حکم انحلال جمعیت خیریه امام علی در دادگاه تجدید نظر نیز تائید شد

یکی از شعارهای این موسسه این است: گرسنگی سهم کودکان نیستبی بی سی: جمعیت امام علی با انتشار بیانیه‌ای از تایید حکم انحلال این جمعیت در دادگاه تجدید نظر خبر داده است.

خیریه امام علی یکی از بزرگ‌ترین نهادهای غیردولتی ایران با بیش از ده هزار عضو است که در بیست سال گذشته برای کمک به کودکان و خانواده‌های فقیر فعالیت کرده است.

رای به انحلال جمعیت امام علی ابتدا در دادگاهی در ایران در اسفند ۱۳۹۹ در پی شکواییه و درخواست رسمی وزارت کشور در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی به اتهامات مختلف از جمله انحراف از اساسنامه و شفاف نبودن امور مالی داده شد. اما این نهاد امیدوار بود که در دادگاه تجدید نظر این حکم لغو شود.

حالا این جمعیت تائید رای انحلال در دادگاه تجدید نظر را ناعادلانه خوانده و گفته " تغییر تیم قضات قبلی و صدور ناگهانی رای بدین شکل، همراه با احضار تنی چند از اعضای جمعیت به دادسرای امنیت برای دفاع آخر و نیز نامه محرمانه وزارت کشور مبنی بر توقف خدمت‌رسانی‌ها یک روز قبل از صدور حکم، همگی حکایت از حرکتی حساب شده و هماهنگ در راستای تضعیف نهادهای مدنی است."

جمعیت امام علی همچنین در بیانیه خود گفته تائید انحلال این جمعیت در حالی صورت گرفته که "همه روزه تماس‌های مکرر با دفتر جمعیت، برای حمایت‌های معیشتی و درمانی حاد و به‌خصوص سرپناه، از طرف قشر آسیب‌پذیر بیشتر می‌شود و بسیاری از خانواده‌های تحت پوشش این جمعیت از گذران امور یومیه و معیشتی خود ناتوان بوده و هزاران کودک، تنها در پوشش خدمات این سازمان از یک وعده غذا در روز و دسترسی به نیازهای ابتدایی برخوردار هستند."

جمعیت امام علی در سال‌های اخیر از سوی برخی رسانه‌های نزدیک به سپاه به فعالیت علیه نظام در پوشش کمک به نیازمندان متهم می‌شد؛ اما این نهاد و بعضی از فعالان مدنی این اتهامات را رد می‌کنند .

جمعیت امام علی در بیانیه خود ظاهرا به نهادهای قدرتمندی اشاره کرده که در انحلال این موسسه نقش داشته‌ و گفته "به نظر می‌رسد سنبه تمامیت‌خواهان برای دستگاه قضا، بسیار پرزورتر از دست نحیف عدالت است، اما اطمینان داریم کسانی که در تضعیف فعالیت‌های داوطلبانه با حسن نیت به قیمت تمامیت‌خواهی و اعمال تحمیلی سلایق اداری خود فروگذار نکرده روزی باید به ملت ایران پاسخگو باشند. "

حکم اولیه انحلال این جمعیت واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشت و پانزده سازمان حقوق بشری با انتشار بیانیه‌ای مشترک خواستار لغو حکم انحلال این نهاد شدند .
جمعیت امام علی از نمادهای مذهبی استفاده می‌کند مانند این طرح برای رساندن غذا به خانه فقرااتهامات جمعیت امام علی چه بود
در پی شکوائیه وزارت کشور ایران در سال ۱۳۹۹ و انحلال این جمعیت، زهرا عابدینی، معاون وقت مشارکت‌های سازمان امور اجتماعی وزارت کشور گفت: "جمعیت امام‌علی (ع) به دلیل انحراف از اساسنامه و عدم تمکین به تذکرات وزارت کشور و شفاف نبودن امور مالی،خود منحل شد. "

او همچنین گفت:" از سال ۱۳۹۸ گزارش‌های متعددی از طرف مردم و نهادهای نظارتی درباره فعالیت‌های خارج از اساسنامه این جمعیت همراه با مستندات به وزارت کشور ارسال شد که به مرور زمان این مستندات تکمیل شد و دبیرخانه شورای ملی توسعه و حمایت از تشکل‌های مردم‌نهاد به این جمع بندی رسید که این جمعیت از مسیر خود خارج شده و بخش زیادی از فعالیت‌های آن ماهیت اجتماعی ندارد. " اما جمعیت امام علی همه این اتهامات را رد کرده است.

بسیاری از اعضای این موسسه می‌گویند مدیران در این سال‌ها همواره سعی کرده‌اند از حاشیه‌های سیاسی فاصله بگیرند و مستقل عمل کنند.

اما ۲۰ سال فعالیت گسترده و مستمر در کشوری که نهادهای مدنی آن با فشار زیاد حکومت معمولا مجبور به توقف فعالیت می‌شوند، این تردید را برای بعضی ایجاد کرده بود که جمعیت امام علی با حمایت اشخاص حقیقی یا حقوقی بانفوذ تاکنون بسته نشده بود.
از طرح‌های این موسسه برگزاری مسابقات فوتبال در سطح کشور برای کودکان محله‌های محروم بوده استجمعیت امام علی چطور تاسیس شد
جمعیت امام علی در سال ۱۳۷۸ در وزارت کشور ثبت شد و یک سال بعد با عضویت در شورای امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، یک نهاد فعال بین‌المللی شد.

این نهاد که بر فعالیت دانشجویی خود تاکید می‌کند، در دانشگاه‌های صنعتی شریف و تهران دفتر رسمی دارد و بیش از نیمی از ۱۰ هزار عضو آن، دانشجو هستند.

سال ۱۳۸۴ دفتر مرکزی این نهاد در جنوب شهر تهران، محله مولوی، با نام "خانه ایرانی" افتتاح شد. اکنون شعبه‌های این موسسه در سایر محله‌های فقیر مانند خاک سفید، دروازه غار، لب خط، فرحزاد تهران و سایر شهرها مانند مشهد، اصفهان، شیراز، بندرعباس فعالیت دارند.

یکی از طرح‌های این موسسه برگزاری مسابقات فوتبال در سطح کشور برای کودکان محله‌های محروم است که به نام لیگ پرشین شناخته می‌شود.

این سازمان می‌گوید از ۳۵۰۰ کودک و خانواده‌هایشان حمایت می‌کند. عبارت "گرسنگی سهم کودکان نیست " یکی از شعارهای این موسسه است.
+1
رأی دهید
-8

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.