به نظر می‌رسد دانشمندان توانسته باشند منشأ حیات را کشف کنند

مهمترین پرسشی که بشر همیشه با آن روبرو بوده این است که حیات روی سیاره زمین چگونه آغاز شد؟ و از منظر بیولوژیکی چه چیزی حیات را به وجود آورد؟ اینک به نظر می‌رسد دانشمندان توانسته باشند منشأ حیات را کشف کنند.

«اسید ریبونوکلئیک» (RNA) که اولین ماده ژنتیکی برای شکل گرفتن حیات در نظر گرفته می‌شود، روی شیشه گدازه بازالتی شکل می‌گیرد. این شیشه حدود 4.35 میلیارد سال پیش که زمین تازه در حال شکل گرفتن بود، به وفور روی سطح این سیاره یافت می‌شد.

به مدت چند صد میلیون سال پس از شکل‌گیری ماه، برخوردهای مکرر شهاب‌سنگ‌ها و سیارک‌ها با سطح آن، که پوشیده از گدازه‌های آتشفشانی بود، به ایجاد گدازه‌های بازالتی می‌انجامید که منبع شیشه بازالت بود. بخشی از این شیشه پس از پرتاب شدن به فضا، به زمین می‌رسید و روی آن فرود می‌آمد.

به گفته دانشمندان، اسید ریبونوکلئیک کاملا شبیه «دی.ان.اِی» یا سلول بنیادی است، و حامل اطلاعات ژنتیکی است و واکنش‌های شیمیایی مورد نیاز برای آغاز حیات را کاتالیز می‌کند. اسید ریبونوکلئیک در برخورد با عناصر سطح سیاره حیات ابتدایی را رقم زد.

پژوهش جدید نشان داد که اسید ریبونوکلئیک می‌تواند رشته‌های طویل اطلاعات ژنتیکی تشکیل دهد، اما برای این کار باید در شرایط مناسب قرار بگیرد. مخلوط شدن با پودرهای شیشه‌ای گدازه‌های آتشفشانی، که اجازه می‌دهد یک واکنش شیمیایی طبیعی روی دهد، در مقام نظر باعث شعله‌ور شدن حیات می‌شود. دانشمندان بر این باورند که این فرایند منشأ حیات روی زمین بوده است.

این نظریه همچنین گمانه‌هایی درباره سیاره مریخ، که روی سطح آن شیشه گدازه بازالتی پیدا شده است، ایجاد می‌کند. این بدان معنی است که ممکن است میلیاردها سال پیش نوعی حیات در مریخ وجود داشته باشد، که تغییرات شدید اقلیمی منجر به انقراض آن شده است.
+19
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.