سازمان سینمایی ایران تهدید کرد: با عوامل ایرانی فیلم «عنکبوت مقدس»برخورد خواهیم کرد

بی بی سی:هفتادوپنجمین جشنواره کن که در آن فیلم "عنکبوت مقدس" به نمایش درآمد و زر امیرابراهیمی به خاطر بازی در آن برنده بهترین بازیگر زن این جشنواره شد، واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی و همچنین از سوی مقامات و رسانه‌های وابسته به حکومت برانگیخته است.

از جمله روزنامه‌های نزدیک به حکومت در ایران در حملات تندی به سازندگان این فیلم و همچنین زر امیرابراهیمی، برنده جایزه بهترین بازیگر زن در جشنواره امسال کن تاخته‌اند.

در هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن، جایزه بهترین بازیگر زن به زر امیرابراهیمی، بازیگر ایرانی فیلم عنکبوت مقدس، ساخته علی عباسی اهدا شد.

سازمان سینمایی ایران در چند موضع‌گیری تند از این فیلم و سازندگان آن بشدت انتقاد کرده و امروز از این هم فراتر رفته و مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم این سازمان تهدید کرده که "سازمان سینمایی بنابر وظیفه ذاتی خود قطعا با عوامل ایرانی این فیلم اعم از عوامل اصلی یا فرعی و کسانی که احتمالا به نوعی در تهیه و تولید آن نقشی داشته‌اند تصمیم‌گیری و برخورد خواهد نمود."

روح الله سهرابی ، مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم این سازمان همچنین گفته است که فیلم "عنکبوت مقدس که پیش‌تر با نام دیگری تقاضای پروانه ساخت در ایران را داشته و با دست رد مسئولان وقت سینمایی مواجه شده بود، بدون هرگونه مجوز و هماهنگی با مسئولین سینمایی کشور اقدام به تهیه و تولید فیلم خود در خارج از کشور و با سرمایه خارجی کرده و مضمونی که برای تبدیل به یک اثر سینمایی انتخاب کرده خیلی قبل‌تر توسط آقای ایرج زاد در داخل کشور تولید و به اکران رسیده است. "

این سازمان همچنین جشنواره کن را به جهت‌گیری‌های سیاسی و معنادار" متهم کرده و گفته که " داوران هم دانسته یا نادانسته در دام سیاستگذاران اصلی این جشنواره افتاده‌اند."

فیلم "عنکبوت مقدس" به کارگردانی علی عباسی، فیلمساز ایرانی-دانمارکی تهیه شده است.

این فیلم با الهام از ماجرای یک قاتل سریالی به نام سعید حنایی ساخته شده است. حنایی در سال ۱۳۸۱ به جرم قتل ۱۶ زن، اعدام شد. او در دادگاه گفت که این زنان، "روسپی" بوده‌اند.

اصغر فرهادی، موفق‌ترین کارگردان سینمای ایران در جشنواره کن، عضو هیات داوران این جشنواره بود.
زری امیر ابراهیمی جایزه‌اش را از گیوم کنه، بازیگر سرشناس فرانسوی دریافت کرد'شب‌نامه سخیف'
سازمان سینمایی وزارت ارشاد دیروز هم در بیانیه خود فیلم عنکبوت مقدس را "شب‌نامه‌ای سخیف" توصیف کرد که از نظر این سازمان "به اعتقادات میلیون‌ها مسلمان و جمعیت عظیم شیعیان جهان توهین کرده است و آن را "ماحصل ذهن مشوش فردی دانمارکی ایرانی‌تبار"، و "برآمده از زر استکبار" خواند.

خبرگزاری تسنیم هم ضمن اشاره به واکنش‌های مختلف در فضای مجازی نسبت به فیلم عنکبوت مقدس و برنده شدن زر امیرابراهیمی در جشنواره کن نوشته: بسیاری از ایرانیان این فیلم سینمایی را توهین به مقدسات دین اسلام و امام رضا دانستند."

این خبرگزاری سپس توییت محمد مهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد ایران را باز نشر کرده که در اشاره‌ای به این فیلم در توئیتر خود نوشته: "ایران‌زمین به هنرمندانی افتخار می‌کند که با عشق آل‌الله قدرشناس ایثار حافظان امنیت و سربلندی سرزمین‌مان هستند، هنرمندانی که زرق‌وبرق جشنواره‌های سیاست‌زده و تبلیغات رسانه‌های مزدور اجنبی‌پرست، آنان را در مقابل باورهای بلند ملت قهرمان قرار نمی‌دهد، سلام بر امام مهربانی."
همچنین روزنامه کیهان به مدیریت حسین شریعتمداری، نماینده رهبر ایران، در مقالاتی به این انتخاب در جشنواره کن حمله کرد و در مقاله‌ای با عنوان حمله جرثومه‌های فساد به ارزش‌های اسلامی-ایرانی عنکبوتی که برای کن مقدس است ، نوشت " جشنواره کن ۲۰۲۲ با رویکرد سیاست زده و ضدنژادی اقدام به انتخاب فیلم‌ها و سینماگران ایرانی زد. به این ترتیب که آثاری توهین‌آمیز علیه ایرانیان و دین اسلام را به عنوان نماینده سینمای ایران انتخاب کرد.

این روزنامه در مطالبی که گفته به نقل از حاضران در جشنواره کن امسال است، نوشت: " فیلم‌های ایرانی پذیرفته شده در کن ۲۰۲۲ بیش از قوت هنری و سینمایی به خاطر تصاویر ضدایرانی و ضداسلامی پذیرفته شدند."

روزنامه کیهان همچنین نوشته که فیلم عنکبوت مقدس رفتار یک قاتل زنجیره‌ای را که به دلیل اختلال روانی اقدام به قتل می‌کرد، به ارزش‌های ایرانی- اسلامی نسبت داده است."

سازمان سینمایی ایران و روزنامه کیهان همچنین سازندگان فیلم عنکبوت مقدس را به سرقت فیلم‌نامه متهم کرده و گفته‌اند که "این فیلم درحالی موضوع یک قاتل زنجیره‌ای را انتخاب کرده که یک فیلم ایرانی دیگر نیز با همین موضوع و با نامی تقریبا مشابه، سال قبل روی پرده سینماهای ایران رفته است."
صحنه‌ای از فیلم عنکبوت مقدسعلاوه بر تهیه‌کنندگان فیلم عنکبوت مقدس، زر امیر ابراهیمی بازیگر این فیلم مورد حملات تند روزنامه‌های وابسته به حکومت ایران قرار گرفته است.

از جمله روزنامه کیهان از خانم امیر ابراهیمی به عنوان یک " مهاجر سابقا ایرانی" نام برده و نوشته :" او در حالی در سخنان خود از درد و رنج مردم ایران و بخصوص آبادان عزیز گفت که علی‌رغم اینکه در تمام این سال‌ها هیچ محدودیتی برای سفر به ایران نداشته ترجیح داده هرگز به ایران بازنگردد و درنتیجه سال‌هاست در انتخابی خودخواسته ارتباطی با مردم ایران نیز ندارد که اکنون داغدار رنج و درد آنها باشد!"

اشاره روزنامه کیهان به سخنان خانم امیرابراهیمی در هنگام گرفتن جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره امسال کن است که گفت: "خوشحالی و موفقیت برای من مفاهیم عمومی و جمعی هستند. هرچند در این لحظه خیلی خوشحالم، ولی بخشی از وجودم برای مردم ایران که هر روز گرفتار مشکلات زیادی هستند غمگین است. دل من با آبادان است. دل من با گوشه و کنار خاک ایران است. من اینجام اما دلم با زنان و مردان ایران است."
از دیگر انتقادهایی که برخی از این رسانه‌ها نسبت به خانم امیر ابراهیمی و دیگر بازیگران ایرانی در خارج مطرح شده این است که چرا آنها از تریبون‌هایی که به دست می‌آورند برای بازگو کردن درد و رنجی که مردم ایران بر اثر تحریم‌ها متحمل می‌شوند استفاده نمی‌کنند از جمله روزنامه کیهان نوشته : " اما تلخ‌ترین پرده نمایش ضدایرانی کن وقتی اتفاق افتاد که بازیگران این نمایش حتی برای یک بار حاضر نشدند با هم‌زبانان ایرانی‌شان همدردی کنند و زبان به شکایت از اروپا و آمریکا به دلیل عدم پایبندی به تعهدات‌شان در قبال ایران و اعمال تحریم‌های غیرقانونی بگشایند."
زهرا امیرابراهیمی پس از مهاجرت از ایران در فرانسه مشغول بازیگری و فیلمسازی شدزر امیرابراهیمی در ابتدای دهه ۸۰ خورشیدی با بازی در چندین سریال تلویزیونی به شهرت رسید. او در میانه این دهه به کشور فرانسه مهاجرت کرد.

خانم امیرابراهیمی در این مدت به کار بازیگری به شکلی جدی ادامه داده و علاوه بر آثار سینمایی، در یک تئاتر به کارگردانی شبنم طلوعی نیز بازی کرده است.

علاوه بر "عنکبوت مقدس"، فیلم "برادران لیلا" ساخته سعید روستایی از دیگر سینماگران ایرانی نیز در هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن در بخش مسابقه حضور داشت. این فیلم در حاشیه جشنواره کن، جایزه بهترین فیلم هیات داوری "فدراسیون بین‌المللی منتقدان" را به دست آورد. او این جایزه را به مردم داغدیده آبادان تقدیم کرد.

در این فیلم اشاراتی به اعتراض کارگران و بعضی از مسایل دیگر شده که به نظر می رسد زمزمه‌هایی برای سانسور آن در صورت اکران در ایران در میان باشد. جمال ساداتیان، رییس هیات مدیره دفتر پخش خانه فیلم، پیشتر در یک گفتگوی رادیویی گفته بود این فیلم قرار است مردادماه اکران شود. سعید روستایی سازنده این فیلم در کنفرانس مطبوعاتی بعد از نمایش آن در جشنواره کن با اشاره به سانسور آثار قبلی‌اش گفت، این بار به سانسور فیلمش تن نمی‌دهد و اگر مجبور به انتخاب شود، توقیف را انتخاب می‌کند.
+9
رأی دهید
-33

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۴
    Maghshoosh - میامی، ایالات متحده امریکا

    «سازمان سینمایی ایران تهدید کرد»!! تخم مرغ شون رو هم نمیتونین بخورین! میتونین؟ بفرما!
    3
    23
    ‌سه شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۱:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.