اعتراض ها در جنوب ایران به چهارمین روز خود رسید

بی بی سی:بعد از گذشت چهار روز از فروپاشیدن برج متروپل در آبادان، اعتراض‌ها در این شهر جنوبی ایران و شهرهای اطراف آن ادامه دارد و بر اساس ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده اعتراض‌ها در شهرهای اهواز و شاهین شهر با حمله نیروهای امنیتی و انتظامی روبه‌رو شده است.

دلیل آغاز دور تازه اعتراض‌ها در ایران، فروپاشیدن برج متروپل در آبادان بود که تا این لحظه دستکم ۲۶ کشته برجای گذاشته است.

اما همانند موارد مشابه در سال‌های اخیر، این اعتراض‌ها نیز به سرعت به تظاهرات بر ضد حکومت «جمهوری اسلامی» در ایران تبدیل شد.

در ویدئوهایی که از اعتراض‌های روز جمعه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، شعارهایی علیه آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز شنیده می‌شود.

از آن جمله در شهر آبادان، معترضان شعار می‌دهند: «مرگ بر دیکتاتور».

همچنین در ویدئویی دیگر که به گفته کاربران شبکه‌های اجتماعی، در جمعه شب در شهر ماهشهر ضبط شده، شنیده می‌شود که معترضان شعار می‌دهند: « این همه سال جنایت مرگ بر این ولایت».

در یکی دیگر از ویدئوها که از محله امیدیه شهر اهواز منتشر شده، معترضان به زبان عربی شعار می‌دهند: «بالروح، بالدم، نفدیک آبادان» (به فارسی: با روح و جانم، فدایت می‌شوم آبادان)

بی‌بی‌سی و دیگر رسانه‌هایی که به حکومت ایران وابسته نیستند، اجازه ندارند که به شکل مستقل اعتراض‌های ایران را پوشش بدهند. به همین دلیل نیز تایید محتوای همه ویدئوهایی که منتشر می‌شوند برای بی‌بی‌سی ممکن نیست.

فساد، سوءمدیریت به ویژه در زمینه نظارت بر ساختمان‌سازی و توسعه شهری و البته ادامه دار شدن مشکلات گوناگون شهروندان (از جمله فقر و بحران اقتصادی اخیر)، از جمله دلایلی هستند که به گسترش اعتراض‌ها در شهرهای جنوبی کشور دامن زده است.

در چند سال اخیر اعتراض‌های مشابه از این دست به سرعت به تظاهرات علیه حاکمیت و مشروعیت نظام سیاسی «جمهوری اسلامی» تبدیل شده و شهروندان شعارهایی سردادند که نشان می‌دهد خواستار تغییر این نظام سیاسی هستند.
۲۶ کشته، تا جمعهدر تمامی چهار روز اخیر بر تعداد کشته‌شدگان به شکل روزانه اضافه شده استآمار جان باختگان در حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان به ۲۶ نفر رسیده و هنوز ده‌ها نفر زیر آوار هستند.

همزمان محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی از فساد گسترده در جریان ساخت این برج سخن گفته است.

به گزارش ایسنا، احسان عباسپور، فرماندار آبادان تعداد مصدومان حادثه را ۳۷ نفر عنوان کرد که به گفته او ۳۴ نفر آنها از بیمارستان مرخص شدند.

فرماندار آبادان از مردم خواست که در محل حادثه تجمع نکنند زیرا «سازه باقی مانده از متروپل ناپایدار است.»

بر اساس تصاویری که از محل این حادثه منتشر شده تعداد زیادی از مردم با وسایل ابتدایی در حال آواربرداری و جستجو به دنبال عزیزان خود بودند.

در همین حال دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان تهدید کرد که «انتشار هر گونه اخبار کذب در این خصوص جرم است و با افرادی که با انتشار شایعات به دنبال بهره‌برداری در جهت مطامع خود هستند، با جدیت برخورد قانونی می‌شود.»

صادق جعفری چگنی، مدعی شد که درباره ساختمان متروپل در چند روز گذشته «اخبار و اطلاعات کذب و شایعات متعدد» در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌اند.
ابهام درباره مرگ حسین عبدالباقی
در حاشیه اعتراض‌های اخیر، همچنان بدبینی نسبت به گفته‌های مقام‌های محلی درباره مرگ حسین عبدالباقی، مالک پروژه برج‌های دوقلوی متروپل ادامه دارد.

حسین عبدالباقی از سرمایه‌داران وابسته به جمهوری اسلامی محسوب می‌شد که به گفته منابع رسمی، در جریان فروپاشی ساختمان متروپل کشته شده است.

اما معترضان در شب‌های اخیر بارها شعارهایی سردادند که نشان می‌داد مرگ آقای عبدالباقی را باور نکرده‌اند.

این موضوع در سخنرانی عبدالنبی موسوی‌فرد، امام جمعه اهواز، نیز بازتاب داشت و این روحانی، از مقام‌های محلی به خاطر تناقض‌گویی درباره فاجعه آبادان انتقاد کرد.

آقای موسوی‌فرد گفت: «مسئولان وقتی زبان باز می‌کنند، چالش درست نکنند. مثلا می‌گویند فلان فرد را گرفتیم و بعد می‌گویند که فلان فرد مرده است. این تناقض‌ها چیست؟ من خبر قطعی نمی‌توانم بدهم. یک سخنگوی واحد در این حادثه باید باشد که خبر بدهد.»

کمی پس از ریختن ساختمان متروپل رسانه‌های رسمی در ایران گزارش کردند که حسین عبدالباقی، مالک این ساختمان بازداشت شده است. اما کمی بعد اعلام شد او در حادثه کشته شده و جنازه‌اش هم شناسایی شده است.

عبدالنبی موسوی‌فرد، امام جمعه اهواز در عین حال از «مدیریت واحد» دولت در عملیات جستجوی بازماندگان ستایش کرد و گفت: «برخی که ما را می‌بینند می‌گویند آمده‌اند عکس بگیرند و بروند. باور کنید دولت تمام قد ایستاده است. آقای مخبر الان در آبادان است و وزیر نیز آنجا است، اما یک تعداد می‌گویند هیچ امکاناتی نیست. تقاضای بنده این است که حال که جنازه‌ها زیر آوار است، کنار بروید تا بتوانند در چند ساعت آنها را در بیاورند.»

روند کند امدادرسانی و همچنین تبلیغات گسترده برخی مقام‌های حکومت در ارتباط با اتفاقات متروپل، یکی دیگر از موضوعاتی است که به نارضایتی‌های اخیر دامن زده است.
+59
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۸
    Free Press - لندن، انگلستان
    بی بی سی همه شعارها رو میشنوه و پوشش میده بجز شعار رضا شاه روحت شاد! البته اگر غیر ازین بود باید تعجب کرد.
    1
    5
    شنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۱:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۸
    sabbas - لندن، انگلستان
    بی بی سی خبر خاصی نمیده در باره تظاهرات و نا ارامی ها. انگار که به نفعشون نیست.
    1
    2
    شنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.