بلیت پرواز پناهجوی ایرانی به رواندا «لغو» شد

بی بی سی:بلیت هواپیمای پناهجوی ایرانی که گزارش شده بود قرار است وزارت کشور بریتانیا او را همراه گروهی دیگر به روآندا بفرستد، لغو شده است. هویت این پناهجو فاش نشده است.

او مامور سابق پلیس در ایران بوده و پارسال در «دادگاه مردمی آبان» شهادت داده بود. این دادگاه در لندن برگزار شده بود. این دادگاه برای رسیدگی به کشته‌شدگان سرکوب اعتراض‌های آبان ۹۸ برگزار شد و خانواده‌های آنان و افراد متعددی در آن شهادت دادند.

بنابر گزارش‌ها این پناهجو پس از لغو بلیت پروازش از خبرنگارانی که بی‌وقفه وضعیت او را گزارش و کسانی که او را حمایت کردند تشکر کرد:

«احساسات منتاقضی دارم. دلم با تمام آوارگانی است که مجبور می‌شوند سوار هواپیما به مقصد کیگالی شوند و از دولت روآندا و طبق قوانین روآندا درخواست پناهندگی کنند."

«با اینحال هنوز بسیار نگرانم که بعد چه پیش خواهد آمد.»

خطر اینکه او با پروازی دیگر به روآندا فرستاده شود هنوز وجود دارد.
دولت بریتانیا بر طبق توافقی که با دولت روآندا کرده، کسانی را که می‌گوید «غیرقانونی» از کانال مانش وارد خاکش شده‌اند به روآندا می‌فرستد تا از آن کشور درخواست پناهندگی کنند.

دولت بریتانیا در ازای این انتقال ۱۵۰ میلیون دلار به دولت روآندا می‌پردازد.

اولین پرواز برای انتقال بیش از سی پناهجو قرار است فردا انجام شود. وزارت کشور بریتانیا از اعلام هویت و ملیت این افراد خودداری کرده است.

فعالان حقوق بشر و امور پناهجویان که به این تصمیم اعتراض دارند شکایت کردند اما سه روز پیش دادگاهی در لندن تصمیم وزارت کشور بریتانیا را غیرقانونی ندانست.

در آخرین مهلت برای جلوگیری از انتقال این پناهجویان به روآندا امروز دو چالش حقوقی، مستقل از هم در دادگاه بررسی شدند.

مورد اول را دو نهاد حقوق بشری و یک اتحادیه صنفی مطرح کردند که دادگاه به نفع آنها و به ضرر دولت رای نداد.

استدلال نهادهای حقوق بشری این بود که نگرانی‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در رای قبلی در نظر گرفته نشده بودند.

چالش حقوقی دوم را یک خیریه امور آوارگان و پناهجویان به دادگاه آورد و استدلال کرد به کسانی که قرار است به روآندا فرستاده شوند که فرصت کافی برای تجدیدنظر داده نشده و از این رو احتمال تصمیم «غیرقانونی» و «خطرناک» زیاد است. قاضی این دادگاه، جاستیس سویفت، همان قاضی‌ای است که جمعه تصمیم دولت بریتانیا را غیرقانونی ندانسته بود.

اگر این چالش‌های حقوقی هم به نتیجه نرسند، ممکن است پرواز فردا انجام نشود چون تعداد زیادی چالش حقوقی فردی به دادگاه‌ها برده شده‌اند که تا فردا نمی‌توان به آنها رسیدگی کرد.
معترضان به تصمیم دولت بریتانیا در مقابل دادگاهسالانه حدود ده هزار نفر از کانال مانش، دریای بین فرانسه و بریتانیا، وارد این کشور می‌شوند.

به گفته پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا، "اکثریت" کسانی که با قایق از دریای مانش یا مخفی شدن در کامیون‌ها وارد این کشور شوند به روآندا فرستاده می‌شوند.

فعالان خقوق بشر از وضعیت این پناهجویان در روآندا اظهار نگرانی شدید می‌کنند و سعی دارند مانع پرواز فردا و فرستادن پناهجویان به روآندا شوند.

به گزارش رسانه‌های بریتانیا شاهزاده چارلز ولیعهد بریتانیا از این تصمیم دولت اظهار تاسف کرده است.

دولت بریتانیا روآندا را برای پناهجویان امن می‌داند اما دیده‌بان حقوق بشر از نقض حقوق بشر و رفتار بی‌رحمانه با پناهجویان در این کشور انتقاد کرده است.
بریتانیا به رواندا
+25
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان
    حالا چرا رواندا؟ دلیلش کاملاً معلومه چون هر جای دیگر دنیا بود اینقدر جنجال به پا نمیکرد و سوژه به مطبوعات و رسانه ها نمیداد! یک کشوری که هنوز مالاریا درش ریشه کن نشده و سالها قبل مردمش به جان هم افتاده بودند و همدیگر را میکشتند و هنوز کشور خطرناک و ناامنی است به همین دلیل مخالفین این کار دستشان باز است تا دولت را قانع کنند که دست از این کار بردارد در صورتی که اگر جای دیگری بود شاید اینقدر حساسیت ایجاد نمیکرد و دولت میتوانست پناهندگان را به آنجا بفرستد
    17
    15
    ‌سه شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
    مامور سابق بوده بعد پناهنده شده به انگلیس؟ 99 درصد این پناهنده ها خالی بند هستن و دروغ میگن، دولت انگلیس هم فهمیده دیگه اینا داران خالی بندی میکنن و میفرستن اینهارو آفریقا. تو پناهنده که جونت در ایران در خطر هست پس چرا در فرانسه و ایتالیا درخواست ندادی و اومدی انگلستان؟ اگر بری رواندا اونجا در امان هستی پس چرا اونجا نمیرید خالی بندهای پناهنده شارلاطان
    5
    19
    ‌سه شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.