«بانوی بهشت»؛ چرا نمایش فیلمی درباره دختر پیامبر اسلام جنجالی شد؟

بی بی سی: یک سینمای زنجیره‌ای در بریتانیا نمایش فیلم «بانوی بهشت» را به دنبال تظاهرات گروهی از مسلمانان علیه آن لغو کرده است.

فیلم بانوی بهشت در باره دختر پیامبر مسلمانان است و از سوی معترضان «کفرآمیز» خوانده شده است. منتقدان از «مقایسه» سه تن از نزدیک‌ترین یاران پیامبر اسلام با داعش شکایت می‌کنند. آنها همچنین می‌گویند این فیلم در پی «ایجاد اختلاف» میان شیعیان و سنی‌ها است.

ایران هم نمایش این فیلم را ممنوع کرده و آن را «تفرقه‌ افکنانه» خوانده است.

سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) وابسته به تلویزیون دولتی ایران که اختیارات فراوانی دارد، انتشار این فیلم را در تمام رسانه‌‌های صوتی و تصویری ایران ممنوع کرده است.

این سازمان گفته است فیلم بانوی بهشت محتوایی «با موضوعات نفرت‌ پراکنی، تفرقه افکنی، تهییج تعصبات نژادی» دارد و مدعی شده این فیلم به «وحدت جهان اسلام» حمله کرده است.

مصر و پاکستان هم نمایش این فیلم را ممنوع کرده‌اند.

شورای مسلمانان بریتانیا، بزرگترین سازمان مسلمانان بریتانیا، این فیلم را «تفرقه‌انگیز» توصیف کرده است.
واکنش دولت بریتانیا

ساجد جاوید، وزیر بهداشت بریتانیا، در واکنش به حواشی پخش فیلم گفت «افرادی هستند که فکر می‌کنند حق دارند مورد توهین قرار نگیرند و هیچکس چنین حقی ندارد.»

آقای جاوید در واکنش به اتهام «کفرآمیز» بودن فیلم گفت هیچ قانونی در باره توهین به مقدسات در بریتانیا وجود ندارد.

طی روزهای گذشته معترضان جلوی شماری از سینماهای زنجیره‌ای «سینه‌ورلد» جمع شده و خواهان لغو نمایش فیلم شدند. سینه ورلد در بیانیه‌ای گفت تصمیم برای لغو نمایش را "برای اطمینان از ایمنی کارکنان و مشتریان خود" گرفته است.

بانوی بهشت یک درام تاریخی درباره زندگی فاطمه، دختر پیامبر اسلام است. فیلم با حمله داعش به عراق آغاز می‌شود و در باره یک کودک عراقی است که روایت زندگی دختر پیامبر اسلام را از زبان زنی که او را نگه می‌دارد می‌شنود.

سازندگان فیلم می‌گویند «شخصیت‌های مقدس» توسط «هیچ فردی» نمایش داده نمی‌شوند و با تصاویر کامپیوتری ساخته شده‌اند.

علیم مقبول، دبیر بخش مذهب در بی‌بی‌سی می‌گوید برخلاف گذشته، مخالفت با فیلم بانوی بهشت اساسا در مورد نحوه نمایش چهره حضرت محمد نیست، اگرچه تصویری از او با کامپیوتر تولید شده است.

به گفته آقای مقبول، انتقادها عمدتاً حول روشی است که یاسر الحبیب، فیلمساز و روحانی شیعه، شخصیت‌های برجسته سنی‌ها را به تصویر کشیده و تلویحا چنین می‌گوید که اقدامات آنها با گروه دولت اسلامی در عراق «قابل مقایسه است.»

تا کنون بیش از ۱۲۰ هزار نفر در بریتانیا دادخواست اینترنتی برای عدم نمایش فیلم را امضا کرده‌اند.

شورای مساجد بولتون این فیلم را «کفرآمیز» خوانده است. آصف پاتل، رئیس شورای مساجد بولتون گفته است این فیلم «بر پایه یک ایدئولوژی فرقه‌ای» ساخته شده و «روایت های تاریخی نادرستی» ارائه می‌کند و «به محترم‌ترین افراد تاریخ اسلام بی‌احترامی می‌کند".

اما یک عضو مجلس اعیان بریتانیا تصمیم برای نمایش ندادن فیلم را «فاجعه بار برای هنر و خطرناک برای آزادی بیان» خوانده است.

اوایل این هفته صدها نفر جلوی سینماهای نمایش دهنده فیلم در شهرهای مختلف انگلستان تجمع کردند.
مالک شیلبک، تهیه‌کننده اجرایی فیلم از این که مردم دیدگاه‌های خود را بیان می‌کنند، استقبال کرده اما گفته است سینماها «باید از حق خود برای نمایش فیلم‌هایی که مردم می‌خواهند ببینند دفاع کنند.»

او به روزنامه گاردین گفته است «فکر می‌کنم سینماها تحت فشار عقب‌نشینی می‌کنند و این تصمیم‌ها (برای عدم نمایش فیلم را) برای فرو نشاندن سر و صداها می‌گیرند.»
بارونس کلر فاکس، از مجلس اعیان بریتانیا از تصمیم برای لغو نمایش فیلم انتقاد کرده و گفته است این کار را برای هنر « فاجعه‌بار» و برای آزادی بیان «خطرناک» می‌داند.

سخنگوی سینه‌ورلد گفته است: «با توجه به اتفاقات اخیر مربوط به اکران فیلم بانوی بهشت، ما تصمیم گرفتیم اکران این فیلم را در سراسر کشور لغو کنیم تا از ایمنی کارکنان و مشتریان خود اطمینان حاصل کنیم.»

به نوشته روزنامه گاردین، ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی پخش شده، مدیر سینه‌ورلد در شهر شفیلد را نشان داد که به معترضان می‌گوید نمایش فیلم لغو شده است و معترضان فریاد «الله اکبر» سر می‌دهند.

منتقد روزنامه گاردین به این فیلم دو ستاره داده است.

سینه‌ورلد قرار بود این فیلم را در برادفورد، بیرمنگام، بولتون، لندن، گلاسکو سیلوربرن، میلتون کینز، شفیلد و ولورهمپتون نمایش دهد که نمایش آن اکنون لغو شده است.
+4
رأی دهید
-26

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    arian1 - ابادان، ایران
    متاسفانه اقلیت همیشه وحشی مسلمانان مانند گذشته با زور و وحشی گری دوباره حرف خود را به کرسی می نشانند. تا کی جهان بایستی نظاره گر گروهی زورگو و عقب مانده باشد. اگر اسلام شان دینی الهی و دین صلح و صفاست پس از چه هراس دارند؟
    5
    20
    ‌پنجشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.