبکه‌ اجتماعی خارجی «واتس‌اپ، اینستاگرام و تلگرام» استفاده می‌کنند.

بر اساس این نظرسنجی که نتایج آن خرداد امسال منتشر شد، بیش از ۷۸ درصد مردم ایران حداقل از یک پیام‌رسان یا شبکه اجتماعی استفاده می‌کنند؛ ۷۱ درصد واتس‌اپ، نزدیک به ۵۰ درصد اینستاگرام و حدود ۳۲ درصد تلگرام.
تسلط ضابطان بر دستگاه قضایی
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی خود همچنین به موضوع تحت‌تأثیر بودن دستگاه قضایی از ضابطان امنیتی اشاره کرد و گفت دستگاه قضایی «نباید تحت‌تأثیر ضابط باشد بلکه باید به صورت مستقل به مسائل رسیدگی کند».

آقای خامنه‌ای همچنین گفت «بر رفتار ضابطین باید مراقبت و نظارت شود که در حق متهم زیاده‌روی یا تندروی نشود»، با این حال تأکید کرد که «نظرات کارشناسی ضابطان نیز نادیده گرفته نشود».

بر اساس قانون، ضابطان در مرحله «کشف جرم و بازجویی مقدماتی متهم» با قوه قضائیه همکاری می‌کنند، اما در یک دهه اخیر اعمال نفوذ ضابطان سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات در پرونده‌های قضایی متهمان سیاسی به موضوعی بحث‌انگیز تبدیل شده است.

اشاره رهبر جمهوری اسلامی به تأثیر ضابطان بر قوه قضاییه در حالی است که علاوه بر ریاست این قوه، سازمان‌ اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات نیز زیر نظر خود او مدیریت می‌شوند و شهادت شمار چشمگیری از محکومان امنیتی و سیاسی حکایت از «همه‌کار بودن» ضابطان امنیتی در پرونده‌های آنان دارد.

این در حالی است که برخی مقامات قضایی، در توجیه این وضعیت به مصوبه سال ۱۳۸۵ شورای عالی امنیت ملی استناد می‌کنند که حتا اعطای مرخصی به زندانیان سیاسی را منوط به نظر ضابطان وزارت اطلاعات یا سپاه کرده است.

امین‌وزیری، دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی، مهرماه پارسال در مکاتبه‌ای درباره اعطای مرخصی استعلاجی به یکی از زندانیان سیاسی نوشته بود: «حسب مصوبه ۱۳۳۱/۱۰۰/د/۸۵/م مورخه ۱۳۸۵/۵/۱۸ شورای عالی امنیت ملی و همچنین بخشنامه‌های دادستانی کل کشور، اخذ نظریه کارشناسی ضابط پرونده (وزارت اطلاعات یا سازمان اطلاعات سپاه) به منظور اعطای مرخصی به محکومان امنیتی (سیاسی) ضروری است».

شماری از وکلای دادگستری، زندانیان سیاسی پیشین و کنونی و خانواده‌های زندانیان سیاسی پارسال در نامه‌ای خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری و رئیس شورای عالی امنیت ملی، و رئیس قوه قضائیه خواستار لغو این مصوبه «پنهانی» شورای عالی امنیت ملی شدند.

به‌گفته امضاکنندگان این نامه، در مراجعه مکرر خانواده و وکلای زندانیان سیاسی به قوه قضاییه برای پیگیری وضعیت «محکومان امنیتی»، مقامات داستانی و دادیاران استفاده از کلیه تسهیلات قانونی، پابند و دست‌بند الکترونیکی، استفاده از حق آزادی مشروط و اعطای مرخصی به زندانیان سیاسی را منوط به موافقت ضابطان قضایی وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه می‌کنند که این «برخلاف اصل استقلال قضایی است و در موارد بسیاری موجب نقض حقوق زندانیان سیاسی در داخل و خارج از زندان و اعمال فشار روحی و روانی به خانواده آن‌ها شده است».
+16
رأی دهید
-148

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران

    معلومه که انتر انقلاب آسایش و امنیت روانی نداره و این بدترین زجره
    8
    60
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک

    ای رهبر آزاده آماده‌ایم آماده. بعنوان سرباز گمنام ولایت، کوشش میکنم این شایعات افشا تا روح و روان امت آزرده نشود.
    68
    10
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    آدم حظ میکنه از این حکومت! اینقدر با مردم راحته که هر وقت بخواد جاش رو با مردم عوض میکنه. مرتیکه مفعول روانی عوضی، اونی که امنیت روانی اش بهم میریزه توی عقده ای چلاق هستی، نه مردم. خیلی سیگنالهای خوبی داره میرسه. از اونور اخوندها و کراواتی ها دارن یواش یواش خرجشون رو جدا میکنن. از اینور هم این روانی هر روز داره روان پریش تر میشه، مخصوصا دید که موساد تا توی شورتش رفته.
    3
    52
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    siavash786 - آمریکا، ایالات متحده امریکا

    سریع قانون تهیه میکنند همانطوریکه روایات و احادیث از شماها و امامان تهیه میکنند. شما به فکر مردم هستید یا خودتان؟ مردم که با فضای مجازی خوشند و خوب هم حال میکنند. تفریح ، دلخوشی ، اخبار و نقد های صحیح از این فضا است. قانون برای حق آزادی بیان را شما دارید نقض میکنید و شاید چند موردی حریم خصوصی نقض شده باشد ولی اکثرا از شماها ، آخوند وآخوند نماها ، وزیر و نمایندگان اطلاع رسانی شده که آن حریم خصوصی به حساب نمی اید.
    5
    40
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    پاینده ایران و ایرانی - مالمو، سوئد

    امنیت روانی ملت نه بلکه بگو امنیت روانی خود شما ها بهم ریخته از اینکه کارهای کثیفتان رو اشکار میکنه
    2
    48
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    دو کلمه حرف حساب - حصار، ایران

    هنوز فکر میکنی چهل سال پیش هستی؟ وجود شما لاشخور های خیانت کار هست که هیچ امنیتی برای ملت نگذاشته. جلوگیری از آزادی مجازی یعنی آخرین میخ به تابوت شماها. زودتر به درک واصل بشوید.
    6
    44
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    گور دجال زار می بینم - نیده، ترکیه

    بچه ها، عظما گرخیده! هنوزم فکر سیاست النصر و بالرعب هست، ببچاره مفلوک خبر نداره که چه آینده وحشتناکی در انتظارش هست! شاید هم فهمیده، ولی مثل درشکه غارت شده پرنس چارلز تو رابین هود، میره واسه نابودی!!!؟
    4
    39
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد

    نخیر فضای مجازی امنیت روانی مردم رو از بین نبرده بلکه باعث افشاگری و روشن نمودن اوضاع مملکت تحت حاکمیت توی علیل مغز برای مردم شده! خودت هم میدانی که بوی الرحمانت بلند شده و قنادیها در حال پخت شبانه روزی برای روزی هستند که خبر مرگت به مردم برسد و آنروز چنان دور نیست!
    4
    41
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    siavash786 - آمریکا، ایالات متحده امریکا
    ای قتال منحوس آماده‌ایم آماده. بعنوان آزاد خواهی ایران و ملت، کوشش میکنیم این واقعیت افشا تا روح و روان ملت شاد شود.
    2
    14
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    Esperanto - لندن، انگلستان
    "قانون ندارید، سریع تهیه کنید»بعد میگند رهبری در امور قوا دخالت نمی کنند.قوای سه گانه شده زیر مجموعه رهبری آب میخواند بخورند باید از رهبر دستور بگیرند.
    0
    16
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    arya_japan - توکیو، ژاپن
    تو که خودت همیشه از خشتک مبارک یک قانونی در می آوری، خوب الآن هم زحمتش را بکش !!! اون ممد عربه با عرضه تر از تو بود در قانون در آوردن ...
    1
    12
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    هرجایی که دروغهای اینو برملا کنه بندش میکنه به مردم و ملت.
    2
    15
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    arya_japan - توکیو، ژاپن
    فاطی .... بهترین کوشش برای امت فکر کنم جهاد نکاه باشد .در این زمینه کوشش ات را ببر بالا .
    2
    14
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    iraneviran - ازبکستان، ازبکستان
    کاملا درست میگه، همین فضای مجازی هست که به جای اینکه ملت بریزند خیابون حقشون رو مطالبه کنند، با هشتگ و ترند کردن و جوک و عوض کردن عکس پروفایل اعتراض میکنند. اگه اینترنت قطع بشه مردم خیابونها رو قرق میکنند و نسل آخوندها رو ریشه کن میکنند.
    1
    15
    ‌سه شنبه ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.