مراسم «کاپاکوچا»؛ به کودکان اینکا مواد مخدر یا «آیاواسکا» داده می‌شد

 مومیایی کودک قربانی شده در امپراتوری اینکاها در موزه پرو یورونیوز: مطالعات باستان‌شناسان بر روی مو و ناخن‌های انگشتان کودکان تمدن اینکا، که در مراسم مخصوص قربانی می‌شدند، نشان می‌دهد به این کودکان ماده مخدر داده می‌شده است تا پیش از مرگ آرام باشند.

در این پژوهش که در آن یک تیم از دانشمندان بین‌المللی شرکت داشتند، بر روی بقایای اجساد دو کودک ۶ یا ۷ ساله که پیش از پانصد سال پیش در مراسم «کاپاکوچا» در کوه آمپاتو پرو در آمریکای جنوبی قربانی شدند آزمایش سم‌شناسی انجام شد.

دانشمندان در نمونه‌های مو و ناخن به دست آمده از مومیایی‌های قوم اینکا، به دنبال مواد مخدر و داروهای روانگردان می‌گشتند. آنان دریافتند که در هفته‌های آخر زندگی قربانیان به آن‌ها برگ گیاه کوکا (که ماده مخدر کوکائین از آن ساخته می‌شود) داده می‌شده است تا بجوند.

همچنین به قربانیان یک دمنوش روان‌گردان محلی به نام «آیاواسکا»، که از گیاه انگور گلدار توهم‌زای آمریکای جنوبی (یا Banisteriopsis caapi) تهیه می‌شود، داده می‌شده است تا بنوشند. محققان بر این باورند که اینکاها ممکن است آگاهانه از خواص ضد افسردگی این گیاه برای کاهش اضطراب و حالات افسردگی قربانیان استفاده کرده باشند.

به گفته آنان کودکان احتمالاً از هفته‌ها قبل می‌دانستند که قرار است چه اتفاقی برایشان بیفتد و به همین خاطر با میل و رغبت راضی به شرکت در مراسم نبوده‌اند. دانشمندان اعتقاد دارند ترکیبات گیاهی شناخته‌شده می‌توانند به منظور آرام کردن کودکان مورد استفاده قرار گرفته شده باشند تا انجام این مراسم را آسان‌تر کنند.

قربانی کردن کودکان در امپراتوری اینکاها برای جشن گرفتن رویدادهای مهمی نظیر تولد یک عضو جدید خانواده سلطنتی و یا پیروزی در جنگ انجام می‌شده است.

پیشتر در یک مطالعه دیگر که در سال ۲۰۱۳ منتشر شده بود، دانشمندان با تجزیه و تحلیل رژیم غذایی یک دختر ۱۳ ساله متعلق به امپراتوری اینکا که به صورت آئینی قربانی شده بود ترکیبات مشابهی را یافته بودند. به گفته آنان مصرف ترکیبات مخدر در قربانیان، شش ماه قبل از قربانی شدن در مراسم اینکاها، افزایش نشان می‌دهد.

امپراتوری اینکا یکی از امپراتوری‌های بومیان سرخپوست آمریکای جنوبی بود که از سال ۱۴۳۸ تا ۱۵۳۳ بر بخش‌های عظیمی از کشورهای پرو، اکوادور، بولیوی، آرژانتین، شیلی و کلمبیای امروزی حکومت می‌کرد.

نتایج تحقیقات جدید در نشریه «علوم باستان‌شناسی» منتشر شده است.
+7
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.