چین می‌خواهد ۲ سال زودتر از ناسا اولین نمونه‌های مریخ را به زمین برگرداند

 تصویر منتشر شده توسط ناسا که نشان می‌دهد چگونه نمونه‌ها از مریخ به زمین منتقل می‌شوندچین قصد دارد با پیشی گرفتن از ناسا و آژانس فضایی اروپا اولین نمونه از سنگ های سیاره سرخ را در سال ۲۰۳۱ به زمین بیاورد.

سون زژو، طراح ارشد کاوشگر و مدارگرد مریخی چین روز دوشنبه ۲۰ ژوئن ماموریت جاه‌طلبانه «تیان‌ون-۳» برای ارسال نمونه ازمریخ به زمین را تشریح کرد که قرار است ۲ سال پیش از طرح مشابه مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا عملی شود.
طبق داده های این طرح «بلندپروازانه» قرار است «تیان ون۳» در سپتامبر ۲۰۲۹ بر روی سطح مریخ فرود آید. هنوز محل دقیق فرود مشخص نشده و فرایند انتخاب آن در جریان است. ماموریت این فضاپیما در نیمکره شمالی و احتمالا در زمان اعتدال پاییزی انجام خواهد شد. انتقال نمونه ها در اکتبر ۲۰۳۰ و در مدار پیرامونی مریخ صورت خواهد گرفت و در نهایت اگر همه چیز طبق برنامه جلو رود، نمونه های سنگها ژوئیه ۲۰۳۱ به زمین می رسند.

برای دستیابی به جمع‌آوری و تحویل نمونه‌های سنگ مریخ، پکن در نظر دارد در اواخر سال ۲۰۲۸ یک فضاپیما را به سیاره سرخ اعزام کند. این ماموریت با تحویل نمونه‌ها به زمین در ژوئیه ۲۰۳۱ به پایان خواهد رسید.

دلیل فشردگی برنامه چین نسبت به ناسا این است که پکن برخلاف واشنگتن با استفاده از فرآیند ساده‌تری نمونه سنگ‌های سیاره سرخ را گردآوری می کند.

سال گذشته سازمان ملی فضایی چین (CNSA) نشان داده بود که از فناوری سفر به مریخ و پیاده‌سازی کاوشگر در سطح این سیاره برخوردار شده است.

بازگرداندن نمونه‌ها به زمین نیازمند طی کردن چندین مرحله است؛ در ابتدا نمونه‌ها باید از طریق یک وسیله بالارونده به فضاپیمایی در مدار مریخ منتقل شوند تا به سمت زمین حرکت کند و در نهایت رهاسازی کپسول حاوی نمونه‌ها برای فرود نهایی به روی کره زمین.

ماموریت‌های سازمان ملی فضایی چین و ناسا هر دو بسیار و نیازمند تحقیقات و آزمایش‌های متعددی هستند. هر دو آژانس فضایی به خوبی می‌دانند که احتمال اشتباه در هر مرحله وجود دارد.

اما ماموریت تحویل موفقیت آمیز نمونه‌ها به زمین می‌تواند برای دانشمندان بسیارحائز اهمیت باشد. زیرا فرصت استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته برای مطالعه نمونه‌های بدست آمده از مریخ بهترین فرصت را برای مشخص کردن اینکه آیا تاکنون شکلی از حیات در سیاره سرخ وجود داشته است یا خیر، فراهم می‌کند. چنین کشفی می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا برخی از اسرار منشأ حیات را در سیاره زمین دریابند.
+7
رأی دهید
-7

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.