یورونیوز: دانشمندان بریتانیایی بر این باورند که در آینده می توانند با استفاده از این ژل، آسیب های ناشی از سکته قلبی را التیام بخشند. هنگام حمله قلبی، جریان خون و اکسیژن قلب قطع شده و موجب کاهش و مرگ سلولهای ماهیچهای می شود. هدف رساندن سلولهای بنیادی به قلب برای بازسازی نواحی آسیب دیده است.
تاکنون این تحقیقات تنها بر روی موشهای سالم در آزمایشگاهی در دانشگاه منچستر انجام شده است و نشان میدهد که ژل حاوی سلولهای بنیادی پس از تزریق به قلب به مدت دو هفته باقی میماند.
کاترین کینگ، محقق ارشد دانشگاه منچستر: «ما یک برچسب فلورسنت را به ژل وصل کردیم تا بتوانیم ژلهای درون قلب را تا زمانی که آنجا باقی میمانند ردیابی کنیم. سپس از موشهای آزمایشگاهیمان عکس گرفتیم و فهمیدیم که ژلها کجا هستند. این به ما نشان داد که ژلها برای مدت دوهفته پس از تزریق به قلب آنجا باقی میمانند. این مدت برای ما بسیار امیدوارکننده است، زیرا زمان کافی برای این که سلولهای بنیادی که بتوانند فعالیت ترمیمی خود را آغاز کنند، وجود دارد.»
این نشان می دهد که این ژل نه تنها به بافت قلب آسیب نمیرساند بلکه به عنوان ساختار نگاه دارندهای برای این سلولهای بنیادی عمل میکند. قدم بعدی این است که ببینیم آیا این ژل می تواند آسیب بافتی قلب را ترمیم نماید؟
سرمایهگذار این تحقیق، یک موسسه خیریه بریتانیایی به نام بنیاد قلب بریتانیاست که بر انواع مختلف بیماریهای قلبی تمرکز دارد. به گفته این موسسه هفت و نیم میلیون بریتانیایی از بیماریهای قلبی و دستگاه گردش خون رنج می برند و سالانه ۴۷۰۰۰ نفر بر اثر این بیماریها میمیرند.
جیمز لیپر، معاون بنیاد قلب بریتانیا: «ما چندین سال است که روی این پروژه کار می کنیم. یکی از چالشهای بزرگ ما حفظ سلولهای تزریق شده در قلب است تا بتوانند در ترمیم عضله قلب و بهبود وضعیت بیماران کمک کنند. این تحقیق بسیار مهم است زیرا محققان ما هیدروژلی ساخته اند که به صورت مایع همراه با سلول های بنیادی به قلب تزریق می شود. سپس به ژل نگاه دارنده سلولها در محل آسیب در قلب تبدیل می شود و به این سلولها اجازه می دهد که شروع به بازسازی بافت قلب کنند و عملکرد آن را در دراز مدت بهبود بخشند.»
البته بنیاد قلب بریتانیا بر این باور است که بهترین راه برای سالم نگاه داشتن قلب، پیشگیری از آسیبهاست.
+11
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.